Simpelweg je nagels in een kleur lakken is zo jaren ’00, dat het er tegenwoordig als saai wordt bestempeld. Verschillende kleuren, vormen en motieven zijn helemaal in en worden volop de winkels in gegooid. Zo’n beetje elke merk nagellak komt er wel mee en ook ik doe met deze trend mee.

Werd ik vroeger blij van een mooie lakje is het tegenwoordig niet genoeg, het moet meer, drukker, gekleurder en opvallender. Zelfs de gemakzucht van egale nagels is out of date en worden nagels met verschillende structuur versierd.

Vandaag laat ik je een paar van deze trends zien en bespreek ik ze voor je!

Helemaal in zijn de nagelstickers, waarbij het lakken van je nagels overbodig is en je simpelweg door het plakken van mooie plaatjes helemaal trendy nagels hebt. Zelf heb ik een aantal merken geprobeerd en ben over het algemeen niet helemaal onder de indruk. Er zijn wel wat merken die beter houden dan andere, maar overal vind ik ze te snel loskomen en onhandig qua gebruik. Je kunt namelijk de tijd die je aan het passen, knippen, plakken en vijlen van de stickers verspilt ook gewoon in een mooie lak opdoen en wachten tot deze droogt. Maar goed, dat kan ook aan mij liggen, ik ben inmiddels al 15 jaar mijn nagels aan het lakken en zijn de stickers voor mij lastiger. Mocht je er wel goed mee om kunnen gaan zijn er ontzettend veel merken die deze stickers produceren en zijn de mogelijkheden op het gebied van ontwerpen ontelbaar.

Naast stickers is Nail Caviar uiterst populair bij de fashionistas van deze tijd. Geïntroduceerd door Ciate, inmiddels ook door goedkopere (en duurdere) merken nagemaakt. Ciate introduceerde deze in drie kleuren: regenboog, zilver en zwart, maar nu zijn er vele verschillende combinaties verkrijgbaar. Zelf heb ik de zwarte met blauwe pareltjes van MUA, die ik wel een leuke aanvulling op mijn manicure vind. Ik doe ze niet op al mijn nagels, maar versier er af en toe eentje voor een net wat feestelijker effect. En ik heb gewoon geen tijd om alle nagels te doen, ik ben een moeder van een peuter, kom op zeg :)

Mijn Caviar nagels

Na een tijdje een enorme hype te zijn geweest is de cracked polish inmiddels een downer geworden. Dit is de simpelste nailart dat je kon kopen: een lak dat na het opdrogen een gebarsten effect geeft en over elke lak gebruikt kon worden, makkelijker kan het niet. Beweren de trendspotters onder ons dat cracked polishes helemaal niet meer kunnen, blijven grote merken deze in hun nieuwe lijnen herintroduceren. Zelf heb ik nog een aantal van deze lakjes in mijn stash en zal ze, op het moment dat ik daar zin in heb, blijven gebruiken. Noem het pure gemakzucht.

Helemaal apart vind ik toch wel de magnetic nails. Hierbij worden er kleine magnetische deeltje in de lak gedaan, waardoor je met een magneetje leuke patroontjes op je nagels kunt creëren. Je kunt verticale, horizontale en diagonale lijnen naar boven halen, maar ook cirkels en andere vormpjes kunnen tegenwoordig ook. Ook dit fenomeen op het gebied van nagels wordt bij vele merken gemaakt en ligt dus in je lokale drogist in de schappen. Zelf heb ik alleen een zo’n lak en vind ik het leuk om er af en toe mee te spelen. Ook dit werkt makkelijk: lak een nagel en terwijl de lak nog nat is hou je het magneetje dicht op je nagel, waardoor het magnetische gedeelte van de lak naar boven komt.

Supersnel gelakt voor de foto, niet netjes van me:)

En dan het allernieuwste op het gebied van nagels: de Liquid Sand die OPI in januari gaat lanceren. Deze lakjes worden in eerste instantie als limited edition verkocht en zijn onderdeel van de Mariah Carey lijn bij OPI, maar zullen, als ze aanslaan, vast langer te verkrijgen zijn. Liquid Sand is zoals de naam doet vermoeden korrelige lak, dat aan zand doet denken. Het gaat hier om matte afwerking met glitter details waar ik eerlijk gezegd erg benieuwd naar ben! Zou het draagbaar zijn, wordt het een grote hit? Of juist een fail omdat het overal aan blijft haken? De foto’s zijn in elk geval veelbelovend.

Als laatste wil ik toch even nog de vorm van lange nagels benoemen. Vierkante nagels zijn namelijk helemaal niet meer in en kun je met een vierkante Franse manicure echt niet meer mee aankomen. Op dit moment zijn vintage puntige katten klauwtjes uiterst trendy. Helemaal terug uit de jaren ’60 en misschien wel door Lana del Ray weer on the map gezet. Wat zeg jij, yay or nay?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like