Starbucks fans sloegen ook dit jaar massaal aan de Pumpkin Spice latte’s, waardoor deze binnen no-time uitverkocht waren, en nergens meer in Nederland gekocht kunnen worden. Inmiddels heb ik hét perfecte recept voor een zelfgemaakte Spice Latte onder de knie, dus vind ik dat niet zo erg. Maar hoe zit het met mensen die geen koffie lusten, of op dieet zijn? Vandaag laat ik je een mega lekkere Do it Yourself zien, zodat je zelf binnen een paar minuten een Pumpkin Spice scrub in elkaar kunt toveren. Trouwens, je hoeft hem niet een Pumpkin Spice te noemen, dat is behoorlijk Amerikaans, je kunt het een Pepernoot of Speculaas Scrub noemen. Lekker Hollands!

Het idee is simpel, ik maak een eigen scrub omdat het stukken goedkoper is dan kant en klare scrubs kopen. Vooral de fancy schmancy natuurlijke, organische en heerlijk ruikende scrubs zijn echt behoorlijk duur, vooral als je er even bij stilstaat wat er nou werkelijk in zit. Dat is namelijk veel suiker en olie, wat de basis van een suikerscrub is, terwijl al het overige een toevoeging naar keus is. Je kunt daarom ook eindeloos combineren met de scrubs die je maakt, vandaar dat ik vandaag voor deze heerlijk warme en kruidige variant hebt gekozen.

 

Je ingrediënten zijn simpel, wat gewone kristalsuiker, wat zonnebloemolie, eventueel een lepeltje honing en mijn geheime ingrediënt: de specerijenmix voor koek en speculaas! Dit is wat dat speculaas/pepernoten geur aan de scrub geeft, en toevallig zo goed als de Pumpkin Spice ruikt!

 

Hoe maak je de scrub?
Simpel!

 

– Leg een potje waar je de scrub in gaat bewaren klaar. Het kan een oude scrub verpakking zijn,  een glazen groentepot, of een leuke weckpot, maar hij moet wel droog zijn, anders is je scrub niet lang houdbaar! Pak ook je suiker, zonnebloemolie en specerijenmix er bij.
– Doe het gewenste hoeveelheid in een pot. Ik deed 5 eetlepels suiker en één eetlepel specerijen. Daarna roerde ik de twee goed door elkaar.
– Vervolgens deed ik er nog twee eetlepels zonnebloemolie bij, en roerde ook dit door totdat alles even vochtig van de olie was.
– Tot slot deed ik er nog één eetlepel honing bij, die voor dat extra plakkerige en lekkere scrub sensatie zorgde. Ook is honing fijn voor de huid, dus dat is meteen een extra verzorgende product in mijn scrub. Ha!

 

Omdat het roeren onhandig bleek te zijn in mijn Mason Jar, deed ik het in een aparte kommetje en deed het daarna weer terug in de Jar, waarin het op een plankje in de badkamer komt te staan.

 

Ik maakte deze scrub twee weken geleden, en moet zeggen dat ik hem nog steeds graag bij elke douchebeurt gebruik. Mijn huid wordt er zacht en soepel van, de droge velletjes verdwijnen, mijn bloedcirculatie wordt door het inmasseren gestimuleerd, met als gevolg: een gave en goed verzorgde winterse huidje. Doordat de ingrediënten allemaal eetbaar zijn is deze scrub niet alléén veilig, maar kun je hem ook voor je lippen gebruiken. Mocht je hem stiekem proeven is het geen ramp, maar kijk uit, want je éét zo’n pot sneller leeg dat je zou denken!
Zo lekker is het!
Zelfs zo lekker, dat ik aan het einde van een koude dag bijna niet kan wachten om onder de douche te springen en mezelf met de heerlijk warme, zoete en kruidige geur te omringen. De scrub is tot aan de laatste korrel toe een gezellige herfstbeleving en ware traktatie voor jezelf en je huid, zonder dat je op de calorieën hoeft te letten. Zelfs nu, terwijl ik dit zit te typen, kan ik niet wachten om weer onder de douche te gaan staan en van deze heerlijke geur en goed verzorgde huid te gaan genieten. Wat een geweldige scrub is dit!

 

Houden jullie ook zo van de geur van pepernoten en speculaas, ben je een liefhebber van de Pumpkin Spice Latte’s? Probeer deze scrub dan zeker uit! Het is natuurlijk ook erg leuk om als cadeau te geven, vooral zo rond de feestdagen, maar zorg dan wel dat je ook genoeg voor jezelf maakt 😉

Ga je de scrub maken? Laat het me dan vooral even weten, je kunt me op Instagram of Twitter taggen, of je foto op mijn Facebookpagina uploaden. Vind ik leuk!

 

Fijne herfstdagen allemaal!

 

xoxo,
Andrea

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like