Het is een veel bekend probleem, wanneer je zwanger bent geweest dan blijft je buik blubberig. Dit is natuurlijk niet heel raar, aangezien je huid en buik heel erg is uitgerekt in de tijd van je zwangerschap. Het is alleen niet echt realistisch om hier de eerste 6 weken wat aan te doen. Je moet dan namelijk eerst nog herstellen van de geboorte, ook wanneer je ‘alleen maar’ de keizersnee hebt gehad. Maar nadat je hersteld bent, zijn er gelukkig aardig wat dingen die je kan doen om die buik weer kwijt te raken. Helaas heb je natuurlijk geen garantie dat je weer helemaal terug gaat naar je oude figuur, dit hangt namelijk af van je voeding, de hoeveelheid beweging en je buikspieren. 

Geef het tijd

Over het algemeen geldt het dat wanneer je 9 maanden zwanger bent geweest, je ook zo’n 9 maanden nodig hebt om te ontzwangeren. Deze tijd heeft je lichaam ook ongeveer nodig om weer helemaal bij te komen van de zwangerschap en alles weer op een rijtje te hebben. Het is daarom ook zeer onrealistisch om er vanuit te gaan dat je binnen 2 maanden weer je oude figuur terug kan hebben. Je moet het echt tijd geven en geduld hebben. 

Stress

Ook heeft het niet heel veel nut om steeds te gaan stressen over het feit dat je niet gelijk je oude lichaam terug hebt. Het is veel beter om eerst te gaan genieten van je baby. Niet iedereen krijgt namelijk de kans om in zijn huishouden een baby te krijgen. Daarnaast is stress ook heel erg slecht voor de gezondheid van je lichaam. Het belangrijkste is namelijk echt om veel op je kind te focussen. Wanneer je kind bijvoorbeeld slaapt, kan je even wat tijd voor jezelf nemen, op deze manier kun je namelijk ook weer even tot rust komen en ervoor zorgen dat je er niet zelf aan onderdoor gaat. Zorg er dus voor dat wanneer je baby even slaapt of in de box ligt, dat je dan ook voor jezelf voor ontspanning zorgt door bijvoorbeeld even een netflix serie te gaan kijken.

Oefeningen

Wanneer je lichaam weer een beetje is hersteld van de zwangerschap, kan je gaan beginnen met het traject om je blubberbuik kwijt te raken. Hier zijn verschillende oefeningen voor, maar zorg ervoor dat je het wel rustig opbouwt. Je mag hier dan ook niet voor niets pas 6 weken na je bevalling mee beginnen. Wanneer je een keizersnee hebt gehad is het verstandig om eerst even een afspraak met de gynaecoloog te maken. Wanneer je helemaal geen zin hebt in oefeningen doen, kun je ook gewoon veel gaan bewegen. Bijvoorbeeld een uurtje stevig doorwandelen zorgt al voor een goede verbranding en dus ook voor het afvallen. Wanneer je dit allemaal combineert met het veel drinken van water of thee, en het nemen van de juiste voeding weet je bijna zeker dat je langzaam maar zeker je zwangerschapsbuik kwijt raakt. Ook wanneer je borstvoeding geeft, is het zeer belangrijk dat je genoeg goede voeding in je lichaam krijgt. Eet dan ook vooral niet teveel fastfood, maar houdt het bij het normale gezondere eten dat je zelf zal kunnen koken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like