Najoua heeft weer een geweldig idee gehad! Lees maar mee:

Toen ik zwanger was leek het mij leuk om het kraambezoek dat wij zouden ontvangen te bedanken voor hun komst met van die leuke bedankjes. Ik keek rond op het internet en zag de schattigste doosjes voorbij komen. Er zijn speciale webshops waar je zelf je ontwerp kan maken en waar ze kant en klaar worden bezorgd. Ik was enthousiast totdat ik de prijzen zag: voor 1 bedankje zou ik ongeveer €1.75 betalen. Ik had er 70 nodig! Dat feestje ging dus niet door en besloot ik het zelf aan te pakken.
Zo moeilijk kon het toch niet zijn? Nee, het was zelfs heel makkelijk en ik vond het heerlijk om ermee bezig te zijn. Het leuke van dit allemaal is dat ik ongeveer 18 euro kwijt was voor 70 doosjes!
Dit is de sjabloon die ik voor mijn doosjes heb gebruikt.

De spullen die ik nodig had voor 70 doosjes zijn: *4 pakjes hobbykarton A4 *1 pakje hobbykarton in een andere kleur A4 *foto album plakkertjes *4 pakjes lint *snoepjes naar keuze (niet te groot) Voor de rest heb ik gebruikt: *Printer *Schaar *Potlood *Dubbelzijdige fotoplakkertjes Als eerst heb ik de sjabloon aangepast op de computer zodat er 2 sjabloontjes op 1 vel zouden passen. Ik knipte de sjabloontjes netjes uit. Ik volgde de lijnen aan de binnenkant van het sjabloontje met de potlood, je moet best hard drukken. Dit maakt het vouwen straks een stuk makkelijker.
De volgende stap was de lijntjes vouwen die ik had gestreept met de potlood.
Toen ik ze allemaal had gevouwen, begon ik plakkertjes te plakken op het flapje en plakte het doosje in het midden dicht. Het is nu belangrijk om er stevig op te drukken zodat hij niet weer open springt. Als hij stevig vast zit kan je drukken op de zijkanten en als het ware een cilindertje vormen. De flappen aan de onderkant kunnen nu op elkaar gevouwen worden en je kan wat snoepjes erin gooien

De bovenkant vouw je ook dicht. Wat je nu nog doet is een mooi strikje erom heen doen en klaar is je bedankje!
Je zou eventueel ook de naam en geboortedatum op het doosje kunnen doen. Dit had ik destijds als volgt gedaan: ik koos een een hele kleine lettertype, typte de naam en geboortedatum van mijn zoon en printte deze uit. Die plakte ik op het bedankje. Je kunt ook roosjes, veertjes of stickers op het doosje kunnen plakken, wat jij leuk vindt. Deze bedankjes zijn trouwens ook leuk voor een bruiloft of een ander feestje :)
Veel knutselplezier!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

DE OSCARS BABYBUMPS

Dat Leonardo eindelijk het gouden beeldje in de wacht heeft gesleept en er een geweldige speech aan heeft…