Wie denkt dat de Audi A1 nog altijd een model is waar met moeite twee kleine kinderen op de achterbank passen, heeft het mis. De nieuwe Audi A1 Sportback heeft een veel ruimer interieur gekregen, waardoor er nu ook twee volwassenen van ongeveer 1.80 meter op de achterbank plaats kunnen nemen. Hierdoor is het een serieuze kanshebber geworden voor stijlvolle moeders die hun kroost graag in een mooie auto vervoeren.

Bagageruimte

De Audi A1 biedt dus voldoende ruimte om drie kinderen riant in te vervoeren, omdat er vier zitplaatsen in zitten. De kofferbak is groot genoeg voor de sportattributen die mee moeten en afhankelijk van voor welke kinderwagen je kiest, past die ook opgevouwen achterin. En je kunt er ook mee op vakantie, want er zijn passende dakkoffers verkrijgbaar, speciaal voor de wintersport of andere tripjes.

Representatieve gezinsauto

Het is dus een geschikte gezinswagen, maar het is ook nog altijd een auto waarmee je als werkende vrouw gezien mag worden. Audi staat niet voor niks bekend om de representativiteit van zijn vierwielers. Je hoeft dus niet meer te kiezen of twee verschillende auto’s aan te schaffen, want de Audi A1 is zowel die zakelijke als die gezinsauto.

Rijcomfort

Bovendien is het een wagen die heel fijn rijdt. Het is geen snelheidsduivel, maar hij trekt zeker snel genoeg op en heeft een stabiele wegligging, ook in wat scherpere bochten. De stuurbekrachtiging maakt dat je met weinig inspanning maximaal zeggenschap over de besturing houdt.

Door de stugge onderkant voel je het wel als je over een ongelijke ondergrond rijdt, maar op normaal asfalt heb je daar geen last van. En als je dat heel storend vindt, kun je ook kiezen voor een exemplaar met adaptieve dempers.

Prijs-kwaliteit verhouding

De Audi A1 is gewoon een goede auto met in de basis alles wat je nodig hebt om er fijn gebruik van te kunnen maken, in combinatie met een veel chiquere uitstraling dan bijvoorbeeld een Volkswagen Polo. Een veelgehoord nadeel van nieuwe Audi A1s is de prijs: die is relatief hoog. Wil je echter een tweedehands Audi A1 kopen dan heb je hier veel minder last van. Kies dus wijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like