Het is een veelvoorkomend probleem dat vrouwen na hun zwangerschap last hebben van een slappe buik. Dit is begrijpelijk omdat de huid en buik tijdens de zwangerschap sterk uitgerekt zijn. Direct na de bevalling, zelfs na een keizersnede, is het echter niet realistisch om iets aan de buik te doen. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Gelukkig zijn er na het herstel verschillende manieren om de buik weer in vorm te krijgen. Het is belangrijk op te merken dat er geen garantie is dat je exact hetzelfde lichaam terugkrijgt als voorheen, omdat dit afhangt van je voeding, lichaamsbeweging en buikspieroefeningen.
Geef het tijd
Over het algemeen duurt het net zo lang om weer in vorm te komen als de duur van je zwangerschap, ongeveer negen maanden. Dit is de tijd die je lichaam nodig heeft om volledig te herstellen. Verwacht dus niet dat je binnen enkele maanden na de bevalling direct je oude lichaam terugkrijgt. Het vergt geduld en tijd.
Stress
Stressen over het feit dat je niet meteen je oude lichaam terug hebt, heeft weinig zin. Het is belangrijk om te genieten van je baby. Niet iedereen heeft het geluk om een baby te krijgen. Bovendien is te veel stress schadelijk voor je gezondheid. Focus op je kind en probeer stress te vermijden. Wanneer je baby slaapt, neem dan wat tijd voor jezelf, bijvoorbeeld door te ontspannen met een Netflix-serie.
Oefeningen
Zodra je lichaam voldoende is hersteld, kun je beginnen met het proces om je buik strakker te maken. Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen, maar bouw het rustig op. Niet voor niets mag je pas zes weken na de bevalling beginnen met oefeningen. Als je een keizersnede hebt gehad, is het verstandig om eerst een afspraak te maken met een arts. Als je geen zin hebt om specifieke oefeningen te doen, kun je ook simpelweg meer bewegen, zoals stevig wandelen. Dit helpt bij het verbranden van calorieën en dus bij het afvallen. Combineer dit met voldoende water of thee drinken en gezonde voeding. Vooral als je borstvoeding geeft, is het essentieel dat je goede voeding binnenkrijgt. Vermijd fastfood en kies voor gezondere zelfgemaakte maaltijden.