Voor verzorging van lang haar is voeding erg belangrijk. Is je haar beschadigd, droog, pluizig en groeit het niet snel? Vandaag heb ik daar HET haarmasker voor van avocado, als de meest voedzame vrucht ooit en banaan die het hoofdingrediënt is van luxe shampoos waar beroemdheden honderden dollars voor betalen.

 

Lees mee voor mijn ultieme haarmasker!

 

Ondanks dat ik zo mijn best doe om mijn haar te laten groeien ben ik genoodzaakt om er wat minder leuke dingen mee te doen. Verven bijvoorbeeld! Sinds ik mijn eerste grijze haar heb ontdekt ben ik als de dood om er nog meer te vinden, dus kleur ik mijn haar altijd een tikje donkerder dan het vanzelf al is. Maar dit verven heeft zijn gevolgen. Daarom ben ik regelmatig mijn haar aan het bijvoeden, met bijvoorbeeld deze zelfgemaakte masker.

 

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk voor je lichaam is, je huid, haar en nagels profiteren ontzettend van de vitamines die je etend binnenkrijgt, maar soms schiet het helaas tekort. Of het aan je dieet of haarbehandeling ligt, soms is je haar te droog, broos, pluizig en onhandelbaar. Vooral chemische haarbehandelingen zijn verschrikkelijk en is een masker je redder in nood.

 

Waarom? Omdat een masker direct voeding op je haar biedt en je niet hoeft te wachten tot je lichaam het opneemt en op je hoofd laat zien 🙂 Meteen resultaat dus!

 

Goed, het masker.

 

Ingrediënten:

een halve of hele avocado
een halve of hele banaan
wat olijfolie
scheutje honing, een eetlepel ongeveer

 

Je kunt hiervoor overrijpe avocado en banaan gebruiken, fruit dat je eigenlijk niet meer gaat eten. Het is zelfs beter dan te jonge vruchten. Afhankelijk van je haarlengte heb je een halve of een hele nodig, ik heb lekker veel gemaakt en hele gebruikt.

 

Wat doe je?

Prak je avocado en banaan en doe er een paar eetlepels olijfolie en honing bij. Pureer alles tot een gladde mengsel zodat deze je afvoer niet verstopt en je makkelijk je haar kunt wassen. Stukjes fruit spoelen namelijk niet zo snel uit 🙂

Deze mengsel smeer je op nat of droog haar, op droog haar blijft het beter zitten. Pak al je haar mee, zorg dat de mengsel overal goed tussenkomt en gebruik gewoon alles wat je maakt voor één behandeling. Wikkel je haar in en doe er een douchemuts of plastic zakje overheen.
Ga een kopje thee drinken, of Ellen kijken (zo doe ik het) en laat het minimaal een half uurtje zitten.

Ga daarna douchen en was je haar zoals gewoonlijk. Klaar!

 

Wat is er zo goed aan deze masker?

Allereerst avocado: dit is een echte beautyfood, er is geen andere vrucht ter wereld met zoveel vitamines en mineralen, maar het zijn vooral de B vitamines die je haar laten groeien. Daarnaast zit avocado bomvol goede vetten, doe ook goed voor je haar zijn: het hydrateert en voedt je haar als geen ander.
Dan de banaan: deze zit ook vol met vitamines, maar ook kaliums en vetten! Banaan vet? Ja! Het is dan ook een van de vruchten die tijdens strenge diëten niet gegeten wordt, maar dat is even niet belangrijk. Wat wel belangrijk is: ook banaan voedt je haar, brengt vocht in je haar en bestrijdt droge hoofdhuis en daarmee ook roos.
Olijfolie: olie is altijd goed voor droog haar, vooral een gezonde olie als olijfolie is een wondermiddel voor droog haar. Het voedt, hydrateert, maar zorgt ook voor de elasticiteit in je haar. Beschadigd, gebroken haar heeft hier dus erg veel aan.
Honing: Geeft natuurlijke glans aan je haar doordat het vocht aantrekt en vasthoudt. Vooral geverfde koppies kunnen honing regelmatig gebruiken.

Nu je weet waarom deze masker zo goed is en wat je er van kunt verwachten heb ik nog een laatste tip voor je: Gooi de schil van je avocado niet weg, maar smeer je gezicht er mee in! De binnenkant heeft nog wel wat vruchtvlees, en aangezien avocado ook zo goed voor je huid is, kun je terwijl je je haarmasker ophebt ook een mini gezichtsmasker op laten zitten.

Als laatst laat ik je nog even een paar foto’s van mijn haar nadat het gewassen is zien. Ik heb het niet geföhnd of gestyled, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om de glans, sterkte en volheid van mijn haar. Halleluyah!

TrendyMommy houdt van natuurlijke producten, jullie ook?

 

xoxo

Andrea

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like