Het komt regelmatig voor dat er thuis iets gerepareerd moet worden. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld een nieuw schilderij wilt ophangen of een nieuw meubel wilt plaatsen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen. Veel mensen houden niet van klussen of denken dat het moeilijk is. Maar het is natuurlijk zonde om iemand in te huren om een klusje voor jou uit te voeren, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Door het zelf te doen bespaar je vaak een hoop geld. Wij vertellen over drie klusjes die jij gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Muren schilderen

Wil je een nieuwe kleur verf op de muur? Dan moet de muur geschilderd worden. Het kan ook zijn dat de muur geschilderd moet worden omdat dit al een lange tijd niet meer is gedaan. De muur ziet er dan niet meer mooi uit en kan wel een nieuw likje verf gebruiken. Een muur kan je gemakkelijk zelf schilderen. Het is belangrijk dat je daarvoor de juiste producten in huis hebt. 

Voor het schilderen van een muur heb je verf nodig. Ga naar een bouwmarkt om de kleur te kiezen die jij op de muur wilt. Om de muur te kunnen verven heb je verschillende kwasten en rollers nodig. Gebruik een kwast voor de randen en maak gebruik van een verfroller om de rest van de muur te verven. Daarnaast heb je ook een verfbak nodig waar je de verf in kunt doen. Wil je er zeker van zijn dat je niet per ongeluk verf krijgt op bijvoorbeeld een kozijn of het plafond? Plak dan de randen af met schilderstape voordat je begint met verven. 

Gaten boren in de muur

Wil je een schilderij of spiegel ophangen aan de muur? Dan kan het zijn dat je een gat moet boren in de muur. Dit klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Er zijn verschillende soorten boren. Het is daarom handig dat je de juiste boor gebruikt voor jouw muur. Zorg ervoor dat je rekening houdt met materialen of eventuele andere zaken achter de muur. Je kunt namelijk niet zomaar overal een gat boren. Wanneer je het gat boort is het belangrijk dat je de boor recht houdt. 

Kit vervangen

Op verschillende plekken in huis is gebruik gemaakt van kit. Het kan zijn dat het kit een keer loslaat. Het is dan belangrijk om opnieuw te kitten. Dit kan je gemakkelijk zelf doen. Er zijn verschillende soorten kit, zoals acrylaatkit, siliconenkit en montagekit. Bedenk goed welk kit jij het best kunt gebruiken voor jouw klusje en ga aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like