Een paar “nieuw jaar, nieuwe jij” aankopen voor een garderobe opfrissing zijn gebruikelijk in januari. Juwelen zijn zeker een van de meest opwindende aankoop categorieën voor het verzekeren van leuke en persoonlijke looks in overvloed, waardoor de 2022 sieraden trends hoog op de prioriteitenlijst staan.

Als er één ding duidelijk is geworden op het gebied van oorbellen, kettingen, ringen en armbanden in de afgelopen maanden, dan is het wel de alomtegenwoordigheid van Y2K-sieraden en de regencycore-stijl. Lagen van slimme kralen, hars armbanden, en, ja, zelfs lichaamssieraden. Hetzelfde kan worden gezegd van volumineuze gouden sieraden uit de jaren tachtig en begin jaren negentig, variërend van zware kettingen en dikke halskettingen tot grote ringen en oorbellen. Veel van dit soort sierraden zijn ook te vinden op Finaste

2022

Nostalgie is nog steeds springlevend, maar met een paar tweaks. Armmanchetten en meer uitgewerkte lichaamskettingen brengen de trend van de lichaamssieraden naar voren, zwaardere metalen zijn vaker in zilver dan goud, en variaties op grillige stukken zorgen voor een verhoogde aantrekkingskracht, volgens de lente/zomer 2022 runaway trends. Denk aan sculpturale oorbellen van hars en acetaat, evenals ringen en armbanden van Enamel, die waarschijnlijk allemaal te zien zijn op sociale-mediaplatforms. “Terwijl runway trends zeer aspiratief en richtinggevend zijn, zijn social mediatrends meer benaderbaar en inspireren ze volgers om het gevoel te hebben: ‘Wow, dat kan ik rocken’,” zegt Caroline Maguire, fashion director. 

Pearlcore

Zoals te zien op de catwalks van Valentino, Givenchy, Tom Ford en Simone Rocha, is pearlcore, een nieuwe buzzy term op het internet, een van de belangrijkste sieradentrends van 2022, maar dan in een nieuwe, grillige betekenis. “Parels zullen een comeback maken op frisse en verrassende manieren,” vertelt Maguire. 

Zilver metaal

Geel goud is bijna uitgestorven. Zilver daarentegen maakt in 2022 een comeback, niet alleen in klassieke vormen maar ook in edgy en punk versies. Denk aan kronkelende, golvende metalen vormen. Zilveren ringen en zware kettingen met puntige, gebogen en getoggelde schakels zijn ook met een comeback bezig.

Kralen

Een andere op het millennium geïnspireerde sieradentrend voor 2022 is volgens Maguire een overvloed aan kralen, vergelijkbaar met de trends op de catwalks van Coach en Brandon Maxwell. Hoewel deze trend het meest helder is als hij hoog wordt gestapeld met parels en goud, kan hij ook eenvoudiger zijn als hij wordt uitgevoerd met een vleugje kleur. Een enkele korte kralenstreng met een lange dunne ketting of een veelkleurige kralenarmband met delicaat metaal zijn beide goede opties.

Creolen

Creolen zijn een klassieker in de juwelencollectie die in 2022 verder zal evolueren, met nieuwe varianten. Strakke gouden en zilveren versies, in verschillende maten variërend van klein en fors tot groot, zijn alledaagse nietjes. Maguire zegt: “Ik hou ervan om te experimenteren met het dragen van meerdere maten of stijlen tegelijk, zoals stapelen voor je oren.” 

Enamel

Heldere en strakke sieraden gemaakt van metaal en poedercoating zijn al een paar seizoenen in de scene en vertonen geen tekenen van vertraging in 2022. Volgens Maguire, “kleurrijke Enamel stukken zijn erg leuk en voelen erg jaren ’90.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
De nieuwste damesmode trends 
Verder lezen

De nieuwste damesmode trends 

Inhoudsopgave Hide Pastelkleuren zijn helemaal in!Pop colors voor de outfitLeuke prints zijn helemaal in!Misschien vind je deze artikelen…