Mocht je mijn site in de gaten hebben gehouden heb je het al voorbij zien komen: ik ben niet bepaald tevreden over mijn wenkbrauwen. Ze zijn te dun, te kort en te vormloos, waardoor ik hier al een jaar of vijftien mee heb gezeten. 3 jaar geleden heb ik actie ondernomen en mijn wenkbrauwen voor het eerst laten tatoeëren. Dat ik tevreden was stond vast, maar nu, 3 jaar later is het er weer bijna uit en ben ik het gewoon weer gaan doen. Wil je weten hoe ik het tatoeëren heb beleefd, lees dan verder!

Het tatoeëren is dus iets wat ik al eerder had gedaan, maar omdat ik mijn gezicht erg vaak was en scrub en ik ook nog allerlei hormonale verschuivingen tijdens mijn zwangerschap heb gehad is het inkt grotendeels uitgewassen en was het hoog tijd om dit weer te doen. Je huid vernieuwt zich namelijk en is het cosmetische tatoeëren niet hetzelfde als een echte tatoeage laten zetten, aangezien de naaldjes kleiner zijn en je huid niet zo diep wordt gepretendeerd, met als gevolg: permanente make-up is helemaal niet zo permanent.

 

 

Wat is het cosmetische/permanente tatoeëren? 
Net als het plaatsjes zetten met tatoeages is ook het permanente make-up gedeelte erg oud en werd het door verschillende stammen en bevolkingen duizenden jaren geleden al gedaan. Werden mensen vroeger voor verschillende doelen versierd is het tegenwoordig heel erg in en trendy. Al een tiental jaar zijn de speciale machines voor het permanente make-uppen in betere schoonheidssalons (en tattooshops) terug te vinden. Deze machines zijn kleiner en compacter dan de tatoeagemachine die voor “echte” werk gebruikt wordt.

 
De huid op je gezicht is namelijk dunner, en kwetsbaarder, dus worden er voor permanente make-up naaldjes van 0,3 cm gebruikt, in tegenstelling tot de echte, die met hele 3 cm toch wel stukken groter zijn.

 
Met deze compacte machine voorzien van een kleine naald wordt er een speciale pigment kleur in de bovenste lagen van de huid geplaatst. Ook deze kleuren zijn anders dan de kleuren inkt die bij een tattooshop gebruikt worden.

 
Nast wenkbrauwen kun je eyeliner, lipliner of zelfs tepels laten “tekenen” Dit is voor vrouwen die na het verwijderen van hun borsten en “normaler” uiterlijk willen hebben natuurlijk erg fijn.
Omdat de bovenste lagen van je huid getatoeëerd worden betekent dat ook dat je steeds vernieuwende huid uiteindelijk geen inkt meer bevat en is je permanente make-up na maximaal 5 jaar helemaal verdwenen. Met bijvoorbeeld lippen is dit natuurlijk eerder.

 

Doet het pijn?
Dit is een vraag dat ik allen vanuit mijn eigen ervaring kan beantwoorden. Het antwoord is dan ook: Ja. Je voelt wel dat je huid met een hoge snelheid geprikt wordt, maar het is niet erger dan bijvoorbeeld voor het eerst je wenkbrauwen epileren. Ook wordt er verdovende crème op je huid gesmeerd, waardoor de pijn erg makkelijk uit te houden is. Bij mij was het zo dat mijn ogen af en toe reageerden door te tranen, maar ik wel een nonchalant gesprekje met mijn schoonheidsspecialiste kon houden. Het viel dus hartstikke mee.

 

Goed, het tatoeëren dan maar!
Dit zijn mijn wenkbrauwen voor de behandeling. Je ziet dat ze niet heel ver doorlopen en nogal dunnetjes zijn. Daarnaast zie je ook een hele lichte lijntje, wat vroeger stukken donkerder was, maar inmiddels na 3 jaar bijna niet meer zichtbaar is.

Dan heb ik wat foto’s van de behandeling zelf. Je ziet dat ik erg erg ontspannen bij lig en niet pijn aan het lijden ben :)

Binnen een uur was ik klaar en liet mijn schoonheidsspecialiste mij het resultaat zien.

Na de behandeling is er wat zwelling en roodheid te zien. Bovendien zijn de wenkbrauwen te donker omdat er veel inkt op de haartjes ligt. Dit smeer ik in met een beschermende crème, wacht tot de korstjes er zelf af vallen en blijf er vooral van af. Over twee weken ga ik op controle, tegen die tijd is het genezen en kijken we of er ergens iets bijgewerkt moet worden.

 

 

Door de crème die ik vanuit het salon mee hebt gekregen regelmatig op mijn wenkbrauwen te smeren zorg ik er voor dat er geen water of vuil bij mijn wenkbrauwen komt en het pigment helemaal door de huid opgenomen kan worden. Zo behoud ik mijn vorm en trekt het pigment helemaal in, waardoor de wenkbrauwen langer goed gedefinieerd blijven.

Na een uur is de zwelling weg en beginnen de korstjes langzaam te vormen. Deze zullen ongeveer een week zichbaar zijn, en loop ik dus met te donkere, harde en ingevette wenkbrauwen rond, maar zien ze er daarna een paar jaar perfect uit, dus ben ik erg blij met het feit dat ik het heb laten doen. Ik hoef niet meer bij te tekenen, kan hier mee zwemmen en sporten, terwijl ze gewoon altijd perfect in model blijven zitten.

 

 

Overweeg je zelf permanente make-up, zorg dan dat je het bij een erkend studio of salon laat doen, die alle nodige certificaten en vergunningen bezitten.

 

 

Hou de site in de gaten en volg me op Instagram, ik laat je het resultaat over een paar dagen weer zien!

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Privacyverklaring

PersoonsgegevensTrendyMommy kan persoonsgegevens over je verwerken, doordat jij gebruik maakt van de diensten van mijn website, omdat jij…