Al de hele zomer lang roep ik dat ik niet kan wachten tot het buiten koud wordt. Mensen verklaren me voor gek, maar ik vind het oprecht heerlijk om warm binnen te zitten en naar vallende bladeren in prachtig aardse tinten buiten te kijken. Nu we in ons nieuwe huis zitten, een nieuwe tuin hebben en ik even niet bezig ben met zwanger zijn en ontzwangeren begin ik steeds meer de focus op mijn huis te leggen. Zo zie ik graag al het groene in geel, oranje, rood en bruin veranderen en ook het stukje gecontroleerde natuur in de tuin zich klaarmaken voor winter. Maar die magisch vallende bladeren worden natgeregend en blijven op onze nieuwe tegels plakken waardoor de tuin er minder nieuw en netjes uitziet dan ik me had voorgesteld haha!Een bladblazer dus. Het is zo’n aankoop dat ik al jaren uitstel, maar iedere keer wanneer ik iemand er mee aan de slag zie gaan roep hoe handig zo’n ding wel niet is. We hebben in ons nieuwe tuin veel bomen, wat voor heel veel vallende bladeren zorgt, en dan komt het grote voordeel van blogger zijn in beeld. Net toen ik weer aan het aanschaffen van een bladblazer dacht kwam ik in contact met Coolblue die op zoek waren naar bloggers om bladblazers wilden testen. Hoe bedoel je timing!

Dus, aanschouw hier – de Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer. Hij is klein, licht, met een draagriem makkelijk over de schouder te dragen en blaast als een gek. Wij hebben een grote heg als schutting waar veel dode bladeren tussen blijven hangen, en ik was al bang dat ik dit met mijn handen los zou moeten gaan peuteren, wat met een meterslange heg echt niet snel gedaan is, maar met de blaaskracht van mijn nieuwe bladblazer hoefde ik niet eens te bukken. Wat een kracht heeft dat ding, ik voelde me even als een tuinierende Rambo haha! Het is wel nogal een lawaai, dus keek mijn baby ongemakkelijk naar wat ik deed, wellicht iets om mee rekening te houden – ga dit niet doen wanneer je kinderen slapen.Wat ook top is – deze bladblazer heeft ook een zuigfunctie, waardoor hij zowel bladeren als gesnoeide takjes vermaalt tot piepklein compost wat in de grote zak wordt opgevangen om vervolgens in de groene prullenbak te mikken of tussen je planten te strooien. Vind ik dus ideaal, want ik heb de rozen in de tuin bemest en daarna een extra laagje versnipperde mulch uit de opvangzak overheen gestrooid. De basis voor een prachtige rozentuin is gelegd.

Nog een handigheidje, aan de pijp van de bladblazer zit een klein harkje waarmee je vastgeplakte bladeren van de tegels makkelijker los kunt maken, wat uiteindelijk voor nog minder inspanning zorgt. Enige minpunt vind ik het snoer – die is kort en je hebt absoluut een verlengsnoer nodig, wat ik eerst even moest kopen voordat ik aan de slag kon. Maar hij komt naast dat wel erg in de buurt van een perfect werk uit handen nemende machine, waar ik al met al erg tevreden over ben.Maar jullie kennen mij, ik vertel niet gauw zomaar over iets zonder dat ik jullie de kans gun om er zelf ook plezier van te hebben. Dus, ben jij ook zo’n bladblazer én bladzuiger kopen uitsteller, maar heb je wel een tuin vol dode bladeren en weinig zin om de boel bij elkaar te gaan harken? I got you. Reageer op dit bericht op mijn Facebookpagina met een foto van bladeren uit je tuin. De (ergste haha) tuin, met de meeste bladeren krijgt van mij – nou ja, van Coolblue een spiksplinternieuwe Wolf Garten LBV 2600 E bladblazer. Leuk toch?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like