Wat een verhuizing al niet met zich meebrengt! Nadat we al onze spullen inpakten was het tijd om ons nieuwe huis instap klaar te maken. We kozen uiteindelijk voor een kleine verbouwing door de grote kamer boven op te splitsen en twee aparte kamers voor de meisjes te maken. Dit betekende dat er kasten gesloopt moesten worden, in muren gezaagd en geboord moest worden en stof. Heel erg veel stof. Daarna moest er geschilderd worden, en gaf ook dat de nodige vlekken en viezigheid. Dus toen Blue Wonder van zich liet horen en aan mij vroeg of ik wat schoonmaakhulp kon gebruiken kunnen jullie al raden wat mijn antwoord was.De lieve mensen van Blue Wonder hadden namelijk mijn week van natuurlijke verzorging en mijn voorkeur voor schoonmaken met natuurlijke producten meegekregen en vroegen zich af wat ik nou van hun producten vind. Ik moest eerlijk bekennen dat hun producten niet kende en voor ik het wist stond er een mega pakket Blue Wonder* schoonmaakspullen voor de deur op mijn nieuwe adres. Dit is wat ik er mee deed!

Net voor de verhuizing begon ik met het schoonmaken van de badkamer en toiletten. Dit omdat Marinko hier al aan het klussen was, na een lange dag hier wilde douchen, en het mij wel zo hygiënisch en fris leek om dat ik een schone badkamer te doen.Vervolgens ging ik aan de slag met kasten, lades, en keukenapparatuur, dingen die afgesloten genoeg waren om geen stof te vangen, maar wel in gebruik genomen kunnen worden zodra er wat spullen over zijn. Ik maakte bijvoorbeeld de binnenkant van de kast schoon, waarna we simpelweg kleding uit de oude kast in de nieuwe kast deden, zonder het überhaupt van de hangers te hebben gehaald. Ideaal toch? De kasten stonden overigens een tijdje leeg en zijn al een even niet schoongemaakt, dus na flink spinnenwebben stofzuigen maakte ik een sopje met allesreiniger en warm water, waardoor alles weer fris en schoon genoeg was om er kleren in te doen.Wat betreft de keukenlades had ik wel behoefte aan wat sterkers, omdat er toch etensresten in lagen, maar wel iets mild genoeg om er daarna ons voedsel in te kunnen zetten. Ik ben dan ook zeer enthousiast over de kant en klare spray’s van Blue Wonder! Wist jij trouwens dat je zo’n spray ook op kledingvlekken kunt gebruiken? Ikzelf had er nooit bij stilgestaan, maar briljant is het wel.Daarna was het tijd om de aannemers, elektriciens, schilders en verhuizers uit te zwaaien en vloeren, ramen en stoffige oppervlaktes grof te gaan schoonmaken, wat echt heel veel werk was. Een tip van mij: wanneer je klussers blijven herhalen dat ze alles opruimen, geen rotzooi achterlaten en alles beloven schoon te maken – ga er maar vanuit dat ze liegen. Naast kilo’s stof waren mijn vloeren besmeurd met latex, lagen wastafels vol opgedroogd verf en waren de trappen, die van een laagje plastic voorzien waren, op één of andere manier toch gruwelijk vies. Ik besloot onze centrale stofzuigsysteem maar eens goed te gaan testen en bracht zo’n halve dag stofzuigend door. Wat was het allemaal vies! Toen de stofzuiger niets meer kon betekenen ging weer aan de slag met een sopje en doek, omdat ik droogstoffen niet doeltreffend genoeg vind. Feitelijk is het gewoon verplaatsen van stof, terwijl zo’n natte doen stof meeneemt.Ik maakte alles oppervlaktes schoon, besloot de ramen maar ook meteen mee te nemen en ging dweilen. Mijn nieuwe huis rook heerlijk fris en schoon, en ik had na een hele dag soppen geen last van rode of droge plekken op mijn handen, wat natuurlijk fijn is. Weer bonuspunten voor Blue Wonder jongens!Uiteindelijk waren de vloeren beneden het laatste wat ik schoon ging maken, en ook dat was een flink karwei. Grote oppervlakte, zwarte tegels vol witte, vastgekoekte verf en olievlekken, het viel niet mee. Mijn zwangere buik begint behoorlijk in de weg te zitten, en ik was ook gewoon moe van de twee bovenste verdiepingen. Toch ging ik aan de slag met een dweil en die heerlijk ruikende allesreiniger, en maakte ik de plekken die écht smerig waren schoon met de Blue Wonder doekjes.
Na een lange dag poetsen was ik meer dan uitgeput, maar erg tevreden over hoe schoon mijn huis is, hoe goed Blue Wonder schoonmaakt en mijn eigen kracht, wat ook wel even gezegd mag worden. Ik ben tenslotte 35 weken zwanger, en wellicht wat trager, maar ik laat me niet uit het veld slaan en ga net zo lang door tot ik niet meer kan. Commentaar op waarom ik geen schoonmaakster in dienst neem? Als jij er één hier in Waalwijk kent, laat het me vooral weten! Maar ik ben oprecht van mening dat niemand je huis zo grondig schoonmaakt als jij zelf en ergens heb ik ook moeite met vreemden in huis laten, wellicht dat daar verandering in komt wanner baby nr. 3 er is, maar tot die tijd zijn Blue Wonder en ik beste vriendjes.En dat is hoe ons huis er deze week uitziet, we zijn definitief verhuisd, het is hier grofweg af en schoon, maar we moeten nog heel wat spullen uitpakken, een plekje geven en eens over een over de inrichting gaan nadenken. Qua kamers weet ik heel goed wat ik wil creëren, dat zal ik op den duur ook gaan delen, maar de grote woonkamer is nog even een riedeltje. Zo wil ik aan de ene kant nieuwe meubels, terwijl het me verstandig lijkt om deze te houden tot de kinderen wat groter zijn. En dat terwijl ik de bank hier helemaal niet vind passen, de boel nog te kaal lijkt… Ja, ik weet het nog even niet.

To be continued… 

 

*Deze blog is in samenwerking met Blue Wonder tot stand gekomen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like