Zonder de zon waren we hier niet op aarde. Licht, warmte en energie krijgen we iedere dag weer van het zonlicht. Er zijn ook negatieve aspecten aan de zon zoals een verbrande huid en UV-straling die stoffering in huis vaal maakt. Met elektrische zonwering profiteer je van alle voordelen zonder de nadelen. En dat terwijl je gewoon in je luie (tuin)stoel kunt blijven zitten. Ontdek het gemak van Somfy elektrische zonwering.

Wat is er mogelijk met elektrische zonwering?

Het grote verschil tussen standaard zonwering en elektrische zonwering is de elektromotor die het systeem in werking stelt. Je hoeft niet langer te draaien of te trekken om een systeem in werking te stellen. Dit werkt met alle soorten zonwering waaronder een zonnescherm, terrasoverkapping, serre of rolluiken. Je kunt het systeem bedienen met een afstandsbediening, met een app op je smartphone of tablet of geheel automatisch via een huisautomatisering systeem. Naast elektrische zonwering aan de buitenzijde van de woning kun je ook voor binnen raamdecoratie kopen die werkt met hetzelfde systeem. Via de app kun je alle slimme apparaten in en rond de woning aan elkaar koppelen.

Maak het jezelf eenvoudiger

Je zit net lekker in de tuin en dan komt de zon achter de wolken vandaan. Dat wordt opstaan om het zonnescherm uit te klappen. Of druk op de knop van je afstandsbediening en blijf lekker zitten. Het is daarnaast mogelijk om gebruik te maken van slimme luidsprekers zoals die van Apple of Nest. Naast een leuk muziekje in de tuin kun je zo met spraak de zonwering bedienen. Je kunt zo eveneens meerdere zonneschermen, luiken of gordijnen tegelijkertijd in werking stellen door scenario’s te maken. Alles aan de voorzijde van de woning sluiten bijvoorbeeld, op basis van de stand van de zon op ieder moment van de dag.

Het klimaat regelt je huis

Als je drukken op een knop of een spraakopdracht via de smart home assistent al een grote vooruitgang vindt, dan zul je aangenaam verrast zijn door de zonwering van Somfy. Zij hebben het namelijk mogelijk gemaakt om diverse soorten rolluiken, overkappingen en raamdecoratie te automatiseren met sensoren. Denk aan een windsensor die een zonnescherm inklapt als het begint te waaien. Zo is er geen risico meer dat een harde windvlaag het scherm van de gevel trekt. Als de zon fel op de achterzijde van de woning staat dan zorgt de lichtsensor ervoor dat de rolluiken even sluiten tot er weer schaduw is. Zo blijft het binnen koeler. Zo laat je de natuurlijke elementen de apparatuur in huis bedienen.

Meer gemak, minder problemen

Senioren en mensen met een beperking hebben veel baat bij huisautomatisering, nu kan iedereen genieten van de voordelen die de een Somfy smart home biedt. Denk aan rolluiken die in de winter niet vastvriezen. Of automatisch stoppen als er iemand onder het luik staat. Kies voor inbraakwerende klemmen waarmee je inbrekers zult ontmoedigen. In de ochtend laat je alle elementen in de woning tot leven komen en in de avond kom je heerlijk tot rust. Naast “Home is where the heart is” hebben we nu ook “Home is waar het SMART is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verder lezen

Dit is hoe wij wonen

Vandaag laat ik jullie de woonkamer zien. Zoals ik in de video al vertelde stelde ik dit ondanks…