Mocht je bij het uitzoeken van een babyflesje het advies van iemand die veel verschillende flesjes aan haar kleine heeft aangeboden nodig hebben, lees dan vooral verder.

Toen Elena geboren was ging borstvoeding niet helemaal goed, dus hebben we haar in eerste instantie met een vinger en een spuitje gevoed. Dit omdat ik nog wel heel graag wilde dat ze direct van de borst zou drinken. Het is namelijk zo dat wanneer een baby eenmaal went aan een flesje, dus het speentje, borstvoeding bijna niet meer te doen is, aangezien de kleine aan een grote speen gewend is, en laten we eerlijk zijn, er is geen vrouw met zulke grote tepels!

Na een week van mijn pink in haar mondje te doen, en langs de zijkant van mijn vinger, uit een spuitje melk in haar mond doen hebben we besloten om toch maar met een flesje te proberen, aangezien zij veel overgaf, waarschijnlijk omdat ze toch teveel lucht binnenkreeg.

Ik had bij mijn grote voorbereidingen op de kleine, toen ik nog zwanger was, al een Avent set flesjes gekocht en bereidde deze dan ook voor. Het uitkoken, kolven en flesje aan de kleine aanbieden ging wel goed, ze dronk snel en veel, maar gaf daarna toch weer over.

Op aanraden van mijn lactatiedeskundige (aangezien ik nog steeds wel borstvoeding onder de knie probeerde te krijgen) moesten we maar kappen met de flesjes die we al in huis hadden en overstappen naar de Difrax flesjes. Dus ging papa maar naar de babywinkel.

Wat ik van deze flesjes vond is alleen maar goed. Naast dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder vrolijke meisjeskleurtjes zoals roze en paars, zien ze er ook leuk uit. De S gevormde flesjes liggen makkelijk in de hand en voelen natuurlijk aan, je merkt bijna niet dat er tussen jou en je kind een flesje zit.

Nog belangrijker zijn de speentjes waarvan deze flesjes voorzien zijn. Ze zijn kleiner dan die van Avent, en doen qua vorm meer aan een tepel denken. Hierdoor kun je borstvoeding met deze flesjes makkelijker combineren.

Ik beweer niet dat de flesjes van Avent slecht zijn, verre van, maar voor een hele kleine baby zijn de speentjes te lang en te smal, waardoor ze te ver het mondje ingaan en in de mondhoeken toch teveel ruimte voor lucht achterlaten, waardoor je baby niet alleen kan spugen, maar ook darmkrampjes kan krijgen. Wij besloten het bij Difrax te houden en kochten nog een tweetal flesjes voor de afwisseling. De Avent flesjes gingen terug de kast in, maar werden later, toen Elena ongeveer 6/7 maanden was wel weer in gebruik genomen.
Een ander voordeel van de mooie S vormige flesjes bleek de opening aan de bovenkant te zijn, deze past namelijk op de Medela borstkolf die ik had. Ik hoefde dus niet meer apart in een flesje van Medela te kolven, om het daarna in de Difrax flesje te gieten. Ik kolfde direct in haar voedingsflesje en deed er achteraf alleen en speentje op. Klaar voor de actie! (etenstijd dus :) )

Ook kan het flesje aan twee kanten open, waardoor het wassen een stuk makkelijker is, terwijl dit niet de hoofdreden van de twee openingen is. Het feit dat de onderkant van het flesje ook open kan heeft alles te maken met het vacuümvorming die in andere flesjes bijna vanzelfsprekend is. Niet bij Difrax. De onderkant, dat ook open kan, is voorzien van een siliconen ventiel die de vacuüm verhaal tegengaat. Bovendien kun je ingevroren melk makkelijk door de grote opening in het flesje doen, om het rechtstreeks in fles te ontdooien.

Wat Difrax zelf over hun flesjes te zeggen heeft

De Difrax S-fles is sinds 2007 verkrijgbaar en inmiddels de meest gebruikte fles in Nederlandse gezinnen. Dit komt niet alleen door de leuke kleurtjes maar ook door de unieke werking van de fles. Deze slimme fles is vanaf de geboorte te gebruiken en ideaal voor het combineren van borst- en flesvoeding. Door de unieke S-vorm is de speen constant gevuld met voeding. Door het speciale ventiel in de bodem trekt de fles niet vacuüm, hierdoor slikt je baby geen lucht in waardoor je baby minder last heeft van buikkrampjes, boeren en spugen. Dit zorgt ervoor dat je baby rustig kan doordrinken en lekkerder kan slapen.

In 2007 werd de S-fles bekroond met een prijs: Best Baby & Infant Product Award.

Door de S-vorm ontstaat er een ergomisch verantwoorde, ontspannen houding voor de voed(st)er en kind.

Daarnaast stimuleert de S-vorm de geadviseerde natuurlijke ronde lighouding van de baby en bevordert het oogcontact.

Ook als de fles bijna leeg is hoef je niet je arm omhoog te bewegen of je baby vlakker te leggen. Hierdoor kunnen jij en je baby ontspannen blijven zitten in dezelfde houding.

De S-fles 170 ml is speciaal ontwikkeld voor pasgeborenen. Op elke S-fles zit standaard de flessenspeen met het kleinste gaate, namelijk de kersspeen Small.

De S-fles 170 ml en 250 ml passen op de Medela borstkolf. Hierdoor is deze fles uitstekend geschikt voor het combineren met borstvoeding.

De Difrax flesjes zijn dan ook mijn favoriet, en hebben sinds een steeds uitgebreider assortiment voor alles wat je voor babyvoeding nodig kunt hebben. Wordt mama heel erg blij van!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Australian koffiecups
Verder lezen

Australian koffiecups!

Inhoudsopgave Hide Welke koffiecups het lekkerst?Kunnen Douwe Egberts cups in een Nespresso apparaat?Welke koffiecups zijn van aluminium?Welke koffiecups…

baby-eten

baby’s feeding by spoon Comments comments Misschien vind je deze artikelen ook interessant: Wat moet je tijdens borstvoeding…