Dat gember ontzettend gezond is, is algemeen bekend. Het is een bron van antioxidanten, vitaminen, mineralen en goede enzymen die van alles voor je lichaam kunnen betekenen. Vooral mensen die thee van verse gember maken putten al het goede uit deze scherp smakende knollen.

Vandaag laat ik je zien hoe je op een geheel andere manier gember voor je lichaam kunt gebruiken. Ik maak namelijk verse homemade lichaamsscrub! Lees je mee?

Meestal zorg ik er voor dat ik gember in huis heb, omdat ik regelmatig thee met gember drink, aangezien deze oa. goed voor je huid is. Laatst heb ik er wat teveel van gekocht waardoor ik een gember al een tijdje in mijn keuken heb staan en hij wortels begint te schieten. Ik bedacht me om de gember maar voor iets anders te gebruiken, aangezien ik hem niet op kreeg.

 

Wat ik heb bedacht is niet alleen heerlijk voor jezelf, maar kan ook goed als een zelfgemaakte cadeautje dienen, dus hou het in je achterhoofd, wat ik je nu ga laten zien!

Ik ga een luxe bodyscrub maken, die naast geheel natuurlijk te zijn, ook nog eens goed voor je lichaam is, omdat hij exfolieert, dode huidcellen verwijdert en je huid vernieuwt, terwijl hij ook voor een goede bloedsomloop zorgt, waardoor deze scrub niet alleen heerlijk fris ruikt, maar ook een geweldige werking op je lichaam heeft.

 

Wat heb je nodig? 
ongeveer 300 gram zeezout, grote korrels mogen ook.
een grotere gember
wat olijfolie
rasp
glazen potje om je scrub in te bewaren

Wat doe je?
Je begint met het raspen van je gember. Gebruik hierbij de kleinste rasp die je in huis hebt, hoe kleiner de gemberstukjes hoe beter je scrub.

Doe hierna je gember en zeezout in je glazen pot waar je het in wilt bewaren en giet er wat olijfolie in. Genoeg om de boel smeuïg te maken, waardoor je het mooi kunt uitsmeren, hou het niet te droog, maar het hoeft ook niet waterig te zijn.

Dat is het! Je scrub is klaar en kan gelijk gebruikt worden. Wil je hem bewaren kan dat ongeveer een maand, het beste in de koelkast. Omdat dit een natuurlijke scrub is, zitten er ook geen conserveermiddelen in, waardoor hij zou kunnen verkleuren of scheiden. Maak je hier geen zorgen om, roer bij volgend gebruik je scrub nogmaals door, het liefst met een houten lepeltje.
Gebruik ongeveer een keer per week, je hoeft niet bij elke douche te scrubben, en geniet!

Je zult merken dat je huid heel erg herstelt, droge plekjes verdwijnen en je algeheel opgewekter zult zijn. Ik ben aangenaam verrast en zal hem vaker maken!

 

Vooral leuk om in een glazen potje met een lief kaartje bij het dekseltje als cadeau aan iemand te geven.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like