Helaas is het COVID-19 virus al een langere tijd in de wereld. De verwachting is ook dat dit virus niet snel weg zal gaan. Met name in de winter wordt er verwacht dat er weer meer besmettingen komen. Dit is een van de redenen dat het belangrijk is om jezelf te testen als je klachten hebt. Een sneltest kopen is hiervoor van groot belang. Met een sneltest weet je namelijk direct of je besmet bent met het virus. Als je vervolgens merkt dat je besmet bent, kun je direct stappen ondernemen om niet andere mensen aan te steken. Maar hoe werkt een corona zelftest nu precies? Wij leggen het je graag uit

Wat is een corona zelftest precies?

Een corona zelftest is een test die je bij jezelf kan doen om te kijken of je besmet bent met het corona virus. De meeste zelftesten voor thuis zijn antigeentesten. Het voordeel hiervan is dat je binnen 15 minuten al de uitslag krijgt. Hierdoor kun je snel reageren en voorkom je dat je mensen in je omgeving aansteekt met het corona virus. Een zelftest corona kopen doe je gemakkelijk online. De zelftest wordt dan via de post bij je thuis geleverd, zodat je niet het huis uit hoeft. Als je klachten hebt, is het verstandig om de test te bestellen, zodat je niet in contact komt met andere voordat je uitgesloten hebt of je daadwerkelijk besmet bent.

Waarom is het belangrijk om jezelf te testen bij klachten?

Zoals je waarschijnlijk al weet, is corona een verschrikkelijk virus. Je kunt er enorm ziek van worden en er zijn verschillende mensen die er aan overlijden. Je wilt om deze reden de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Mocht je toch klachten krijgen die lijken op de klachten van het coronavirus, is het belangrijk dat je jezelf test. Hierdoor kun je namelijk uitsluiten dat je het coronavirus hebt. Wanneer je geen test doet, kan het zijn dat je het virus bij je draagt. Als je vervolgens in contact komt met andere, is de kans groot dat je het virus overdraagt, waardoor deze mensen ook ziek worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Hoe werkt een corona zelftest?

Een corona zelftest werkt in de meeste gevallen door een dun wattenstaafje in de neus te brengen. Op deze manier wordt er een beetje slijm uit de neus gehaald. Vervolgens meng je dit met een klein beetje vloeistof. Deze vloeistof wordt vervolgens aangebracht op de teststrip. De teststrip geeft daardoor aan of er deeltjes van het coronavirus aanwezig zijn of niet. Deze uitslag komt in de meeste gevallen binnen 15 minuten, waardoor je direct weet of je gezond bent of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like