Ben jij toe aan een nieuwe telefoon en wil je graag een iPhone? Dan is het momenteel natuurlijk vooral kiezen tussen de iPhone 14 en de nieuwe iPhone 15. Sommige mensen gaan altijd het liefst voor het nieuwste van het nieuwste, dus dan is de keuze makkelijk gemaakt. Het prijsverschil is immers nog niet zo heel groot. Twijfel je toch nog welke van de twee modellen je gaat kiezen? Om je op weg te helpen zetten we in dit artikel de verschillen tussen de iPhone 14 en iPhone 15 voor je op een rij!

Het design van de iPhone 14 en 15 

Op het gebied van design verschilt de iPhone 14 enigszins van de iPhone 15. Het nieuwe toestel beschikt over een 6,1 inch Retina XDR OLED-scherm en het is waterdicht afgewerkt met een titanium behuizing. Het grootste verschil is eigenlijk het Dynamic Island in het scherm, wat de iPhone 14 niet heeft. Daarnaast ziet het nieuwe model er net wat chiquer uit met wat rondere randen, waardoor het toestel ook wat fijner in de hand ligt. Op het gebied van design wint de iPhone 15 dus toch net van de iPhone 14. De verschillen zijn niet heel groot, dus of dit wel of niet belangrijk is, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. 

Is de iPhone 15 sneller dan de iPhone 14? 

Op het gebied van snelheid en prestaties is er ook een klein verschil tussen de twee modellen. Op dit gebied zijn er weinig vernieuwingen naar de iPhone 15 gekomen ten opzichte van zijn voorganger. Een verschil is wel dat het nieuwe toestel draait op de snelle A16 Bionic chip. Deze chip zit ook in de iPhone 14 Pro, maar niet in het standaardmodel van deze lijn. Hierdoor switcht de standaard versie van de iPhone 15 net wat sneller en soepeler tussen apps dan de standaard versie van de iPhone 14. Het werkgeheugen is hetzelfde gebleven, namelijk 6 GB. 

Welk toestel heeft een betere camera? 

Als je graag een iPhone wil, is de kans groot dat dit deels te maken heeft met de goede camera die de toestellen van Apple hebben. Van alle smartphones die op de markt zijn maken de iPhones namelijk de beste en scherpste foto’s. Daarnaast bieden ze ook de meeste opties voor de camera. Nu vraag jij je vast af wat het verschil is tussen de camera’s van de iPhone 14 en de iPhone 15. De voorcamera is redelijk hetzelfde gebleven. De selfie camera beschikt over 12 megapixel en je kunt ermee in 4K filmen, net als bij de iPhone 14. De voorcamera van de iPhone 15 heeft wel een betere autofocus dan die van zijn voorganger, waardoor je wat scherpere selfies kunt maken. De camera aan de achterkant is op het nieuwe toestel wel aanzienlijk vooruit gegaan. De iPhone 14 had namelijk een achtercamera van 12 megapixel en de iPhone 15 beschikt over een 48-megapixel achtercamera. Vind jij foto’s maken belangrijk? Ook dan is de iPhone 15 de beste keuze!

Conclusie 

Als jij fotografie erg belangrijk vindt, bijvoorbeeld omdat je een goede camera nodig hebt voor je werk, dan is de iPhone 15 een duidelijke winnaar. Op andere gebieden zijn de verschillen tussen de twee modellen niet heel groot. Wat de beste keuze is, hangt dus erg af van wat je belangrijk vindt aan een smartphone en natuurlijk ook aan wat je te besteden hebt, al is het verschil in prijs tussen de iPhone 14 en 15 niet zo groot. De iPhone 14 kun je echter wel refurbished kopen, wat een hoop geld scheelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like