Het is buiten koud aan het worden, de bladeren zijn alweer aan het verkleuren en dat geeft mij altijd weer inspiratie voor warme ooglooks, veel bruine tinten met rode, oranje en gele ondertonen. Vandaag droeg ik dan ook een herfstlook met veel koperkleurige oogschaduw en een lekker overdreven bijgetekend lip. Een beetje a la Angelina Jolie, maar dan nep 😉

Het is weer eens een hele makkelijke look om te doen, dus snel klaar. Dit is iets waar ik altijd rekening mee moet houden, aangezien ik een loslopende peuter in huis heb: mijn looks zijn altijd vliegensvlug! Met een laagje foundation, wat shaping met blush, een snel in elkaar geblendde oogschaduw, afgemaakt met veel eyeliner en wat valse wimpers. Compleet gemaakt met iets vollere lippen en een bruine lippotlood met nude lippenstift ben ik binnen 10 minuten helemaal omgetoverd tot een volledig opgemaakte mama.

 

Wat heb ik gedaan?  

Zoals altijd ben ik begonnen op een gereinigde en gevoegde huid, waar ik een laagje Catrice gezichtsprimer overheen heb gesmeerd. Daarna deed ik hier een laagje foundation overheen en tekende ik lichtjes mijn wenkbrauwen bij, waarna ik alles settelde met een poeder. Om mijn gezicht af te maken pakte ik er een taupe blush bij, waarmee ik mijn gezicht wat vorm gaf en kleurde mijn wangen zachtjes bij met een frambooskleurige blush.

 

 

Daarna ging ik over tot het aanbrengen van de oogschaduw: eerst een laagje essence oogschaduwprimer, zodat de look de hele dag op zijn plek blijft zitten, daarna een goudgele glanzende oogschaduw in mijn binnenste ooghoeken, een koperkleurige, naar roodbruin neigende kleur in het midden van mijn oogleden en een donkerbruine kleur in mijn buitenste ooghoeken. De kleuren zijn goed in elkaar geblend en ik heb er in mijn arcadeboog een lichtere bruine kleur gebruikt om de overgang nog subtieler te maken.

Daarna deed ik een laag eyeliner op, maar dit viel steeds verkeerd uit waardoor mijn eyeliner dikker was dan ik oorspronkelijk wilde, maar ach, zo kan het ook 🙂 Tot slot krulde ik mijn wimpers en plakte er natuurlijk uitziende valse wimpers op, die net iets langer zijn dan mijn eigen wimpers, dus er niet al te nep uitzagen.

 

 

Dan nog de lippen. Die omlijnde in met een nude bruine lippotlood, waana in een nude roze lippenstift er overheen aanbracht. Hierdoor zijn de lippen enigzins overdreven, maar zien er veel voller uit dan ze eigelijk zijn! Bovendien heb ik een langhoudende lippenstift gebruikt zodat ik voor de rest van de dag geen omkijk naar mijn make-up had.

 

Het resultaat: een hele zwoele, maar toch makkelijk te dragen make-up look, dat voor alle gelegenheden geschikt is, of je nou boodschappen gaat doen of een gala hebt. Full face fotos, met een hoge Jessica Rabbit gehalte:

 

Wat heb ik gebruikt?

Catrice gezichtsprimer
– Mac Foundation
essence setting powder
NYX blush in taupe
– Sephora blush in Raspberry
– Sleek wenkbrauwkit
– Vera Valenti oogschaduw palette
– Catrice vloeibare eyeliner
– Benefit they’re real mascara
– Catrice lipliner
L’Oréal lippenstift
– valse wimpers via e-Bay

Gebruikte kleuren: onderste vier!

 

 

 

Wat vinden jullie er van, draagbaar of niet? 🙂

 

 

xoxo,
Andrea

 

 

 

 

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like