Een kinderwagen kopen, het is niet niets. Het voelt als een grote mijlpaal, vaak omdat het veel geld is, je jezelf al met de kinderwagen ziet lopen en je inbeeldt hoe het straks gaat zijn. Ik weet nog toen ik zes jaar geleden voor ons eerste kinderwagen ging kijken. Ik wilde er eigenlijk eentje met drie wielen, omdat ik dat om een of andere reden erg cool vond, maar langzaam werd duidelijk dat een vierwieler toch wel meer voor ons is. Wij wilden een kinderwagen dat voor alle terreinen geschikt was, stabiel genoeg was tijdens wandelingen met onze grote hond, en comfortabel was voor de baby. Met de komst van Valentina besloten wij een jaar geleden voor een nieuwe kinderwagen te gaan en viel mijn oog op de Stokke Trailz.   
Er zijn in Nederland heel wat gave merken kinderwagens, zelfs merken die Hollands eigen zijn, en het zijn allemaal hele mooie kinderwagens. Echter wilden wij bewust voor een hele grote (hoge) kinderwagen gaan, dat ook nog steeds heel stevig en comfortabel voor de baby is. Stokke viel meteen op, omdat het voor Nordische mensen, die doorgaans heel lang zijn is gemaakt. Ik ben zelf 1.75 en mijn vriend 1,95, een kleine kinderwagen past gewoon niet bij ons.

STOKKE TRAILZ

We bezochten grote babywinkels, probeerde verschillende kinderwagens uit en deden testritjes op verschillende ondergronden. Elke keer weer voelde de Stokke Trailz als dé kinderwagen voor ons gezin. Zijn stevige constructie, grote boodschappenmand, rubberen luchtbanden, minimalistisch design – het klopte allemaal, ik wilde deze kinderwagen hebben!

Uiteindelijk koos ik voor de donkergrijze variant – “Black Melange” en gingen we voor een reiswieg, kinderzitje en autostoel dat ook op de kinderwagen geplaatst kan worden. Het donkergrijze zag er zo chique uit, en ik kon niet wachten om er een klein babytje onder een roze dekentje in voort te duwen. Inmiddels zijn we een jaar verder, en is het tijd om mijn ervaring met deze prachtige kinderwagen te delen. Want we hebben er veel plezier aan gehad en gebruiken de kinderwagen nog steeds vrijwel iedere dag, maar er zijn ook wat puntjes waar je rekening mee moet houden wanneer je voor deze kinderwagen kiest.Zo is de reiswieg bijvoorbeeld heel groot. Bij mijn eerste wandeling met Valentina vond ik haar zo klein lijken terwijl ze toen al vijf kilo woog. Haar reiswieg was echter zo comfortabel, ze sliep er heerlijk in, en was van alle kanten goed winddicht. Omdat het in Scandinavië heel koud kan worden of omdat baby’s buiten in vrieskou laten slapen daar normaal is, maar lekker warm is zo’n reiswiegje zeker. Ook kon ik Valentina er makkelijk in verschonen. Wat vond ik dat ideaal! Lekker met mijn meisjes het bos in, picknicken, wandelen, spelen, en Valentina terwijl ze in haar kinderwagen ligt even snel van een droge luier voorzien. Dat de reismand zo hoog is was dan ook een grote pluspunt, want het was net een commode. Bij warme dagen kon haar wind/zonneklep en gehele reismand opengeritst worden voor extra luchtdoorstroming, waar Valentina al gauw uit begon te spieken en de wereld om haar heen te ontdekken. Maar, met zo’n grote onderstel én grote reismand heb je wel een flinke achterbak nodig.

Stokke® iZi Go Modular™ by BeSafe®

Voor snelle stops gebruiken we daarom de autostoel, dat gewoon op de kinderwagen geklikt wordt. Het is een autostoel die we meenamen juist omdat het er zo veilig uitzag, met alle extra ergonomische kussentjes en opvullingen, die beetje bij beetje er uit kunnen, zodat de groeiende baby steeds meer bewegingsruimte heeft. Verder zitten er magneten in om gordeltjes uit de weg te houden bij het inzetten van de baby, wat ik mega goed vond bedacht, en is zijn opvallende, grote zonneklep uniek. Het doet mij aan een gordeldier denken, en beschermt de baby voor de meest laagstaande zon.

