Nu het einde van 2015 er is, leek het ons een mooie gelegenheid om terug te kijken naar de stomste beautytrends die het afgelopen jaar voorbijkwamen. Dingen waarvan we meteen al dachten “wie is hier in godsnaam op gekomen” en “mij niet gezien.” Gelukkig zijn ze niet goed genoeg aangeslagen of inmiddels overgewaaid en gaan ze 2016 niet in, maar wij willen ze toch nog even op een rijtje zetten.

1. GLITTERHAAR
Op zich waren glitters in je haaraanzet niet zo’n ramp, tot je ze moest gaan uitspoelen, maar toen het opeens hip was om okselhaar te laten staan en Miley en Madonna dit op Instagram plaatsten, waren er meiden die vonden dat je ook okselhaar met glitters mag versieren. En dat mensen dit dan willen zien. Blegh. (hipster)Mannen met baarden konden natuurlijk ook niet achterblijven en dipten hun ultieme teken van mannelijkheid in glitterpotjes, tot groot ongenoegen van vrijwel alle vrouwen die stoere mannen wel kunnen waarderen.
2. DE SPERMA FACIAL
Britse beautyblogger Tracy Kiss kwam op het idee dat sperma veel beter voor je gezicht is dan een schoonheidsbehandeling in een salon. Ze kwam met heel veel voordelen, goede ingrediënten die in mannelijke zaad zitten, een verhaal van 20 minuten waarin ze doodleuk vertelt dat ze dagelijks sperma in een potje van een vriend krijgt en dit op haar gezicht smeert. Naast dat het verhaal belachelijk is reageerde de gemiddelde man met “van mij had ze geen potje hoeven aanleveren.” We weten even niet wie de grotere viespeuk is: zij of de mannen die commentaar leverden.
3. BUBBLE NAILS
Nagels hebben de afgelopen jaren verschillende vormen gehad, met ducknails als één van de ergste trends ooit, maar de Bubble Nails trend dat in de zomer van 2015 opdook spande toch wel de kroon der belachelijkheid. Naast dat het precies tegenovergestelde is van wat nagelstylisten willen bereiken – natuurlijk uitziende, dunne nagels, is het gewoon te rond, te abnormaal, te opvallend en te zwaar om op je vingers te dragen. Het gaat hier namelijk om hele grote hoeveelheden acryl, en naast dat je heel lang moet wachten tot de absurditeit dat de bubbel nagel heet droog is, kun je er daarna gewoon niet mee functioneren. Ht doet niks voor de vorm van je hand, en we kunnen ons niet voorstellen hoe de toilerbezoekjes afgerond worden.4. CLOWN CONTOUR
Contouren was in 2015 hotter dan hot, een ook wij zijn er liefhebbers van, want het zorgt voor een perfect gevormde gezicht. Maar er is altijd weer een groepje dat net te ver gaat. Bella DeLune zette in juni haar virale Clown Color Correct Highlight & Contour filmpje online waarin ze uitlegt hoe en wat, maar natuurlijk werd het filmpje al gauw door vele nagedaan, met als gevolg – Clown Contouring. Het resultaat is eigenlijk wel ok op foto’s maar van dichtbij ziet je huid er verschrikkelijk nep uit, en het is ook niet iets wat je vaker kunt dragen aangezien je binnen no time uitslag van de hoeveelheid producten op je gezicht krijgt. We zijn dan ook blij dat clown contouren niet zo groot als contouren is geworden.

