Is je baby pas geboren? Wat een heuglijk nieuws, van harte gefeliciteerd! Je dierbaren willen het kindje natuurlijk graag komen bewonderen: als ouder krijg je te maken met kraamvisite. Soms is dat heel leuk en gezellig, maar er kunnen ook minder fijne kanten aan zitten. Hoe ga je om met de kraamvisite? Dit zijn handige tips.

Informatie op geboortekaartje

Als kersverse ouder heb je het behoorlijk druk. Je hebt dus niet zoveel tijd om appjes of belletjes te beantwoorden met vragen van de kraamvisite. Hoe laat mag de visite komen? En op welke dagen? Het is slim om deze informatie op het geboortekaartje van je kindje te zetten. Zo is dit maar meteen duidelijk! Als deze informatie ontbreekt, is er het risico dat het bezoek te pas en te onpas op de stoep staat. Wees hier het liefst zo duidelijk mogelijk in: hoe meer informatie je geeft, hoe beter. Ook wordt op geboortekaarten vaak genoemd welke kraamcadeautjes je graag zou willen ontvangen. Geef hier suggesties voor, mocht je specifieke wensen hebben.

Lekkers in huis

Het is wel zo fijn om het kraambezoek iets lekkers aan te kunnen bieden. Zorg daarom dat je iets in huis hebt. Beschuit met muisjes is natuurlijk geliefd! Denk daarnaast bijvoorbeeld aan chips, of juist een koekje voor bij de koffie. Haal koffie, thee, fris en eventueel bier of wijn in huis. Heb je geen puf om naar de supermarkt te gaan? Dat is helemaal begrijpelijk! Gelukkig kun je boodschappen vandaag de dag eenvoudig thuis laten bezorgen. Of vraag gewoon of iemand het voor je kan halen. Zo hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken.

Grenzen aangeven

Het is gebruikelijk om beleefd te zijn tegen bezoek dat langskomt. Vergeet echter niet dat je pas ouder bent geworden: je hebt een heleboel aan je hoofd en je komt flink wat slaap tekort. Durf daarom gewoon je grenzen aan te geven. Vind je dat het bezoek te lang blijft hangen? Vraag vriendelijk of men naar huis kan gaan. Vind je dat er al te veel mensen zijn langsgekomen die dag en wil je rust om je heen? Of blijft je baby maar huilen en wil je liever dat er niemand meer om je heen is? Ook dit kun je gewoon zeggen. Jouw huis, jouw regels. Het bezoek heeft daar gewoon naar te luisteren, en dit zal in de meeste gevallen ook heus gebeuren.

Baby wel of niet vasthouden

Het is een lastig vraagstuk: wie mag de baby wel of niet vasthouden? Zeker als je kindje nog heel klein is, kan het een erg onprettig idee zijn dat het kindje maar bij iedereen in de armen ligt. Durf hier open in te zijn. Een baby is nog zo kwetsbaar: het is meer dan logisch dat je voorzichtig bent. Ook aan kinderen, tieners of pubers durf je je baby wellicht niet direct uit handen te geven, mochten zij meekomen tijdens het bezoek. Hier is geen goed of fout in: luister vooral naar je gevoel! Dit is het beste advies dat we je kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

4 MOMS – BOUNCEROO

4moms bounceroo review na zes maanden gebruik: wat vonden wij er van en raden we het andere moeders ook aan? persoonlijke ervaring, uitleg en foto's