Je gaat binnenkort een reis maken met het hele gezin. Of je nou kiest voor een vakantie in Nederland of in het buitenland, jullie zullen zeker genieten van een prachtige vakantie met z’n allen. Echter is het reizen met kinderen toch net iets anders dan alleen met je partner. Vooral de eerste keer kan wat spannend zijn. Waarschijnlijk brengt het een aantal uitdagingen met zich mee. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Je wilt natuurlijk dat jullie familievakantie een groot succes wordt. Lees snel alle tips om de reis met kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Start je reis goed voorbereid

Het moment is eindelijk daar, jullie gaan heel binnenkort op reis. Gaan jullie met de auto, de trein of het vliegtuig? Voor welke reismethode je ook kiest, voor kinderen kan een reis al snel te lang duren. Leg je kinderen van tevoren goed uit wat ze te wachten staat. Sommige kinderen kan je beter niks vertellen omdat ze er onrustig van worden. Wij denken dat het juist wel beter is om de kids in te lichten. Geef je kind een rol in de planning. Vertel over hoeveel nachtjes jullie op vakantie gaan. Maak bijvoorbeeld een aftelkalender, waarop ze elke avond een kruisje mogen zetten. Laat foto’s zien van het land van bestemming, de accommodatie en de plekken die bezocht gaan worden.

In de auto

“Zijn we er al bijna?”, “Hoe lang moeten we nog rijden?”, “Ik moet naar de wc”. Vragen en uitspraken die kinderen vaak maken wanneer ze een tijdje in de auto zitten. Het is verstandig om zoveel mogelijk ’s nachts te gaan rijden. Het is donker, rustig op de weg en de kinderen slapen. Zodra de kinderen weer wakker worden, willen ze direct vermaakt worden. Koop een aantal gadgets en spelletjes. Boeken, kleurplaten, stiften en spelletjes op de iPad of smartphone doen het altijd goed. Verpak de spullen in een leuk tasje. Laat canvas tasjes bedrukken met de namen van de kids. Ook pennen bedrukken is een goed idee als je kinderen van schrijven en tekenen houden. Vermaken de kinderen zich in de auto, dan geeft dit jullie als ouders ook een goed gevoel.

Met het vliegtuig

Ga je voor het eerst vliegen met je kind? In het vliegtuig heb je minder vrijheid dan in de auto. Kinderen hebben vaak last van de oren, waardoor ze snel kunnen gaan huilen. Dit is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor alle andere passagiers. Vliegen is best spannend voor kinderen. Daarom kan je ze het beste goed voorbereiden. Kies voor de juiste vluchttijden. Maak je een lange vliegreis en heb je tijdens het boeken de keuze voor een nachtvlucht? Dan adviseren wij om hiervoor te kiezen aangezien je dan op de tijd vliegt dat je kind normaal slaapt. Maak van het vliegen een leuke belevenis. Neem leuke spelletjes mee en stop deze in je handbagage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Etherische oliën en kinderen
Verder lezen

Etherische oliën en kinderen

Inhoudsopgave Hide Etherische oliën in de luchtAndere toepassingen bij kinderenOlie speciaal voor kinderenMisschien vind je deze artikelen ook…