Eén van MAC’s beste highlighters heeft een nieuw jasje gekregen en ziet er net een stuk mooier uit dan voorheen. Het product wat er in zit is gelukkig hetzelfde gebleven, want als iets goed is moet je het niet veranderen. En MAC’s Soft&Gentle is beter dan goed. Het is één van de mooiste highlighters die ik ooit heb gezien, en ik ben dan ook een trotse eigenaar van deze wereldwijd immens populaire poeder.

Soft and Gentle is één van MAC’s mineralize skinfinish poeders dat voornamelijk als highlighter gebruikt wordt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren is juist Soft&Gentle favoriet bij zowel blanke als licht getinte gezichten, en daarmee geschikt voor een hele grote groep vrouwen, dus heel veel verkocht. Terwijl een kleur zoals Lightscapade heel goed past bij erg bleke huidjes en Gold Deposit warm genoeg is voor een getinte huid, kan Soft & Gentle eigenlijk wel door iedereen gebruikt worden.

Het vernieuwende van de verpakking is zowel aan de buitenkant als binnenkant te zien. Het kartonnen doosje is half mat, half glanzend, wel nog steeds zwart en simplistisch, zoals we van MAC gewend zijn.

 

Ook het ronde, plastic verpakking is zowel mat als glanzend een heeft een wat kleinere opening dan voorheen. Met de witte MAC letters vind ik het persoonlijk een stuk moderner dan voorheen, maar éénmaal geopend zie je geen verschil.

 

Aan de binnenkant is er namelijk niets veranderd. Soft and Gentle is nog steeds een fluweelzachte, glanzende poeder, dat een geweldig gepigmenteerde perzikgouden glans geeft. Het is lastig uit te leggen hoe deze poeder aanvoelt en er uitziet, omdat er geen glitters in zitten, maar een matte metallic glans, dat bijzonder goed licht vangt en weerkaatst.

Het kan als highlighter op de wangen of onder de wenkbrauwen aangebracht worden, maar kan ook als een finishing touch lichtjes over het gehele gezicht gepoederd worden. Dit werkt met name goed bij dewy make-up looks, en ziet er werkelijk pra-ch-tig uit. Zelf hou ik het voornamelijk op het highlighten van mijn jukbeenderen, en ben elke keer weer onder de indruk.
De kleur is net vloeibaar roségoud, en ziet er in elk lichtval weer anders en steeds weer mooier uit. Het is niet een goedkoop product, aangezien hij bijna 30 euro kost, maar gezien de pigmentatie dat zó sterk is, en het zó zuinig in gebruik is, weet ik dat ik er jarenlang gebruik van zal maken. Ik betaal niet snel zo veel voor een poeder, en kies vaak voor budget producten, maar soms is een product absoluut het geld waard, en MAC’s klassieker Soft & Gentle is dat zeker. Geweldig vind ik het!

 

 

Wat vinden jullie van Soft & Gentle, heb je andere MAC producten en vind je ze het geld waard?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like