Een aantal weken geleden was ik Elena’s kast aan het opruimen, waarbij ik winterkleding vooraan legde, kleine kleertjes in plastic opbergers deed en naar de zolder wilde brengen.

Zo zonde, al die geweldige jurkjes die ze maar twee keer aanhad in een doos te proppen. Ik besloot ze nog maar in de kast te laten, om er later foto’s van te maken en op Marktplaats te zetten. Het geld van haar Burberry, Hilfiger en Replay outfits zou ik dan opzij leggen om grotere kleren voor haar te kopen.

Totdat ik een mailtje over VintyKids.com binnenkreeg!

Laten we eerlijk zijn, kinderkleding is iets wat wel door vijf verschillende kinderen gedragen kan worden. Heb je oudere broers en zussen zul je vast en zeker kleertjes gedragen hebben waar zij al in hebben gezeten, Elena heeft ook veel kleding van andere kindjes gehad en zelf heb ik ook veel weggegeven. Deze kleertjes kun je ook moeilijk tweedehands noemen aangezien ze goed onderhouden werden door trotse ouders die goed voor hun kindje zorgen. Bovendien zijn kindjes schoon en fris, dus wanneer er niet geknoeid met eten is kan een shirtje erg lang meegaan.

Maar wat doe je dan als je zolder vol staat met kleertjes en je geen kinderen meer gaat hebben? Tjah, je kunt ze weggeven, maar dure spulletjes kun je net zo goed verkopen. Bij www.vintykids.com maken ze het je wel erg makkelijk:

www.vintykids.com is een site waarop je zo goed als nieuwe kindermerkkleding kunt kopen voor een fractie van de adviesprijs. Ook kan je via de site gemakkelijk geld verdienen met kledingstukken die je kinderen niet meer dragen. VintyKids is de eerste professionele partij op de tweedehands kinderkledingmarkt die alle rompslomp rondom koop en verkoop uit handen neemt. Het enige dat je hoeft te doen, is de kleding – kosteloos – in een VintyKids tas opsturen. VintyKids doet de rest: controleren, selecteren, vakkundig fotograferen, prijzen, verpakken, opslaan en verzenden. Als verkoper ontvang je 50% van de verkoopprijs.
Hoe leuk het ook is om merkkleding voor je kinderen, nichtjes of neefjes te kopen, het blijft een dure bedoening. Nederlanders geven veel geld uit aan kinderkleding, volgens onafhankelijk onderzoek krijgt een kind gemiddeld per kwartaal voor 218 euro aan kleding.
Vier op de tien ouders (38%) zijn inmiddels wel aan het bezuinigen op baby- of kinderkleding, nu Nederland opnieuw economisch mindere tijden doormaakt. Van deze ouders geeft een derde (31%) aan te bezuinigen door kinderkleding tweedehands te kopen. De opkomst van tweedehands kleding wordt niet alleen veroorzaakt door de crisis: vintage en second hand kleding wordt ook steeds populairder onder fashionista’s en milieubewuste trendsetters. Het besef dringt door dat je met tweedehands kleding je kinderen – voor weinig geld – leuk kunt aankleden.

Duurzaam en goed voor de portemonnee
“Ongeveer een derde van de kleding van ieder kind wordt niet of nauwelijks gedragen. Kinderen groeien vaak zo snel, dat vooral merkkleding er nog zo goed als nieuw uitziet als deze niet meer past. Die kledingstukken kun je weggooien of weggeven, maar ook verkopen. Dat is niet alleen duurzaam, maar vooral ook financieel gunstig in deze vaak wat moeilijker tijden. Bovendien hebben andere ouders en kinderen er zo ook nog plezier van”, zegt Inge Heringa van VintyKids.com, zelf ook moeder van twee kinderen.VintyKids komt tegemoet aan de vraag naar een makkelijke manier om geld te verdienen met gebruikte kinderkleding. “Verkoop via een site als Marktplaats kost vaak toch meer tijd dan je denkt: je moet foto’s maken, onderhandelen en dan de kleding opsturen of iemand komt bij je aan de deur. Een tweede optie is verkopen via tweedehandswinkels, maar die hebben een veel kleinere afzetmarkt, geven vaak een lagere vergoeding en nemen alleen kleding van het seizoen in”, aldus Heringa. “Wij hebben al deze aspecten onder de loep genomen en gekeken waar we verbetering kunnen doorvoeren. Ons antwoord daarop is VintyKids.”

Kinderkleding verkopen zonder rompslomp
Het concept van een online tweedehands kinderkledingwinkel is niet nieuw. Wel nieuw is dat VintyKids het hele in- en verkoopproces heeft gesimplificeerd en geprofessionaliseerd. Het enige dat verkopers moeten doen, is via www.VintyKids.com een gratis VintyKids tas bestellen, deze vullen met schone merkkleding en deze naar het antwoordnummer van VintyKids in Haarlem sturen. Een team van professionals – nagenoeg allemaal zelf ook moeder – doet een strenge kwaliteitscontrole op de ingezonden kleding en neemt ook alle aanverwante zaken uit handen: fotografie, prijzen, verpakken, opslaan, verzending naar de nieuwe koper en de financiële afhandeling. De verkoper krijgt vervolgens 50% van de verkoopprijs als shoptegoed op de site of op een bankrekening gestort.

Mooie merken kopen met kwaliteitsgarantie
Online shoppen wordt steeds populairder en dat geldt ook voor het segment tweedehands kleding. Helaas kleeft er nog altijd een risico aan kopen via open platformen. Bij VintyKids.com wordt alles vanuit de site zelf aangeboden. VintyKids garandeert dat de kleding die te koop is, van hoge kwaliteit is: vlekkeloos schoon, intact en af en toe zelfs nog met label. Heringa vertelt: “Je vindt bij ons populaire merken als Bengh, Retour, Vingino, Scotch & Soda en Gap. Maar ook high-end merken als Moncler, MonnaLisa en Dolce & Gabbana Junior. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van Abercrombie tot Z8, van T-shirts met korte mouwen tot wintersportkleding, in maat 56 tot en met 176.”

Professionele fotografie als bewijs
VintyKids werkt met een speciale fototechniek, waardoor ieder draadje van het kledingstuk online tot in detail kan worden bekeken. Zo weet je precies wat je koopt. Op de site kan onder andere worden gezocht op maat, kleur en soort kledingstuk. Zoeken tussen de duizenden kledingstukken is via de
ze tools gemakkelijk en effectief. Daarnaast liggen de prijzen voor de zo goed als nieuwe merkkleding, vanzelfsprekend, een flink stuk lager dan in de winkel. VintyKids maakt daarmee het dragen van merkkleding bereikbaar voor nagenoeg ieder kind.

Dus, ben je geen held met de camera, of heb je geen tijd of zin om het allemaal zelf te doen, of wil je gewoon voordelig iets leuks kopen, waarbij je zeker weet dat de kwaliteit in orde is: check de site van www.vintykids.com even, wedden dat je iets leuks vindt? 😉 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like