Vandaag heb ik weer een DIY verwennerij, om heerlijk van te ontspannen in het weekend. Het ruikt niet alléén lekker, maar is goed voor de huid, heel erg makkelijk te maken en niet duur. Je kunt het natuurlijk leuk versieren en cadeau geven aan iemand, of je kunt het – net als ik – gewoon in je eigen badkamer neerzetten om er zelf gebruik van te maken. Kijk mee naar mijn nieuwste Do it Yourself receptje voor een romige rozendbad.

 

De ingrediënten voor deze DIY zijn niet zo spectaculair, het enige waar je misschien een beetje van staat te kijken is de melkpoeder, maar vergis je niet: deze wordt vaak aan natuurlijke badproducten toegevoegd, vanwege zijn goede werking op de huid. Het is niet voor niets dat melkbaden al duizenden jaren een bekend schoonheidsritueel zijn en onder meer door Cleopatra en Queen Elizabeth toegepast werden. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om wat melkpoeder in je badwater op te lossen dan je badkuip met melk te vullen. De melkpoeder is het romige gedeelte van de DIY.

 

 

Naast melkpoeder heb je rozenolie nodig, die je voor een paar euro in bijvoorbeeld de Tuinen kunt vinden. Daarnaast heb je wat zuiveringszout en zeezout nodig en kun je er naar wens wat kleurstof en echte rozenblaadjes aan toevoegen. De kleurstof maakt alles mooi roze en de rozenblaadjes zijn in deze hoeveelheid meer voor de sier.
De ingrediënten die ik bij elkaar heb verzameld zorgen voor een erg luxe product, waar je in een winkel al gauw 20 euro voor zou betalen, vaak begeleid door overdreven tekst dat er op blijft aandringen dat het allemaal natuurlijke producten zijn. Zoals je ziet zijn ook mijn producten natuurlijk, en is het allemaal een stuk goedkoper:
Melkpoeder: 5,95 in de lokale toko
Bakzout: 2,80 bij Jamin, meestal haal ik een grote pak Baking Soda in AH, deze wilde ik gewoon opmaken.
Rozenolie: 2.99 in De Tuinen 
Roze kleurstof: 1.99 in Xenos
Gedroogde rozenblaadjes heb ik meegenomen uit China, je kunt ze in Nederland in verschillende webshops en natuurwinkels kopen (misschien als thee!) of je kunt zelf blaadjes van een roos in de zon zetten en ze een paar dagen drogen. 

 

 

Recept:
– 200 gram melkpoeder
– 100 gram bakzout
– 100 gram gewone keukenzout
– 15 druppels kleurstof
– 10 druppels rozenolie
– handjevol verpulverde rozenblaadjes

Roer de droge ingrediënten goed door, voeg de kleurstof voorzichtig toe, druppel voor druppel en gebruik je hand om alles goed te mengen: kneed het, maak het los met je vingers, zorg dat alles goed kleur pakt en was je handen om verkleuring te voorkomen. Voeg de geurolie toe en roer alles nog even goed. Verpulver wat rozenblaadjes in je hand, gooi ze er bij en roer het nog even door. Klaar!

 

Na twee minuten werk heb je een heerlijk product om aan je badwater toe te voegen. Doe het in een pot dat goed dicht kan en zet het in je badkamer. Ik koos voor een Mason Jar (gekocht bij Masonmadness.com) maar ook Xenos heeft hier leuke potjes voor.
Voeg twee eetlepels per keer toe aan je badwater en geniet elke keer weer van een heerlijk ontspannende en verzachtende bad.

 

Wist je trouwens dat een melkbad wonderen doet voor verschillende huidaandoeningen, waaronder ook psoriasis? Ook zitten er verschillende vitamines in die goed zijn voor de huid en lossen de melkzuren dode huidcellen op zodat de huid vernieuwd wordt. En wist je dat de rozenolie geweldig is voor een droge en vermoeide huid, en diens elasticiteit bevordert? Deze romige rozenbad zal daarom wonderen voor je huid doen, en kan door iedereen gebruikt worden.

Na 20 minuten in deze geurende bad ben je door de zachte rozengeur ontspannen, is je vermoeide lichaam door het warme water volledig relaxed, en is je huid door het melk en de rozen verzorgd. Het enige wat je hoeft te doen is je even af te spoelen zodat je geen melk op je lichaam overhoudt. En het is allemaal natuurlijk, er zijn geen chemische toevoegingen (behalve de kleurstof, maar ook deze is eetbaar) en heeft het je allemaal weinig tijd, geld en inspanning gekost.

 

 

Wat vinden jullie van deze DIY, zou je het maken of koop je liever kan en klare producten?

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like