De laatste maanden krijg ik meer en meer de vraag of ik ben afgevallen? Ja inderdaad, ik ben vermagerd. Ik ben volop bezig mijn levensstijl te veranderen want ik had er genoeg van. Ik wou beginnen met gezond eten en gezond te leven. Was namelijk niet meer tevreden als ik in de spiegel keek en had amper nog energie. Hierdoor kon ik niet de mama zijn die ik wou zijn. Eenmaal je jouw besluit hebt genomen rest er nog de vraag, hoe begin je eraan?

Eet wat je verbruikt

We hebben allemaal een druk leven, zijn hele dagen in de weer. We werken voltijds, hebben een gezin dat op ons rekent. Hierdoor doen we meer en meer beroep op kant en klare maaltijden, junkfood,.. Of we gaan voor een snelle maaltijd zoals we ze gewoon zijn: aardappelen, beetje groenten en vlees. Nou voor mij zat daar het probleem, ik at namelijk teveel koolhydraten. Ik at er veel meer dan wat ik verbruikte. Samenwonen met een man die een pasta verslaving heeft, hielp hier ook niet aan.

Wat is gezond eten?

Genoeg fruit en groenten eten dat weet iedereen. Ook dat je genoeg water moet drinken weet iedere persoon. En voor de rest? Je moet bewuste keuzes maken. Bekijk jouw eten kritisch. Stop met junkfood, pakjes en zakjes, opwarmmaaltijden, geraffineerde suikers, zoetstoffen. Maak jouw eten vers klaar, misschien is foodpreppen wel iets voor jou?

Hoe beginnen aan gezond eten

Ga nu niet meteen alles weggooien van junkfood, want gezond eten is geen diëet. Gezond eten is iets wat je een leven lang wilt volhouden! Een supergezonde levensstijl die je niet vol kan houden op lange termijn is een no go. Je wil blijvende resultaten. Dus tuurlijk mag je eens een twix of een reep chocolade, natuurlijk eet je het met mate. Ikzelf heb gekozen voor de 80/20 regel; 80% gezond, 20% minder gezond. Je moet natuurlijk kiezen wat voor jou werkt en goed voelt.

Let op met koolhydraten

Zoals ik al eerder aanhaalde zat bij mij het probleem bij de koolhydraten en dit is vaak het geval. Jouw lichaam heeft koolhydraten nodig om te functioneren, maar tegenwoordig eten we te veel koolhydraten. We eten cornflakes als ontbijt, een broodje onder de middag en ‘s avonds gaan we voor lekkere spaghetti bolognese. Als je minder koolhydraten gaat eten dan mag je veel meer eten om aan jouw brandstof te komen. Het is dus niet de bedoeling om koolhydraten volledig te bannen uit jouw voeding wat dat hou je gewoon niet vol. Probeer 1 of 2 maaltijden per dag te vervangen door maaltijden met minder koolhydraten.

Negeer de light producten

Als je gezond wilt leven laat dan ook alle light producten links liggen. Deze zijn namelijk allesbehalve gezond. Als je dan toch eens een frisdrank wilt drinken ga dan voor het echte product en geniet van elke druppel. Eerder al aangehaald maar toch belangrijk, gezond eten betekent niet dat je een streng diëet volgt. Je mag alles eten en drinken wat je wilt, maar met mate.

Opgeven?

Ok je bent vervallen in jouw oude gewoonten, dan geven we het toch gewoon op. Fout! Als je eens een slechtere toets had, stopte je ook niet met studeren. Het kan iedereen overkomen. Voel je dus niet schuldig, geniet ervan en daarna ga je gewoon terug door met jouw gezond leven.

Gezond eten doe je stap per stap

Het belangrijkste is dat je stap per stap jouw levensstijl probeert te veranderen. Een nieuwe gewoonte aanleren duurt even, dus als je zomaar alles gaat veranderen is de kans groot dat je het gaat opgeven. Ik ben begonnen met de eerste maand mijn ontbijt te veranderen. Voor mij was dit wel de grootste verandering want ik ontbeet nooit. Dus van nooit ontbijten naar een gezond ontbijt was een grote stap maar nu kan ik niet meer zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Broodvervangers
Verder lezen

Broodvervangers

Inhoudsopgave Hide Wat zijn broodvervangersWat zijn goede broodvervangersWat zijn gezonde broodvervangersKan je met broodvervangers afvallen?Beste broodvervangersProtiplan | Crispbread…