Of je nou vaginaal of middels een keizersnede bent bevallen, je zal dit filmpje meer dan één keer willen zien! Het gaat om een heel bijzonder moment, waarop een baby dat middels een Gentle Cesarean geboren wordt uit mama’s buik verschijnt.

Een bericht gedeeld door Jham frank lugo (@fertilugo) op 18 Apr 2017 om 4:08 PDT

De Gentle Cesarean staan in Nederland bekend als een natuurlijke of vriendelijke keizersnede, en is nog in opkomst. Er wordt nadruk gelegd op een aangename en ontspannen sfeer – lichten worden gedimd, verwarming omhoog gedraaid, er kan naar wens muziek afgespeeld worden en de baby krijgt de gelegenheid om zelf, langzaam uit de buik te komen. Vervolgens wordt de baby ook niet naar de OK gebracht, maar wordt het onderzocht terwijl het op mama’s borst blijft liggen, zodat de eerste momenten van binding tussen moeder en kind niet verstoord worden. Er wordt eigenlijk alles aan gedaan om een vaginale bevalling na te bootsen, en de beelden zijn zo ongelooflijk fascinerend!

Een bericht gedeeld door Jham frank lugo (@fertilugo) op 19 Apr 2017 om 2:39 PDT

Bron van deze video’s en foto’s is een Venezolaanse gynaecoloog die vanuit zijn praktijk regelmatig bijzondere bevallingen en momenten zoals deze deelt:

Een bericht gedeeld door Jham frank lugo (@fertilugo) op 20 Apr 2017 om 4:57 PDT

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like