Ik was wat op het internet aan het struinen naar leuke mama/baby tags en toen kwam ik op de ‘bijna mama Tag’. Hij is al door meerdere bloggers ingevuld, maar het leek me leuk om hem ook gewoon eens door te nemen. Niet alleen leuk voor anderen om te lezen, maar ik zal hem zelf ook in mijn zwangerschapsboekje opnemen. Dat laatste moet nog vorm krijgen hoor, genoeg tijd in m’n verlof haha. Momenteel zijn het losse stukjes die ik in een soort dagboekvorm schrijf. Anyway, op naar de tag! Met nog 8 weken te gaan ben ik al bijna mama. Time flies.

 1. Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?
  Ik heb altijd al wel een kinderwens gehad, en ook wel een wens om ‘jong’ moeder te worden. Het wisselde wel soms hoor, het ene moment wilde ik liever gister dan vandaag al zwanger zijn en het andere moment vond ik het ook geen probleem om er nog een paar jaar mee te wachten. Op 12 april testte ik positief. Het was een hele grote (eigenlijk kleine als je het zo bekijkt) verrassing voor ons.
 1. Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?
  Een beetje wel ja. Mijn zus heeft al twee kinderen dus van haar had ik wel het e.e.a. gehoord. Hoe ik er zelf mee om zou gaan had ik natuurlijk nooit kunnen voorspellen. Zoals bekend heb ik nogal moeite met het aankomen en is het vooral mentaal soms heel zwaar. Ik moet zeggen dat ik de moeheid soms wel heel pittig vind hoor. Maar heb verder weinig te klagen!
 2. Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest in handen kreeg?
  Huh zie ik nou twee streepjes? ‘Michel staan hier twee streepjes?’ Verbaasd dus. Ik heb nog 5 testen gedaan erna, toen was het wel overduidelijk. Ik zou rond de 5/6 zwanger zijn, dacht ik toen, maar voelde me gewoon normaal. Had echt nergens last van.
 3. Had je voorkeur voor een zoon of dochter?
  Ik had altijd gedacht dat we een jongen zouden krijgen, maar omdat er zo weinig meisjes bij ons in de families zijn zou ik een meisje wel net wat bijzonder vinden. Omdat ik altijd het gevoel had dat we gewoon jongen zouden krijgen had ik vanaf dag 1 dag beeld ook zo gemaakt. Ik zag voor me hoe ik met mijn zoon op stap zou gaan, snuffelde al rond bij jongenskleding en als ik naar de echo’s keek ‘voelde’ ik dat het een jongen zou zijn. Ik zat er behoorlijk naast!
 4. Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?
  Ik wist door mijn zus al wel wat ik moest kopen en wat niet. Uiteindelijk hebben we veel van haar over kunnen nemen.
 1. Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?
  Oef, ik vind het gewoon heel zwaar (letterlijk en figuurlijk). Ik draag hem wel met trots hoor, en het lijkt me heel raar als ‘ie ineens weg is.
 2. Had/heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?
  Over de baby niet echt, behalve dat er een erfelijke hartafwijking in mijn familie bekend is. Dat is het enige waar ik me wel echt zorgen om heb gemaakt. Ik heb het met 5 weken zwangerschap al aan familie verteld en de rest van de wereld mocht het met 11 weken weten. Ik sta daar vrij nuchter in, het kan namelijk altijd mis gaan. Dan heb ik liever een vangnet dan helemaal niemand. Verder ben ik het meest onzeker over mijn eigen lichaam en ben ik soms natuurlijk wel bang of ik het allemaal wel goed ga doen.
 3. Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?
  Ik ben naar twee informatieavonden/dagen geweest. Verder negeer ik horrorverhalen en verhalen van vrouwen die na drie uur al 20 kilometer hebben hardgelopen. Ik ga er open in, weet welke pijnstilling ik wil en betrek mijn partner bij mijn geboorteplan. Ze moet er toch een keer uit toch?
 4. Waar kijk je heel erg naar uit als je baby er straks is?
  Dat ik haar eindelijk kan kroelen en knuffelen! Ik heb ook heel veel zin om te wandelen met de kinderwagen en om een gezin te vormen.
 5. Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?
  50/50! Ik vind het mentale gedeelte zwaar, dus dat mijn hoofd iets anders wilt dan dat mijn lichaam doet. Maar ik vind het ook heel gaaf dat ik dit als vrouw kan doen en dat mijn vriend en ik een heel mooi meisje in ons midden krijgen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like