Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten! Het is weer die tijd van het jaar waarin kinderen zich verkleden, lampionnen maken en de buurt rondtrekken om snoep op te halen. De juiste liedjes zingen is een essentieel onderdeel van deze traditie. In dit artikel delen we enkele klassieke Sint Maarten liedjes met de volledige tekst, zodat je goed voorbereid bent om van deur tot deur te gaan.

“Sint Maarten, Sint Maarten”

Een van de meest bekende en gezongen Sint Maarten liedjes is “Sint Maarten, Sint Maarten.” Hier is de volledige tekst:

Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten. Boer, boer, mèèèh, mèèèh, geef een appel of een peer. We komen hier met z’n allen en verlichten de donk’re straten. Boer, boer, mèèèh, mèèèh, geef een appel of een peer.

Dit liedje wordt vaak gevolgd door het luid zingen van “Dank u, Sinterklaasje,” om de gulle gever te bedanken.

“11 November is de dag”

Een ander populair Sint Maarten liedje is “11 November is de dag.” Hier is de tekst:

Elf november is de dag, dat mijn lichtje branden mag. Is de dag niet in het jaar, dan doen we het een dag eerder maar. Elf november komt ons aan, Sinte Merte komt eraan. Elf november is de dag, dat mijn lichtje branden mag.

Dit liedje wordt vaak gezongen terwijl kinderen hun lampionnen trots dragen.

“Dank U, Sinterklaasje”

Hoewel “Dank U, Sinterklaasje” meestal wordt geassocieerd met de viering van Sinterklaas op 5 december, wordt het soms ook gezongen tijdens Sint Maarten. Hier is de tekst:

Dank u, Sinterklaasje, gooi wat in mijn schoentje. Gooi wat in mijn laarsje, dank u, Sinterklaasje.

Dit liedje is een manier om waardering te tonen aan degenen die snoep of kleine cadeautjes geven tijdens Sint Maarten.

“Ik loop hier met mijn lantaarn”

Dit Sint Maarten liedje wordt vaak gezongen terwijl kinderen met hun lantaarns langs de deuren gaan. Hier is de tekst:

Ik loop hier met mijn lantaarn, lantaarn, lantaarn. Ik loop hier met mijn lantaarn, lantaarn in de nacht. Mijn licht schijnt overal, overal, overal. Mijn licht schijnt overal, in donk’ren avondpracht.

Dit liedje benadrukt de betovering van de lampionnen in de donkere avond.

Sint Maarten is een geweldige traditie waarbij kinderen zich vermaken door de straten te lopen, lampionnen te dragen en snoep op te halen. Het zingen van Sint Maarten liedjes voegt een extra vleugje magie toe aan deze viering. Nu je de teksten van enkele van de populairste liedjes kent, ben je helemaal klaar om de straten te verlichten en van deur tot deur te gaan met je lampion. Vergeet niet om “Dank U, Sinterklaasje” te zingen als je lekkernijen ontvangt en vooral: geniet van deze speciale tijd van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Verzwaringsdeken voor kinderen
Verder lezen

Verzwaringsdeken voor kinderen

Inhoudsopgave Hide Oorzaken en ‘oplossingen’ die je vast al eens hebt geprobeerdDe voordelen van een verzwaringsdekenMisschien vind je…