Tot zo’n twee jaar geleden was ik geen koffiedrinker. Echt helemaal niet. Ik dronk liever thee en koude drankjes, omdat ik koffie te bitter en simpelweg vies vond. Totdat mijn zwangerschap voorbij was en ik opeens niet meer mijn eigen slaapregime kon indelen.

Niet veel later hakten we de knoop door en haalden een Nespresso apparaat in huis, waarna ik naar behoefte een kopje koffie kon drinken, of een hele uitgeputte morgen met een espresso startte. De koffiecups bestelden we altijd online, inmiddels kopen we ze in de Plus, maar halen soms ook de Douwe Egberts cups in huis, omdat ze in de lokale AH te koop zijn. Als ik heel eerlijk ben zijn we niet zo’n fan van de Douwe Egberts variant, aangezien ze wat zuurder smaken en niet zo’n rijke aroma hebben. Ook werken ze niet zo goed samen met onze Nespresso machine en lopen regelmatig vast, waarbij er of een paar druppels koffie uit de apparaat komen of echt helemaal niks. Erg frustrerend als je gewoon toe bent aan je dagelijkse cafeïne shot.

 

 

Nou introduceerde Australian (je kent het wel, van die lekkere ijs en chocolade!) een eigen koffiecapsules lijn en ik kon het niet laten dan het te gaan uitproberen, omdat het er zo veelbelovend uitzag!

 

Deze cups zijn namelijk helemaal biologisch en fairtrade; en wat helemaal bijzonder is, is de traceercode waar elke capsule van voorzien is, waarmee je de mogelijkheid hebt om je koffie online helemaal terug te traceren naar de oorspronkelijke koffieboer. Je weet zo waar je koffie vandaan komt, welke weg het gevolgd heeft om naar jou toe te komen, en ook hoe de koffieteler het heeft! In de tijd waarin “groen” steeds meer naamsbekendheid krijgt en we op verschillende manieren ons voor ons milieu en ons medemens inzetten, vind ik dit een ontzettend goede stap van Australian, los daarvan is het het ook gewoon cool om te zien waar je koffie vandaan komt!

Dan de koffiecups zelf. In een doos van 10 individueel verpakte koffiecapsules koop je een medium of een dark roast variant, die bij het openmaken niet heel erg van de Nespresso cups verschillen. Je merkt wel dat ze wat zachter zijn, dus wellicht is er verschil bij de gebruikte materialen om het in te verpakken maar anders dan dat zijn ze hetzelfde.

 

 

Bij mijn eerste kopje koffie merkte ik al dat het apparaat lekker zoemt, de koffie in een gelijkmatige straal doorloopt en binnen een paar seconden een kopje hete koffie klaar staat, dat mijn keuken van een heerlijke geur voorziet. Als dit een dure reclame was zou je mijn neusgaten wat breder en irissen wijder zien worden, gevolgd door lichte kippenvel. Het is echt heel fijn wakker worden met de geur van verse koffie en het idee dat je hier zometeen van gaat genieten. :)

 

Mijn eerste kopje was de medium roast, die ik al snel op had. De koffie smaakte op zicht wel goed, maar was naar mijn idee voor een espresso veel te zacht. Hij rook wel heel lekker, maar smaakte wat waterig en niet zo scherp als ik had verwacht. Dit is dus niet een koffie voor de liefhebber van een krachtige espresso, maar de koffie voor cappuccino’s en andere koffiespecialiteiten die je in trendy koffietenten bestelt. Meer hierover straks.

In de middag, na de hele ochtend Elena vermaakt te hebben, haar rotzooi te hebben opgeruimd, haar te eten had gegeven en in bad had gedaan kreeg ik haar eindelijk met veel moeite in bed voor een dutje. Nu was het tijd om te gaan bloggen, maar ik merkte dat ik inmiddels moe was en vond dit de perfecte timing voor een kopje dark roast espresso. Ik zette deze en genoot weer van de geur van verse koffie om me heen. Mijn eerste slok was al genoeg om te weten dat dit precies is wat ik nodig heb. Een sterke, “mannelijke” shot espresso waar ik een energie kick van krijg. Een echte oppepper, dat sterk, schep en vol smaakt. Helemaal mijn ding wanneer ik in een dip beland. Ergens op de achtergrond, wanneer ik al een slok doorgeslikt heb, merk ik wel dat een kleine bittere nasmaak in mijn mond blijft hangen, dus drink ik na deze koffie ook graag een glas water.

De koffie laat zich graag voor een zachte en een sterke espresso gebruiken, maar daar liet ik het niet bij. In de verloop mijn week maakte ik ook macchiatos, cappucinos, lattes en zelfs frappucino’s voor mijzelf en bezoek, en kreeg hier alleen maar positieve reacties op, iedereen wil nu weer op de koffie komen! Check hieronder een aantal van mijn zelf samengestelde koffie’s:
Je ziet hierboven een macchiato, cappuccino, vanille latte, en een espresso.

Allemaal ontzettend lekker, en niet van bijvoorbeeld een Starbucks te onderscheiden 😉

 

 

Zelf proeven? Australian koffiecapsules worden op dit moment in de Makro en Sligro verkocht, maar ik heb begrepen dat ze binnenkort in de betere supermarkten en groothandels verkrijgbaar zullen zijn. Mocht je ze tegenkomen, aarzel vooral niet en haal ze in huis!

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like