Alle moeders kennen plakkerige babysnoetjes, kleverige handjes en vieze billetjes. We hebben er tenslotte dagelijks mee te maken, en vragen ons al vegend af hoe zulke kleine kinderen zo snel zó vies kunnen worden. Zelf veeg ik Elena’s billen met billendoekjes, maar vind het niet fijn om haar handjes en vooral mondje hiermee af te vegen. Ze duimt, propt soms haar hele handen in haar mond en heeft een heel erg gevoelige huid. Van gewone billendoekjes krijgt ze snel uitslag, en geparfumeerde toetenvegers zijn net zo erg. Ik ben hier dan ook mee gestopt toen de link tussen rode bultjes om haar mond en vegen met zulke doekjes overduidelijk was. Dan maar met een natte washandje vegen en vaker handen wassen!

Nou lijk ik niet de enige moeder te zijn die dit ook vindt, want Neutral introduceert multifunctionele babydoekjes die naar eigen zeggen mild genoeg zijn om er alle kanten mee op te kunnen. Zacht genoeg voor de billen van de pasgeboren baby en geschikt voor de handjes en gezichtjes van kinderen die slecht op parfum en zeep reageren. Vrij van zeep, parabenen, parfums en kleurstoffen – feitelijk alles wat een jonge huidje te snel kan uitdrogen of irriteren.

 

Neutral breidt hiermee de lijn voor gevoelige babyhuidjes uit, aangezien ze al bad en wasgel, shampoo en wascrème aanbieden. Elena heeft geen problemen met parfum, maar ik heb gezien hoe baby’s met parfum allergie op klassiek geparfumeerde producten reageren, en raad ze daarom producten van Neutral aan als een budget oplossing. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar biologische babyproducten, maar begrijp dat er ouders zijn die dit niet aanschaffen. Ook moet ik heel eerlijk bekennen dat ik geen natuurlijke babydoekjes tegen ben gekomen, dus erg benieuwed was naar deze van Neutral.
De doekjes zijn geschikt voor een gevoelige huid, dermatologisch getest en goedgekeurd, vrij van zeep, parabenen, parfums en kleurstoffen, verminderen risico op geïrriteerde babybillen, en kunnen dagelijks op baby’s hele lichaam gebruikt worden.

 

In een pak van 63 doekjes tref je goed vochtige, klassieke billendoekjes met een aparte geur. Het is overduidelijk dat er geen parfum in zit, wat je ruikt is volgens mij het doekje of verpakking zelf. De doekjes maken doeltreffend schoon en drogen snel op, zonder een laagje op de huid achter te laten. Ze doen hun werk goed!

Ingrediënten
Wat zit er dan in billendoekjes die geen parabenen, parfums, kleurstoffen of zeep gebruiken?
Ik zocht het uit:

 

Aqua – Water
Glycerin – Glycerine komt in alle natuurlijk vetten voor, of het nou plantaardige of dierlijke vetten zijn. Zelfs oliën die onze gezichten produceren bevatten glycerine! Daarom wordt glycerine vaak aan crèmes en smeersels toegevoegd, of het nou om een natuurlijk of synthetisch gefabriceerde variant gaat. Prima ingrediënt!
Lactic Acid – een oplosmiddel dat gebruikt wordt om andere onoplosbare middelen te mengen (zoals water en vette glycerine) ook wordt het gebruikt om zijn antibacteriele eigenschappen, waardoor producten waar geen parabenen (conserveermiddelen) in zitten toch lang houdbaar blijven. Het komt in nature voor in melk, al is het in cosmetische industrie vrijwel altijd synthetisch. Een niet zo fijne ingrediënt, het zou zelfs kunnen gaan irriteren, maar is helaas is vrijwel alle billendoekjes aanwezig.
Sodium Hyaluronate – hyaluronzuur is een zout dat ook in ons lichaam voorkomt, maar op synthetische wijze aan cosmetica toegevoegd wordt als bindmiddel dat goed water vasthoudt.
Citric acid – is simpelweg citroenzuur dat uit citrusvruchten afkomstig is. Het is naast eetbaar ook een prima middel om de PH waarde van cosmeticaproducten goed te houden.
Sodium Benzoate – oftewel natriumbenzoaat is een conserveermiddel dat ook aan voedsel toegevoegd wordt onder nummer E211. Het is geen natuurlijke stof, ik probeer het in zowel mijn voeding als cosmetica uit de weg te gaan.

 

De babydoekjes bestaan uit ok ingrediënten, al zijn er hier en daar wat minpunten, die gelukkig wel in zulke kleine hoeveelheden zijn dat het niet gauw een probleem zou kunnen worden. Het is in ieder geval stukken milder dan de standaard billendoekjes en daar ben ik blij mee. Wij hebben ze getest en blijven ze gebruiken, omdat Elena’s gezichtje er prima op reageert. Ik veeg haar mondje en neus af, maar gebruik het ook regelmatig voor haar handjes, vooral wanneer we buiten de deur zijn.

De billendoekjes zijn bij verschillende verkooppunten verkrijgbaar voor iets minder dan drie euro.

 

 

Welke billendoekjes gebruiken jullie, heb je ooit andere moeten kopen omdat je kind er niet goed op reageerde?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like