Je hebt er vast weleens van gehoord; glamping. Maar wat is het nu precies? Glamping is een samensmelting van de Engelse woorden Glamorous en Camping. Oftewel; glamorous kamperen! Kamperen in luxe, stijl en gemak. De verblijfsaccommodatie is bij glamping volledig ingericht en van alle gemakken voorzien, zoals privé sanitair, echte bedden en een mooie omgeving. In dit artikel lees je over de voordelen van glamping, de verschillende soorten manieren van glamping en de verschillen met gewoon kamperen.

De verschillen tussen camping en glamping

Bij het traditionele kamperen neem je je eigen tent of camper mee, welke je nog helemaal zelf moet opzetten en inrichten. Je hebt weinig luxe, zoals gedeelde sanitaire voorzieningen en een luchtbed of simpel opklapbed. Bij glamping slaap je bijvoorbeeld in een safaritent, villatent, boomhut of strandhuisje. Deze zijn volledig ingericht, hebben vaak eigen sanitaire voorzieningen en een fijn bed. Soms zijn de accommodaties zó luxe, dat ze zijn uitgerust met een sauna of hottub. Ook staan deze glampingaccommodaties vaak op de mooiste plekken; het gaat immers over het totaalpakketje inclusief de beleving. 

De verschillende soorten glamping

Glamping wordt steeds bekender én populairder en dus groeit het aantal manieren waarop je kunt glamperen. Zo kun je denken aan natuurhuisjes die zich middenin een bos bevinden voor optimale privacy of strandhuisjes die juist direct aan het strand geplaatst zijn. Maar ook kun je glamperen bij dierentuinen, in heuse safaritenten of boomhutten. Tegenwoordig zijn er steeds creatievere accommodaties te vinden, zoals tiny houses, wijnvaten of tipitenten. Zoals je misschien al wel ziet zijn dit soms ook hele bijzondere verblijven. Er zit altijd wel een accommodatie bij die bij je past! En je kunt het ook nog zo luxe maken als je zelf zou willen. Zoals eerder benoemd zijn er accommodaties die uitgerust zijn met luxe boxsprings, een regendouche, een hottub, jacuzzi of sauna. 

De voordelen van glamping

Zoals eerder benoemd beschikt de accommodatie vaak over eigen sanitair. Dat is al een heel verschil dan op de traditionele camping waar je met je wc-papier de camping over moet lopen naar de gedeelde sanitaire voorzieningen. En we horen je al denken; ‘als je luxe wil kun je toch ook een hotelkamer boeken?’ Dat is natuurlijk ook wel zo, echter kies je met glamping ook voor het buitenleven. Je doet de deur open en voelt meteen de grassprietjes tussen je tenen. Ontbijten in het gras gaat toch een beetje lastig op een hotelkamer. Een ander voordeel van glamping ten opzichte van gewoon kamperen is de grote hoeveelheid gemak. Je komt aan bij je accommodatie, zet je spullen op het bed en je bent in principe klaar. Geen gesjouw met haringen en lastige tentdoeken. Je kunt meteen de natuur en omgeving gaan ontdekken en kunt optimaal genieten van de vrije tijd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like