Jullie stellen de vragen, wij geven antwoord. Zo ook dit pareltje: “Hoe hou je het daar bij tijdens een zwangerschap en moet het er glad zijn voor een bevalling?” Eigenlijk was ik stiekem heel blij dat ik niet de enige ben die zich daar druk om maakte, en is deze vraag iets waar ik makkelijk antwoord op kan geven, omdat ik het dus…eh, heb meegemaakt.
Het lastige is dat je op een gegeven moment geen zicht meer hebt op wat er daar beneden gebeurt en het op gevoel moet doen, wat voor onhandige situaties onder de douche kan zorgen. Waxen zal er niet zo snel in zitten, omdat je bij een zwangerschap veel gevoeliger bent en makkelijker bloedt, waardoor de meeste salons je liever met een tapijtje dan blauwe plekken naar huis sturen. En echt, het kan er behoorlijk bont en blauw gaan uitzien, wat voor hele rare blikken (naar je partner) tijdens een bevalling kan zorgen. Ben je dus iemand die doorgaans niet waxt, beslis nou niet opeens dat je de boel extra glad voor de bevalling wilt hebben. Want met alles wat er uitkomt, en ook nog eens de mogelijkheid dat je je darmen leegt, die kleine haartjes het minste van je zorgen, echt waar.

Vrouwen die al zijn bevallen kennen het wel, je vindt het spannend om daar in je blote billen te gaan liggen, maar als het zover is kan het je echt niet schelen, en vergeet je wat schaamte betekent. Of het nou door de adrenaline, spanning, pijn, pijnbestrijding, of de mensen die er bij zijn om je te helpen komt, je realiseert je dat ze doorgaans vijf bevallingen per dag meemaken en helemaal nergens meer van opkijken. Dus of jij nou een landingsbaan hebt, de boel kaal houdt, of een dichtbegroeide oerwoudje rockt, de kans is groot dat ze die dag alléén al alles hebben gezien.Verder is het zo dat het bijsnoeien, scheren, waxen en overmatig aandacht aan je punani schenken bijzonder Westers is, en eigenlijk enkel in Noord Amerika en Europa voorkomt; de rest van de wereld vindt ons met onze scheermesjes maar raar en blijft er dan ook gewoon van af. Dus als het overal ter wereld normaal is, waarom zou je moeten stressen om iets wat toch echt bij elke vrouw voorkomt?

Maar, wat als het tot het daadwerkelijke bevalling komt? Het is toch veel hygiënischer als bloed en vruchtwater niet tussen de haartjes gaan zitten? Tjah, zodra je bent bevallen mag je eigenlijk meteen onder de douche gaan staan, wat als de lekkerste douchebeurt ooit gaat aanvoelen. Je wast alles wat je net mee hebt gemaakt van je af en mag in een schone pyjama weer lekker gaan liggen. Ook de boel daar is fris en schoon, dus qua hygiene zit het wel goed.

Mijn huidige scheermesjes

Wel is het zo dat er in ziekenhuizen scheermesjes beschikbaar zijn, die enkel in extreem harige situatie gebruikt worden, bijvoorbeeld wanneer er na een bevalling gehecht moet worden. Maar, wees gerust, de gemiddelde vrouw is echt niet zo behaard, en dat hechten gebeurt wat dieper dan de haartjes groeien. De dokters kunnen er dus gemakkelijk bij, dus ook daar hoef jij je geen zorgen om te maken, en hebben zij de middelen om het zelf in orde te maken. Maar nogmaals, de kans dat jij dit nodig zal hebben is bijzonder klein, dus hoef je geen extra moeite te doen om het er voor iemand anders netjes te maken.

Ben je iemand die zelf gewend is om het daar bij te houden, en kun je echt niet omgaan met het idee dat het daar op dit moment niet zo glad is, wen er aan dat het tijdens de laatste weken van je bevalling steeds moeilijker zal worden, en je het simpelweg op gevoel moet doen. Je kunt ook  je partner om hulp vragen, als je dat aandurft, het is maar waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Zelf vond ik de aparte onderbroekjes en kraamverband die je na je bevalling meekrijgt stukken ongemakkelijker dan wel of niet geschoren zijn. Dat is wat de situatie bij mij relativeerde 🙂

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like