Leuk hoor al dat make-up, en ik zie er simpelweg stukken beter uit met wat laagjes op mijn gezicht, maar laten we eerlijk zijn. Met kleine kinderen volledige make up looks creëren – aint’t nobody got time for that. Daarom deel ik vandaag mijn handigste make-up trucjes die er binnen no time voor zorgen dat ik er net wat beter uitzie dan ’s ochtends wanner ik van mijn eigen spiegelbeeld schrik. Ok, daar gaan we.

Huid
Wanner huid er grauw en dof uitziet neem ik even de tijd om mijn gezicht niet alléén te wassen, maar het ook van een peeling te voorzien. Zelf kies ik voor Philosophy’s Microdelivery Peel, waarna ik mijn huid lekker insmeer met een goede crème. Zo zie ik er een stuk uitgeruster, gezonder en simpelweg beter uit zodat ik zelfs de deur uit kan zonder make-up. 

Wenkbrauwen
Hoe vaak ik dit al heb verteld weet ik niet eens meer, maar ik heb heel weinig wenkbrauwhaartjes. Na het meerdere keren te hebben getatoeëerd is het nu weer compleet verbleekt en kan het lichtjes bijtekenen van wenkbrauwen groot verschil maken. Het gezicht wordt gevormd, en het ziet er net wat verzorgder uit, zonder dat je écht make-up moet gebruiken. Voordeel – je hebt hier minder dan een minuut voor nodig, even uitborstelen en bijtekenen. Resultaat: omlijst gezicht! Je kunt het met een borsteltje en een potlood doen, ik kies tegenwoordig steeds vaker voor de Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade.

Wimpers 
Eerlijk zeggen – hoeveel van jullie vind een likje mascara genoeg make-up voor overdag? Ik oordeel niet, het kan prima, maar, kies dan wel voor een goede mascara en neem nog even extra 3o seconden de tijd om eerst je wimpers te krullen, het verschil is echt zo groot dat je het altijd zal blijven doen. Mijn ideale combinatie is de wimperkrultang van de Hema in combinatie met een waterproof mascara, een groot favoriet is Guerlain’s cils d’enfer.

Concealer
Is je beste vriend na slapeloze nachten. Je hoeft hier echt geen uitgebreide looks voor te toveren, enkel concealer, dat goed uitgeblend is doet wonderen. Het verbergt en verdoezelt waar je het aanbrengt, zonder je te bleek te maken, of je mooie sprietjes volledig te bedekken. Gezicht goed gereinigd, maar toch wat paarse/grijze wallen? Smeer er wat Mac’s Pro Longwear overheen. Onzuiverheden en rode plekken? Kies dan voor Mac’s Studio Sculpt. Of een goedkopere variant waar je goede ervaringen mee hebt, zelf moet ik nog betere concealers dan die van Mac tegenkomen.

Lippenstift
Wil je toch nog goed voor de dag komen, maar heb niet langer dan een paar seconden de tijd? Smeer wat rode lippenstift op je lippen en zie er meteen fabolous uit. Je tanden worden opeens witter, je huid valt minder op, en als je toevallig een zonnebril in je tas hebt zitten ben je niet meer tegen te houden. Wees dan alléeen wel even voorzichtig met het knuffelen van je kleintje.

Blush
Alléén blush dragen kan ook prima! Kijk maar naar de middeleeuwen. Hoe blozender een jonge meid er uitzag, des te mooier dat werd gevonden. Al gauw werden er gekeurde crème en poeder geïntroduceerd en we maken er tegenwoordig nog steeds dagelijks gebruik van, alléén vrijwel nooit van alléén blush. Terwijl het er erg mooi uit kan zien. Ook hier wordt je huid lichter en opgewekter van, en zie je er met gekleurde wangetjes net wat gezonder uit. Extra tip: je kunt ook gewoon wat van je favoriete lippenstift op je jukbeenderen aanstippelen en richting je haar uitvegen. Tadaa!

Huidkleurige oogpotlood
Maakt vermoeide ogen zo anders! Ik kan er niet zonder en gebruik het regelmatig. Het is een zo’n grote geheim van de visagisten dat het eigenlijk helemaal geen geheim meer is, maar huidkleurige oogpotlood op je waterlijn maakt ogen open, doet ze spreken en neutraliseert roodheid van het niet slapen met gemak. In tegenstelling tot witte oogpotlood is het veel natuurlijker en onopvallender. Een musthave voor alle moeders!

Gooi je haar los!
Ok, wat lastiger wanneer je kort haar hebt, maar voor ons met lang haar easy-peasy. Gooi je haar los, fake wat volume door het met je handen heen en weer over je hoofd te gooien en laat je lokken losjes over de zijkanten van je gezicht vallen zodat het je oneffenheden camoufleert. Zo wordt er nadruk op je haar gelegd, en verbergen je lange lokken wat er op je gezicht gaande is.

Combineer!
Kun je in plaats van een minuut twee minuten tijd voor make up vrijmaken? Combineer één of meerde punten hierboven voor een supersnelle look. Mijn dagelijkse combinatie is wenkbrauwen bijtekenen, wimpers krullen, mascara aanbrengen en een huidkleurige potlood op mijn waterlijn. Terwijl ik de deur uitloop gooi ik mijn haar los en kneed ik er wat volume in. Maar je kunt ook voor concealer en mascara kiezen, kost je net zo weinig tijd. Kijk naar jezelf, en beslis wat jij belangrijk vindt. Heb je mooie wenkbrauwen? Gebruik dan mascara en lippenstift. Heb je mooie lippen? Gebruik dan blush en wenkbrauwpotlood. Wat wil je naar voren wilt brengen en wat je wilt verbergen – laat je make-up het voor je doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like