Een recept voor snoep dat al jaren op mijn to do list staat en waar ik nooit aan toekom, simpelweg omdat het heel lang duurt. Fruitrollen. Het is een kwestie van fruit pureren, op een dunne bakplaat uitsmeren en zo’n vijf uur lang op een lage temperatuur tot gummy snoep laten uitdrogen. Daarna baantjes snijden en oprollen, en je snoep is klaar. Nou ja, ik haak dus af bij die vijf uur in de oven.

 

bron.

Toen ik Bear in de supermarkt zag liggen was ik dus errrug blij, omdat me heel veel moeite bespaard wordt, en ik het Elena eerst kon laten proeven voordat ik er meer kocht of toch de moeite besloot te nemen om ze zelf te maken.
Over BEAR fruit YoYo’s
BEAR is zes jaar geleden gestart in Groot-Brittannië en is uitgegroeid tot het grootste merk op het gebied van fruitsnacks. BEAR is een yoyo-vormige snack die gemaakt wordt van enkel vers fruit en groenten, zonder toegevoegde suikers, fruitconcentraten, conserveringsmiddelen of andere onzinnige toevoegingen. Het is een verantwoord tussendoortje dat makkelijk is voor thuis, onderweg of in de lunchtrommel.

Het is leuk voor een kind, omdat het rollen natuurlijk bijzonder interessant is, het is leuk voor een ouder omdat je geen slecht gevoel in je onderbuik hebt wanneer je kind lekker aan het smikkelen is, en je kunt er meteen gebruik van maken om je kind te leren dat kiezen voor fruit en groente een betere keuze is, dus vorm je onbewust ook nog eens goede eetgewoontes bij je kleine.

Ook de verpakkingen van Bear zijn leuk – elke verpakking van BEAR Yoyo’s bevat een geïllustreerde mini ansichtkaart van BEAR, verstuurd vanuit verschillende landen tijdens zijn reis, die kinderen kunnen sparen. Ze bevatten leuke, hapklare feiten over de verschillende landen, zoals hoe je hallo zegt en welke dodelijke dieren er leven! Kinderen die 10 ‘bearcodes’ (barcodes) hebben verzameld, ontvangen van BEAR vanuit zijn ‘Grote Grot’ een gratis wereldkaart en stickervel van de landen om hun avonturen bij te houden. En welke kleuter is nou niet dol op stickers!
Het idee voor BEAR:
De Britse Hayley Gait-Golding, een personal trainer, had als droom een natuurlijk en smakelijk tussendoortje te ontwikkelen voor jong en oud. Toen ze in 2009 hoorde van een onderzoek naar beren die in de buurt van steden leefden, vaker junkfood aten en daardoor tot 30% dikker waren en aanzienlijk korter leefden dan hun wilde berenvrienden in het bos, was de naam voor haar productlijn een feit. BEAR is de afgelopen 6 jaar enorm gegroeid en momenteel de nummer één fruitsnack voor kinderen in Engeland. Sinds december 2015 is BEAR onderdeel van Lotus Bakeries.

Zo wordt BEAR gemaakt:
In Zuid-Afrika biedt BEAR werkgelegenheid aan vrouwen uit de regio. Het unieke BEAR productieproces start met verse vruchten en groenten van het seizoen die over de hele wereld worden geplukt en samengeperst. Vervolgens wordt het fruit gebakken op lage een temperatuur (42°C) in een traditionele fruitoven. Dit zorgt ervoor dat al het verse fruit en groenten hun gezonde voedingswaarden (vitaminen, mineralen en voedingsvezels) behouden. Tijdens het gehele productieproces vindt geen enkele toevoeging aan het recept plaats. Tot slot wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden en opgerold tot een Yoyo.De fruitsnacks zijn verpakt in kleurrijke meeneemdoosjes met 5 papieren zakjes van ieder twee BEAR Yoyo’s en verkrijgbaar in drie smaken per supermarkt:
Aardbei – Mango – Framboos (Jumbo, voor 2,79)
Aardbei – Mango – Appel (Albert Heijn voor 2,99)

Mijn persoonlijke favoriet is mango, omdat deze ook geen extract bevat, en écht alleen gepureerd en gedroogd fruit is. Elena eet ze ook graag en ik zal ze, tot ik de beslissing neem om ze zelf te maken, blijven kopen 😉 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

wortel bloemkool soep

Comments comments Misschien vind je deze artikelen ook interessant: bloemkool soep.jpg soep en buiskits soep pureren.jpg Recept: Bloemkool/Wortelsoep