Elke keer wanneer een vriendin de opmerking maakt “wat zie je er mooi uit” of op een foto reageert met “hoeveel ben je afgevallen” bedenk ik me weer eens dat ik echt een review over de NYX blush in de kleur taupe moet schrijven.

Deze blush is niet duur, werkt erg goed en zoals ik al aangaf zijn de reacties wanneer ik hem op heb ook niet verkeerd.

 

 

Toen ik net met make-up begon te werken vond ik blush maar niets, ik wilde juiste geen rode wangen meer hebben, en aangezien ik snel rood word was ik juist blij met matte kleurloze wangen. Lang leve foundation!
Later leerde hoe shapen van je gezicht werkt en begon ik langzaam ook met verschillende bronzers dit op mijn gezicht toe te passen. Ik vond dat ik het goed deed, bronzer is bruin, mijn haar is ook bruin, dus het klopte, het zag er beter uit en ik was tevreden.

 

Tot ik van verschillende beauty guru’s hoorde over de NYX blush, juist deze Taupe versie. Het was vooral Nikki, van Nikki Tutorials die me overhaalde om deze ook eens uit te proberen. Tjah, voor 4 euro wilde ik het probleemloos uitproberen, want al was het niks…het was maar 4 euro!

 

Ergens op e-Bay kocht ik hem en wachtte enthousiast af, zou het echt wat zijn?

Toen hij binnen was pakte ik hem uit en fotografeerde hem meteen, het viel op dat het een kleine potje is, kleiner en lichter dan ik verwachtte, maar zijn simpele zwarte verpakking en mooie patroon maakten hem leuk om te zien, dus ging ik hem maar uitproberen.

De kleur is erg mat, er zitten geen shimmers in, wat bijzonder handig is, aangezien ik niet ALTIJD met een glanzende kop wil rondlopen, terwijl dat met bronzers vaak toch wel het geval is. Verder schrik je in eerste instantie toch wel van de kleur, omdat het echt bruin is. Ik was zelfs bang dat ik er gecamoufleerd uit zou zien, weet je wel, net als soldaten in de jungle, maar ook dat viel hartstikke mee!

De kleur brengt licht over, maar bouwt heel makkelijk op tot een donkerdere tint, zodat het voor lichtere en donkere huid net zo makkelijk werkt. Bovendien blendt hij zo simpel uit, waardoor je niet een strakke lijn op je gezicht hebt EN ziet hij er bijna uit alsof je niks op hebt, terwijl je gezicht wel geshaped wordt. Deze blush is echt een win! Hij is inmiddels bijna noodzakelijk wanneer ik foundation draag en ik snap niet dat ik dit niet eerder heb ontdekt. Liep ik nou echt met een eendimensionaal gezicht rond, helemaal bedekt met één kleur foundation? *schaamte*

NYX blush in taupe en wat warmere, rode blush bovenop

NYX blush gecombineerd met een bronzer

Anyway, ik breng deze blush aan op hollere gedeeltes van mijn gezicht, zoals net onder mijn wangen en tempels, zodat mijn botten juist opvallender worden en mijn gezicht veel smaller lijkt. Bovendien breng ik hem ook lichtjes aan de zijkanten van mijn neus om ook deze smaller te doen lijken, al worstel ik hier nog een beetje mee. Als ik het te dik aanbreng zie ik er uit als een drag queen, terwijl het te dun niet echt het effect heeft die ik zou willen bereiken. Maar dat is simpelweg omdat mijn neus te groot is, en kan met een blush niet opgelost worden. Een plastisch chirurg aan de andere kant… 😀

 

 

Wat verder ook belangrijk is dat deze blush een basis voor het vormen van je gezicht kan zijn, dus kun je er nog steeds een gekleurde blush, bronzer of highlighter overheen gebruiken, mocht je er behoefte aan hebben. (wanneer je veel make-up draagt, of gefotografeerd gaat worden, of op je er op je best uit wil zien, voor een bruiloft ofzo)

 

 

 

Maar ook alleen geeft deze blush mijn gezicht een mooie, slanke vorm, en gebruik ik hem zeer regelmatig. Aanradertje!

 

 

xoxo,
Andrea

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like