De tijd van houten speelgoed en plastic herriemakers die batterijen vreten is voorbij. Nieuw, digitaal en slim speelgoed is niet alléén van deze tijd, maar doet kinderen ook sneller ontwikkelen dan we voorheen voor mogelijk hielden. Iedereen die een peuter een smartphone heeft zien ontgrendelen om naar zijn favoriete spelletje te gaan weet waar we het over hebben.

KURIO TELEKIDS TAB2

Een tablet heeft in ons huishouden al vroeg bijgedragen aan Elena’s ontwikkeling, en ik heb regelmatig aangegeven dat ik YouTube dankbaar ben voor de drie talen die ze accentloos spreekt. Maar geloof mij niet, er zijn genoeg onderzoeken naar kinderontwikkeling geweest en vrijwel allemaal komen ze op hetzelfde neer. Tablets zijn, mits goed gecombineerd met andere activiteiten, geweldig voor kinderen. Zo ook de vernieuwde Kurio tablet dat volop spelletjes en leeractiviteiten voor kinderen biedt.Het is niet alléén leuk om filmpjes te kijken en tijdverdrijvende spelletjes te spelen wanneer je langer in de auto zit, maar verschillede puzzelapps, reken en taal oefeningen, spelletjes die motoriek op een erg vrolijke manier helpen ontwikkelen, het kan allemaal.Maar, in tegenstelling tot andere tablets en smartphones is Kurio écht voor kinderen gemaakt, zonder kinderachtig te zijn. Hij heeft bijvoorbeeld een handig 7inch formaat dat goed in kinderhandjes past, waar een beschermende hoes overheen zit, die er voor zorgt dat de Kurio wel tegen een stootje kan. Zelf ben ik hier erg blij mee aangezien onze iPad inmiddels twee keer kapot is gevallen. Met Kurio is dat Elena niet gelukt.Verder heeft de Kurio Telekids TAB2 Motion techniek dat met bewegingssensors werkt en kinderen in een spelletje terecht komen door middel van rennen, springen of dansen. Je legt de tablet gewoon voor het kind neer en laat deze al spelend bewegen, oefeningen doen en zijn energie op een high-tech manier “opmaken.” Wil je meerdere kinderen laten spelen? Dan kun je de tablet met het bijgeleverde kabel op je tv aansluiten voor groter beeld en nóg meer speelplezier. Geweldig voor wanneer het buiten regent of koud is!

Wat ons voor juist deze tablet deed kiezen is echter zijn geavanceerde filter en mogelijkheid van ouder om het digitale gedrag van het kind te monitoren en beïnvloeden. Zo worden er ruim 450 miljoen websites gescreend en wordt er een aparte profiel voor het kind aangemaakt dat voor zijn of haar leeftijd geschikt is en wordt deze naarmate het kind ouder wordt automatisch aangepast, aangezien een kind van vijf meer kan en mag dan een kind van vier. Ouder heeft een eigen (met paswoord beschermde) profiel waarop je niet alléén alle apps en sites kunt goedkeuren, maar ook een tijd kunt instellen tot wanneer een kind met een tablet mag spelen. Briljant! Na een bepaalde tijd doet de tablet het gewoon niet meer, en hoef je daar ook geen discussie over te voeren, het is gewoon afgelopen! Wel kun je zelf, nadat je kind in bed ligt de tablet op het ouder profiel gebruiken, en internet surfen of spelletjes spelen, want je hebt tenslotte toegang tot de app store en kunt wat je zelf wilt downloaden.De Kurio Telekids TAB2 wordt geleverd met ruim 30 leerzame en vermakende apps, daarna ben je zelf vrij om te downloaden wat je wilt of te wissen wat je niet (meer) interessant vindt. Er zijn spelletjes, sprookjes, e-books beschikbaar en kinderen zullen er gegarandeerd nooit genoeg van krijgen.

Wij hebben de Kurio tablet een maand geleden in huis gehaald en er niet alléén onderweg gebruik van gemaakt, maar dankbaar mee in huis gespeeld de afgelopen weken toen we collectief ziek waren en Elena ook nog eens vakantie had. Ze was te ziek om wat dan ook te doen, dus mocht ze in bed filmpjes kijken, zodat ook ik het rustig aan kon doen met mijn eigen tablet in mijn eigen bed. Zelfs ziek zijn is tegenwoordig een stuk comfortabeler :)Denk je er over om de tablet voor je kind aan te schaffen? Dit zijn de specificaties: Display: 7 inch capacitive touch screen, 5-punts touch
Resolutie: 1024 x 600 pixels
Processor: Mediatek MTK8127 Quadcore
Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop
Opslag: 8GB
RAM: 1GB
Camera: Voorkant: 0.3MP / Achterkant: 2.1MP
Connectiviteit: Wi-Fi, 802.11 b/g/n – Bluetooth v4.0
Talen: Ondersteund meerdere talen
Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
Batterij: Lithium Polymeer 3000mAh
Micro SDHC Kaartslot: Voeg tot 32GB aan opslag toeDe Kurio Telekids TAB2 wordt verkocht bij de grote speelgoedwinkels en Bol.com voor 119,- met een roze of blauwe hoes, USB adapter en kabel. De batterij laadt redelijk snel en gaat erg lang mee, en is met oog op aankomende feestdagen hét perfecte cadeau voor alle kinderen. Geen kind dat hier niet blij van wordt.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

soep en buiskits

Comments comments Misschien vind je deze artikelen ook interessant: soup and buiskits bloemkool soep.jpg wortel bloemkool soep soep…