Inmiddels is winter aangebroken, loopt Valentina al en hebben we haar kinderzitje op de kinderwagen geklikt. Deze Stroller Seat is net zo comfortabel als haar reiswieg, maar heeft zowel een lig als zit en zelfs staan stand, waardoor de meest nieuwsgierige baby (die van mij dus) lekker rustig blijft. Ook het zitje zit veel hoger dan bij andere kinderwagens en is mijn baby een stuk dichter bij me tijdens het wandelen en kunnen we oogcontact blijven houden. Dat ik niet hoef te bukken om haar mutsje of sjaaltje goed te doen is ook hier een grote pluspunt. Het zitje kan overigens ook naar buiten gedraaid worden, maar dat ik iets wat wij voorlopig niet doen, wellicht als ze wat ouder is. Ondertussen kijk ik uit naar de zomer, wanneer de kinderwagen aan tafel van een terrasje kan aanschuiven en we geen aparte babystoel nodig hebben. Ook hier zit er een fijne veiligheidsgordel, voetensteun zodat baby’s beentjes niet los hangen, en een afneembare zitrail.

Verder zit er een afneembare muggennet bij, waar we nog geen gebruik van hebben moeten maken en zijn de Stokke kinderwagens van talloze accessoires te voorzien, die je allemaal los kunt kopen. Denk maar aan verschillende kleuren kits, voor als je de standaard kleuren zat bent, luiertassen, parasols, bekerhouders, dekens, slaapzakken, echte vacht inzet, er is echt heel veel mogelijk.

Stokke® Stroller Winter Kit

Een van de nieuwste toevoeging aan Stokke kinderwagens zijn de winterkits in de kleur Bronze Brown. Stokke is grappig met namen geven, want een grijze kinderwagen noemen ze zwart, en een olijfgroene winterkit bruin, maar dat terzijde zijn wij ook hier trotse eigenaars van. Echt, overal waar ik met de warme wanten kom aanwandelen trek dat veel bekijks. Het is nou éénmaal handig, want als ik mijn baby even goed wil instoppen, of mijn telefoon er bij wil pakken hoef ik geen handschoenen uit te trekken. Simpelweg mijn hand uit deze extreem warme en comfortabele wanten met zachte schapenwol halen. Geheel toevallig past de kit goed bij mijn jas en zelfs hond, misschien was dit onbewust juist waarom we voor deze kit gingen, en niet voor de zwarte of witte.
De winterkits zijn water en winddicht, wat zeker welkom is tijdens koude dagen, maar het schapenvacht randje, waar je zelfs een aparte borstel voor krijgt, vind ik niet zoveel toevoegen, behalve dat het er leuk uitziet. Ik combinatie met een schapelwol inzet, die je los kunt kopen ziet het er natuurlijk wel prachtig uit, maar persoonlijk mis ik nog een Stokke voetenzak en werk ik nu met dekentjes. Want ondanks dat de hoes van de winterkit mijn baby voor regen en sneeuw beschermt, vind ik hem niet warm genoeg en werk ik op koude dagen met meerderen dekentjes.
In het kort ben ik dol op onze Stokke Trailz kinderwagen. Het is de XXL variant van alle kinderwagens en wellicht niet zo handig als je op vier hoog woont en klein autootje hebt, maar voor een gezin zoals die van ons – eentje dat veel tijd wandelend door zowel de stad als natuur doorbrengt is het een geweldig luxe, stevige, praktische en fijne kinderwagen om te hebben. Dat mijn baby zo hoog zit, dat de boodschappenmand zo veel kan dragen, dat hij makkelijk wendbaar is, dat de wielen goede vering hebben en alle ondergronden aankunnen, alles aan deze kinderwagen is zo fijn.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like