Mason Jars zijn zo ontzettend hip dat je geen DIY site, blog of lifestyle en kook tijdschrift tegen kunt komen waar deze niet in terug te vinden zijn. Vrouwen nemen ze zelfs massaal mee uit Amerika omdat ze in Nederland niet terug te vinden zijn, maar daar komt nu verandering in! Onlangs kwam ik de site Mason Madness tegen en kon het niet laten om ook een bestelling te plaatsen. Hoe cool is het dat we ze nu ook gewoon in Nederland kunnen krijgen?

De Mason Jar is 100 jaar geleden door John Landin Mason bedacht en diende voornamelijk om voedsel gedurende de wintermaanden te preserveren. Jams, gepekelde groente, je kent het wel, voedsel voor in winter, werd massaal in de Mason Jars bewaard, omdat deze erg makkelijk en handig bleken te zijn, vooral de luchtdichte deksels waren ingenieus. Het feit dat je ze ook kon omwassen en volgende herfst weer voedsel voor wintermaanden kon voorbereiden was ook niet verkeerd.

Nu, ruim 100 jaar later worden deze glazen potten voor zo veel meer dan alleen jam gebruikt, er is weinig wat vrouwen in deze potten niet proppen! De jars worden voor toetjes, drankjes en gehele maaltijden gebruikt, maar ook als vaasjes, bewaarpotten voor van alles en nog wat en zelfs puur als decor in interieurs. De Mason Jar is zo ongelooflijk trendy en de trend begint ook in Europa aan te slaan. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat we deze ook hier konden krijgen.

Nu is het eindelijk zover. Mason Madness importeert de Jars uit Amerika en verkoopt ze lekker lokaal. Je kunt er de standaard uitvoeringen, maar ook luxe pots en formaten terugvinden, en zelfs  heuse Mason drinkbekers, waar ook weer een deksel op past. Zo bewaar je je zelfgemaakte sapjes en smoothies afgesloten en hygiënisch. Je kunt in deze schattige webshop ook leuke stickers voor de Jars vinden en zelfs heel veel recepten en doeleinden waar je de potten voor kunt gebruiken. Lekker veel inspiratie dus!

Zelf bestelde in 6 gewone Mason Jars, wat leuk is voor het serveren van drankjes op feestjes, een grote drinkbeker om gezonde smoothies te maken en te bewaren en een leuke kleine Jar voor DIY producten zoals bodybutters, scrubs en geurende badzout. Ook bestelde ik twee “vintage” Jars, die waarschijnlijk als bloempotjes gaan dienen, maar ik heb nog veel meer ideeën. Ik zie het al helemaal voor me, hier ga ik goed gebruik van maken!

 

 

Om je een indruk te geven waar je de Mason Jars voor kunt gebruiken heb ik een flinke hoeveelheid inspiratiefoto’s verzameld, check it out:

Ik kan dan ook niet wachten om met allerlei projecten aan de slag te gaan, maar wat vinden jullie van deze trend, hoe zouden jullie de Mason Jars gebruiken?

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like