Een kindergarderobe vullen; het kan je hobby zijn, of verre van. Met een beetje ongeluk is je kleintje net zodra je een garderobe naar je zin hebt- er weer uitgegroeid. Key items zijn dus van belang om aan te schaffen; dit zijn items die je met meerdere andere kledingstukken kunt combineren. Dit geldt overigens niet alleen voor kinderkleding, ook voor mezelf vind ik het altijd prettig om basic items te kopen die ik naar harteloos kan combineren met wat meer bijzondere ‘trend’ items, waarvan je weet dat ze niet jaren meegaan.Ik heb zelf ooit een “5 piece French wardrobe” poging gedaan. Dit principe houdt in dat je 5 trend items per seizoen koopt, en deze zo zorgvuldig uitkient, dat je deze met de rest van de garderobe kunt combineren en je niet (nog) meer kledingstukken hoeft aan te schaffen. Dit is naast een basic wardrobe, die bestaat uit basic en makkelijk te combineren evergreens, zoals de trenchcoat, de spijkerbroek en wat basic tops.

Het voordeel van dit principe is dat je niet meer zoveel miskopen hebt, omdat je beter nadenkt over wat je koopt. Vaak zijn dit ook de duurdere items, die langer meegaan dan een seizoen. Investeren, zeg maar. Werkte het? Nou, bij mij niet echt, ik kocht liever meer voor minder, zeg maar. Nu ik met mijn post-zwangerschapslichaam nog niet volledig tevreden ben, doe ik er ook nog niet echt aan, maar ik wil in de toekomst zeker weer een poging gaan wagen. Investeren in kwalitatieve items heeft bij mij ook zeker wat opgeleverd, zoals een Muubaa leren jasje dat ik al jaren vrijwel ieder seizeon aan kan, een paar shabbies laarzen die weer ieder najaar tevoorschijn getoverd worden, en een duurder jurkje van Patricia Pepe, waarvan ik droom dat ik hem weer na de borstvoeding ga passen, zeg maar. En maak van de ‘vijf’, maar ‘tien’ items; dat zou beter werken voor me ;-).

Voor kinderen is dit principe ook best toe te passen, maar dan wellicht iets minder strikt, omdat je soms door een groeispurt soms niet komt aan items meerdere seizoenen te dragen. Toch kan je zeker een variant erop toepassen. De komende weken zal ik een aantal blogs wijden aan deze key items, en het combineren ervan. Zo krijg je inspiratie om met een kleine garderobe toch talloze combinaties te maken. En dat is fijn, zeker als je kind door de maten heen racet, zoals mijn zoontje doet.

In deze blog ben ik aan de slag gegaan met deze evergreen: Een top van Nununuworld. Deze top is basic, maar heeft door zijn grote stip print toch iets aparts. Het gemêleerde grijs is een kleur die jeal een aantal jaar in de trends terug ziet, en wat mij betreft gewoon een ‘blijver’ is. De longsleeve vind ik ideaal, omdat ik deze het gros van het jaar aantrek bij de twins, zeker in Nederland met zijn vier seizoenen (herfst-herfsteneenbeetjewinter-herfsteneenbeetjelente-eenweekjeoftweezomer). Hoe ik deze top het fijnst combineer, met zowel een jongens- als meisjesvariant? Kijk mee.

Jongen

Meisje

Jongen

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like