Een van mijn belangrijkste apparaten in huis sinds de baby geboren is – mijn Difrax BtoB kolf. Toen ik moeder werd leerde ik dat borstvoeden niet zo vanzelfsprekend is, en in mijn geval erg moeilijk was. Aangezien mijn wens voor moedermelk aan mijn baby geven groot was huurde ik een kolf van Medela, kocht de nodige accessoires, en kolfde me suf.Met de komst van tweede wist ik dat het weer een mogelijkheid zou zijn en bereidde ik me goed voor, door onder andere de BtoB kolf van Difrax in huis te halen. Ik was al een liefhebber van de S flesjes (lees hier waarom) en besloot het merk trouw te blijven, en een hands-free, stillere kolf uit te proberen.Waar het met Elena niet lukte om aan te leggen heb ik Valentina vrijwel meteen aan het drinken gekregen. Wat was ik trots! Helaas verschenen er al gauw kloven, blaren en bloedende tepels, waarop direct voeden écht niet meer uit te houden was. Gelukkig was ik voorbereid en kon ik gaan kolven. Zo konden mijn borsten toch geleegd worden, kon Valentina toch moedermelk krijgen en had ik de tijd om mijn tepels te laten genezen. Dit verliep allemaal soepel, en ik was zó blij met de BtoB borstkolf van Difrax.

De kolf wordt compleet met alles wat je voor kolven nodig hebt, inclusief een S flesje geleverd en na wat lezen en wassen kon ik aan de slag. Met vier knoppen, verlicht display en compact formaat is het een ideale apparaat dat makkelijk te bedienen is, zeer weinig ruimte in beslag neemt en onopvallend zijn ding doet, zoals nu, terwijl ik dit typ.De BtoB kolf is stiller dan mijn vorige kolf, kan hands-free gebruikt worden door de handige “schelp” die ik simpelweg in mijn bh prop en ik gebruik het niet alleen nu, maar ook wanneer ik Valentina aan één borst voed, zodat de andere tegelijkertijd geleegd kan worden. Het ziet er grappig uit, en ik voel met wel een beetje een melkfabriek, maar het werkt ideaal! Het apparaat werkt op stroom, wat prima is wanneer ik thuis ben, maar het is zijn onderweg functie waar ik echt amazed over ben. Met de mogelijkheid om er simpelweg vier batterijen in te stoppen en buitenshuis te gebruiken is voor een moeder van nu geweldig. We leven tenslotte in een tijdperk waar we volop multitasken, effectief aan de slag gaan en onze tijd maximaal benutten. Een kolf dat gewoon zijn werk doet terwijl ik auto rijd of aan het werk ben is daarom geweldig. Met name moeders die na drie maanden weer hele dagen op kantoor doorbrengen hebben baat bij de BtoB borstkolf van Difrax, want het ontbloten van je bovenlichaam is door de handige slagetje helemaal niet meer nodig.

Dit was iets wat ik bij mijn oude kolf heel erg miste, aangezien deze vastgehouden moet worden, en ik bij het kolven alleen moest zijn, me moest uitkleden en niks anders kon doen. Tenzij ik creatief aan de gang ging met een oude bh, waar ik gaten in knipte om de flesjes doorheen te proppen. Werkte overigens wel, en is een tip voor wanneer je geen hands-free kolf in huis hebt. 😉Anderzijds wordt het slangetje vaak als minpunt omschreven – bij bijvoorbeeld Medela gaat het melk namelijk meteen het flesje in, en hoeft niet eerst een siliconen slangetje door – en ook het feit dat deze om de twee maanden vervangen dient te worden zou een minpunt zijn, omdat het extra kosten met zich meebrengt, maar ook hier kan ik niets negatiefs over zeggen. Ik ben van Difrax al gewend dat het siliconen onderkant van de S fles ook regelmatig vernieuwd moet worden, en pas dit ook aan voor het slangetje waar melk doorheen gaat. Verder was ik deze met goed warm water en wat sop, laat hete water er doorheen lopen zodat er geen vetrestjes achterblijven en steriliseer het slangetje minimaal één keer per dag. Wel wat extra werk, maar wat mij betreft prima te doen! Voor de ultieme Difrax liefhebber is er overigens ook de Difrax flessensterilisator dat een speciale stukje voor het steriliseren van de binnenkant van het slangetje heeft, maar omdat wij geen magnetronsterilisator gebruiken pak ik het wat anders aan.

De extra kosten voor het kopen van de slangetje vallen ook enorm mee. Je bent een tientje kwijt, terwijl ik voor het kopen van flesjes van Medela en het huren van de Medela kolf vijf jaar geleden veel meer geld kwijt was dan nu voor een complete kolfapparaat en toebehoren. De complete Dirax kolf kost namelijk zo’n 170 euro, afhankelijk van waar je het koopt, en of je de bijbehorende tas ook aanschaft.

Waarom Difrax BtoB Borstkolf?

Ondanks dat Valentina’s zuigebehoefte heel sterk is en zij regelmatig aan de borst drinkt krijgt ze toch een paar afgekolven flesjes per dag. Omdat ze van direct aan de borst drinken te snel moe wordt en in slaap valt, omdat ik graag bevestiging heb dat ze genoeg op heeft (wat je met een flesje makkelijker ziet) en omdat mijn borsten in het begin gewoon teveel pijn deden… allemaal redenen waarom ik deze kolf heb besteld, en ik heb er op geen enkele moment spijt van gehad.

Voordelen: 
– Stil
– Hands-free
– Discreet
– Compact 
– Makkelijk te bedienen 
– Mobiel 

Nadelen: 
– Siliconen slang elke 9 weken vervangen
– Slangetjes kunnen door strakke bh’s afgekneld worden

De BtoB kolf van Difrax is een geweldige kolf voor moeders die onderweg zijn, een dagje zonder baby doorbrengen, geen grote kolf mee willen nemen en tijdens het kolven ook andere dingen willen doen. Hij is naar mijn mening minder geschikt voor moeders die elke dag, veel kolven, omdat je één borst per keer kunt doen en daarom langer bezig bent, maar voor een part-time kolvende mama is het een absolute aanrader.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like