Iedere moeder vindt haar meisje het allermooist! Dat is natuurlijk maar goed ook, maar het kan lastig zijn om iets zo moois een bijpassende naam te geven, dus zetten wij 20 van de mooiste meisjesnamen voor je op een rij. En ja, ze betekenen letterijk mooi, zodat je je meisje elke dag zo kunt noemen! 1. Arabella
Bella, Latijns voor mooi, sierlijk of liefdevol maakt van alle namen die er op eindigen mooie namen. Maar, waar Isabella eigenlijk “aan God gebonden” betekent, is Arabella een mooie meisje of vrouw. Namen zoals Adorabella, Anabelle en Belinda  zijn hier op gebaseerd.

2. Kevine
Het Keltische woord voor mooi, tegenwoordig vrijwel altijd aan jongens gegeven, maar is in landen zoals Ierland een bekende meisjesnaam. 3. Rosalind
Dankzij Shakespeare kennen we Rosalind uit “As you like it” uit het jaar 1600, maar Rosalind betekent letterlijk een mooie roos. Inmiddels is het een steeds zeldzamere naam, en wordt hij als Rose, Rosa, en alles wat er op lijkt gebruikt.

4. Nani
In Hawaii wordt de naam Nani, wat simpelweg mooi betekent vaak gegeven, of als koosnaampje gebruikt. Ook wordt Kanai, wat schoonheid betekent gegeven, en worden namen zoals Keinani – iets moois, Leonani – mooie stem, Naniahiahi – mooie avond, en Nohealani – hemels mooi gegeven.

5. Jamila
In zowel Swahili als Arabisch betekent Jamil schoonheid. Een vrouwelijke variant is dus  Jamila, en is in bepaalde delen van de wereld daarom een erg populaire naam.6. Isabis
Komt uit Afrika, en betekent “iets moois” Wordt als meisjesnaam gebruikt, maar ook voor gebieden en plekken om aan te geven dat het er mooi is.

7. Jolie
Jolie betekent in het Frans mooi, en is juist om die reden Angelina’s tweede naam, die zij als achternaam draagt. Haar Franse moeder vond haar dochter zo mooi dat ze het haar als naam gaf!

8. Mei
Klinkt als een maand, maar betekent mooi in zowel Chinees als Hawaiaans. Vandaar dat er zoveel Chinese meisjes Mei als onderdeel van een naam hebben zoals bijvoorbeeld Mei-Ling.

9. Calista
Is Grieks voor mooiste! Wordt daarom veel als meisjesnaam gebruikt, met als de actrice die Ally McBeal speelde als de bekendste Calista. 
10. Amara
Van oorsprong Arabisch, en staat voor eeuwige schoonheid!

11. Numa
Ook Arabisch en betekent ongeveer aangenaam om naar te kijken. Overigens betekenen heel veel Arabische meisjesnamen mooi, of iets in die richting. Zo is Layla een donkere schoonheid, Nadia de schoonheid van een bloesem, Rana iets moois om naar te kijken, Shakila is beeldschoon, Zayna schoonheid en Zohra een beauty.

12. Lana
Weer terug naar een Keltische naam, Lana is een aantrekkelijke vrouw, die rust en sereniteit uitstraalt.

13. Mabel
Als je het niet een oubollige naam vindt is de betekenis van Mabel heel mooi. Eigenlijk is het Engels voor “mijn mooiste” maar kun je het ook koppelen aan Belle, of Bella en alle variaties daarop.

14. Mirabella
Daar is ze weer, die Bella. Mirabella is een Finse variatie op schoonheid en betekent ongekende schoonheid.

15. Adara
Weer een naam uit de Griekse oudheid, Adara staat voor simpelweg mooi, maar als je nog mooier en nog Griekse wilt: Caliya, Doreen, Jola, Arete en Jacintha betekenen allemaal mooi, en is Kallea goddelijk mooi, terwijl Dorinda een mooie cadeau is.

16. Naava
Na Arabische, Latijnse en Griekse namen voor schoonheid staat Nava voor mooi is Hebreeuws. Maar ook namen zoals Adah, Jaffa, Kelyn, Kerrin, Sapphira, Tifara en Zippora zijn allemaal variaties op schoonheid.

17. Ilona
Een Hongaarse naam wat letterlijk een mooie zonneschijn betekent. 
18. Alana
Weer een naam van Iers oorsprong. Met een betekenis als mooi, lief kind vrijwel dé perfecte naam om als ouder aan je meisje te geven.

19. Inga
Betekent in Deens letterlijk mooie dochter. Hoe toepasselijk!

20. Elena
Natuurlijk vermeld ik ook nog even de naam van mijn eigen meisje. Van oorsprong Grieks, veel gebruikt in het zuiden en oosten Europa en een aftakking van Helen. Helena, Elleen, Leanna, Ella en alles wat er op lijkt staan voor een lichtstraal, zonneschijn oftewel een lichtpunt in je leven. Helen was de allermooiste vrouw ter wereld en al deze namen zijn op haar gebaseerd.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like