Je kon de afgelopen dagen geen pagina openen zonder dat de “shocking” voor en na foto’s van Renée Zellwegger naar voren sprongen. Heel internetland had het er over – Renée heeft plastische chirurgie gehad, Renée heeft haar ogen, wangen, lippen en voorhoofd laten doen. Renée, Renée, Renée!!!

Alsof er niemand stil heeft gestaan bij het feit waarom Renée dit heeft gedaan…  Terwijl het antwoord erg triest en voor de hand liggend is: we waren allemaal erg gemeen over haar “oude” gezicht.

Ik kan het me namelijk nog erg goed herinneren dat er een aantal jaar geleden foto’s verschenen met net zo harde en bijpassende tekst, a la “Renée is oud,” “Renée’s ogen lijken steeds meer Aziatisch”, “Renée kijkt alsof in direct zonlicht staat,” “Renée, heb je net in een citroen gebeten” “Renée, ik zou me niet durven vertonen als ik er zo uitzag”, “Renée, Renée, Renée” Ik bedoel, kijk gewoon even naar de Urban Dictonairy beschrijving van Renee…. Niet veel later verdween ze compleet uit het zicht, en liet zich pas vorige week weer zien.

Ja, ze heeft zich laten verbouwen, maar staan we er echt zo van te kijken dat er iemand in Hollywood bij de plastische chirurg is geweest? Is er iemand in Hollywood die niets heeft laten doen? Ben ik de enige die het een beetje te ver vindt gaan hoe er op Renée wordt gereageerd?

 

Voor actrices is uiterlijk altijd een groot punt. Ze willen hun schoonheid, dat ze werk, roem en geld heeft opgebracht behouden. Deze dames krijgen na hun 30ste verjaardag opeens minder rollen aangeboden, of worden als moeders van 20jarige actrices gecast. De meesten keren zich dat tot de plastische chirurgen van Silicon Valley en doen hun best om hier niet te ver mee te gaan, want ze willen wel de rimpels opvullen, maar moeten wel hun gezichtsuitdrukkingen kunnen behouden., aangezien ze nog wel moeten kunnen acteren. Iets wat Nicole Kidman bijvoorbeeld niet gelukt is.

 

Weet je nog dat er een hype was om Nicole Kidman’s botox gebruik? Ze heeft dit geprobeerd te verhelpen met plastische chirurgie, en ziet er tegenwoordig zo uit:
De druk om niet out te worden is nergens zo groot als in Hollywood, en Renée, die inmiddels 45 is, heeft zo te zien genoeg haat richting haar uiterlijk gevoeld, dat ze tot zulke drastische maatregelen is overgegaan.

 

Persoonlijk vind ik dit verschrikkelijk, want ik ben al sinds 1995 dol op haar, sinds ze in Empire Records verscheen, en laat ik het maar niet eens over The Bridget Jones’s Diary hebben, dat inmiddels ook 15 jaar oud is!

En in de ruim 20 jaar dat ze acteert, heeft Renée te horen gekregen dat ze te groot, te klein, te dik, te dun, te lelijk, en te raar is. Er werd gelachen om haar ogen, wangen, glanzende voorhoofd, wenkbrauwen, oren, schommelgewicht, haar en natuurlijk outfits.

 

Is dit ok? Is het ok om een vrouw die ons zo heeft laten lachen met haar geweldige acteerwerk simpelweg belachelijk te maken om alles wat ze is? Want dat doen we wel, we lezen alle nieuwtjes over celebrities en vinden het heerlijk om ze op hun bek te zien gaan, dus het bericht dat er weer één genoeg van heeft gehad en langs de plastische chirurg is geweest gaat binnen enkele minuten de wereld rond. Vergeet al die oorlogen, leed, en onmacht die we elke dag lezen, Renée’s nieuwe gezicht, dat ik nou nieuws!

Wat zegt het nou over ons, dat we de media dat ons berichten over Madonna, Cher, Nicole Kidman, en nu ook Rennée Zellweger voorkauwt steunen, door het klakkeloos allemaal te blijven lezen, zonder ooit stil te staan bij het feit dat het ook gewoon vrouwen zijn, die net zo onzeker over zichzelf zijn net als jij en ik. Begrijp me niet verkeerd, ik oordel niet omdat je Shownieuws en RTL Boulevard kijkt, ik bezoek de achterklap van nu.nl ook vaker dat ik zou willen toegeven, maar wanneer is het genoeg?

 

Renée is niet voor niets zo lang uit beeld geweest, en ze heeft het niet voor niets aan haar gezicht laten sleutelen. Ok, we hebben het allemaal gezien, ze ziet er nu anders uit, als zij het mooi vindt, prima. Zullen we het nu gewoon lekker laten rusten, en vrouwen voortaan met hun gezicht laten doen wat ze willen, zonder ze nog meer onzekerheden aan te praten? En ik heb het nu eigenlijk meer tegen de media, roddeljournalisten en gemene bloggers die maar denken alles te kunnen schrijven, zonder rekening te houden met de emotionele schade die ze een persoon toebrengen.

 

Good karma mensen, wees lief voor elkaar.
“Be kind whenever possible. It is always possible.”-Dalai Lama

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Favorieten December

Het is inmiddels halverwege januari, maar ik wilde je toch laten zien wat ik de afgelopen maar veelvoudig…