Na drie kinderen heb ik drie keer met berg te maken gehad. Het schijnt ontzettend vaak voor te komen bij zowel baby’s als ouderen en geen kwaad te kunnen. Aan de andere kant zijn korstjes voor sommige mama’s een doorn in het oog en kunnen ze zelfs een beetje muffig ruiken. Dat is op zich wel te begrijpen want deze droge schilfers die wit, geel en bruin kunnen zijn tenslotte een vorm van huidaandoening, net als roos. Maar je hoeft niet te behandelen, vaak gaat het ook vanzelf weg, al kan het bij sommigen erg lang duren. Dus mocht je sneller van berg af willen kun je het op verschillende manieren aanpakken.

HOE KOM JE AF VAN BERG BIJ BABY’S?

Insmeren – Gebruik babyolie of wanneer je liefhebber van natuurlijke producten bent – pure kokosolie op het hoofdje van je baby. Breng het royaal aan en laat het minimaal een nachtje zitten. Hierdoor weken de schilfers los en kun je ze voorzichtig gaan verwijderen. Dit kun je zo vaak als nodig blijven herhalen, en vergeet niet extra doekjes onder je baby te leggen, anders wordt alles vettig.Verwijderen – Eenmaal losgeweekt kun je de schilfers voorzichtig gaan verwijderen. Gebruik hiervoor een washand, luizenkammetje of zelfs een pinpasje waarmee je zachtjes over het hoofdje kunt schrapen. Probeer in ieder geval niet met je nagels te gaan pulken. Verwacht ook niet dat alles meteen loskomt en heb geduld – doe het liever een aantal keer dan één keer te hard.

Haarlotion – Geen idee waarom andere ouders haarlotion gebruiken? Het is niet alleen om babyhaar in model te kammen of fris te laten ruiken, meeste haarlotions werken opvallend goed tegen berg. Na één of twee keer gebruiken komen de meeste schilfers los, al zijn er ouders die van mening zijn dat haarlotions berg juist erger maken. Dit is niet het geval, ze laten enkel zien hoeveel berg een kindje eigenlijk had. Na een paar dagen haarlotion en kamsessies is alle berg verdwenen en kun je weer genieten van de échte geur van je baby, maar er zijn ook haarlotions zonder parfum.Bergzalf – Een van mijn favoriete producten is toch wel de bergzalf van Drs. Leenarts. Deze vettige smeersel kost iets meer dan de rest van de oplossingen, maar je kunt het daarna aan iemand anders geven aangezien het in een tube van 50ml wordt verkocht en je zoveel product niet nodig hebt – omdat het zo goed werkt. Ik smeerde zowel het kale hoofdje van Valentina als de lange haartjes van Viktor goed in, liet het een nachtje rusten en zag schilfers loskomen. Daarna deed ik mijn baby in bad en merkte ik op dat niet alleen de schilfers goed weg te wassen zijn, maar ook het extreem vette zich makkelijker dan olie laat uitspoelen. De zalf is gebaseerd op dermatologische kennis en wetenschap, is erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk, en wordt met een handige kammetje verkocht. Een van de belangrijkste ingrediënten is paraffinum liquidum, wat ook veel in babyolie zit, maar door gebruik van wat andere ingrediënten laat dit vettige olie zich wel makkelijk uitspoelen – of je mineralie olie op je baby gebruikt – dat is aan jou. Persoonlijk ben ik van mening dat enkele keren gebruiken geen kwaad kan.

Berg komt ook voor bij de wenkbrauwen van baby’s en kan ook daar een kwaad!

Ben je zelf op zoek naar antwoorden op de vraag – hoe kom ik af van berg bij baby’s – dan hoop ik dat je wat aan mijn tips hebt gehad! Mocht je nog tips van andere moeders willen lezen – neem dan een kijkje op mijn Facebookpagina en praat met ons mee!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like