5. THE DON’T JUDGE CHALLENGE
Begon in eerste instantie als een goed idee, het zou een boodschap overbrengen om iemand niet op zijn uiterlijk te beoordelen, en net zoals met de vele andere challenges deden jongeren massaal mee. Maar al gauw ging de boodschap verloren, en deden mooie meiden hun best om er zo lelijk mogelijk uit te zien, om zichzelf daarna volledig op te maken en er picture perfect uit te zien. Nou is er natuurlijk niks mis met make-up aanbrengen, maar werd de plank volledig misgeslagen en werd het niet een challenge die ons betere medemensen maakte, maar een soort van make-over “kijk hoe mooi ik in het echt ben verhaal.” Zo jammer!
6. SPINNENPOTEN MASCARA
Terwijl we al jaren ons best doen om mascara zo mooi mogelijk aan te brengen, en er voor de zorgen dat onze wimpers voller, dikker, langer en simpelweg meer dan ze zijn lijken, verschenen er begin dit jaar modellen op catwalks met, nou ja, verschrikkelijk wimpers. Ergens besloot er iemand met een slechte make-up dag dat dit eigenlijk ook wel kon en stuurde modellen voortaan express zo de catwalk op, met als gevolg – ook beautyguru’s gingen voor de “clumpy” look. Er verschenen zelfs speciale mascara’s die gelukkig niet zo goed verkochten.
7. THE HANGOVER LOOK
Dat beautytrends in Azie verschillen van die van ons is geen geheim. Soms waait er echter een trend over die we massaal overnemen, omdat het gewoon klopt. Geen wenkbrauwen? Tatoeëren, net als de Chinese vrouwen. Luchtig dekkende smeersels op je huid? BB creams smeren, net als de Koreaanse vrouw. Zo zijn er nog genoeg trends te noemen die we maar al te graag overnamen, maar er is er één dat in 2015 vanuit Japan verscheen en werkelijk nergens op sloeg – the hangover look. Het idee? Jezelf ziekjes, moe en alsof je de hele nacht hevig hebt gezopen laten uitzien. Terwijl je met make-up jezelf juist mooier voor de dag wilt laten komen, en onzuiverheden, grauwen huid en wallen juist probeert te verbergen wilde de Japanse vrouw er juist vermoeid en ongezond uitzien.

/wp-content/uploads/2015/12/anigif_enhanced-7798-1438791536-12.mp4

Wellicht heeft het met de overdreven meisjesachtige dat in Japan hot is te maken, maar de dikke wallen look werd zelfs in verschillende tutorials getoond. De trend begon ook in Amerika en Europa aan te slaan en ook hier toonden modellen de  “ik voel me eigenlijk niet zo lekker” look. Gelukkig waaide ook dit snel over en gebruiken we make-up gewoon waar het voor bedoeld is – ons mooier maker!
8. CLIP IN BUNS
Ook mannen ontkwamen niet aan hele stomme beautytrends. Naast (glitter)baarden waren ook knotjes populair en dat snappen we wel. Heerlijk ruige, sexy en stoeren mannen met een bun en een baard zijn een genot om te zien. De laatste twee foto’s zijn “Rollo” – Clive Standen in Vikings en “Uhtred” – Alexander Dreymon in The Last Kingdom, verantwoordelijk voor onze liefde voor manbuns 😉

Maar, ook hier sloeg een trend om in iets belachelijks. Hier wil je als man toch niet mee gezien worden?! En welke vrouw vindt dit nou aantrekkelijk? Nee, Nee, Nee. Laten we de clip in manbun maar gauw vergeten!

9. DE URINE GEZICHTSBEHANDELING
Ja, je leest het goed. Urine. Plas. Is er iets wat sommige vrouwen niet op hun gezicht smeren om er beter uit te zien? We zagen de afgelopen jaren vogelpoep, placenta, voorhuidjes van baby’s, slakken, bloed, sperma en ja, nu ook plas in de vorm van een gezichtsbehandeling voorbij komen. Dat het goed voor je huid zou zijn, ja, er zit een kern van waarheid in, urine bevat een hoge concentratie ureum, wat goed tegen acne werkt, maar of je dit nou echt op je gezicht wilt hebben… Urine bevat namelijk ook heel veel afvalstoffen die uit je lichaam komen, en nou ja, het ruikt niet bepaald lekker. Omdat sommigen van ons met een boterham achter de laptop zitten gaan we maar geen foto’s van de urine facial plaatsen, en sluiten dit af met – er zijn genoeg andere middelen tegen jeugdpuistjes. 10. THE KYLIE JENNER LIP CHALLENGE
En, op nummer tien de grootste challenge van 2015, namelijk die van de Kylie Jenner lippen namaken. Ondanks dat iedereen met een beetje gezond verstand wist dat Kylie’s lippen hartstikke opgespoten waren, zogen tieners toch massaal hun lippen vacuüm om ineens, net als Kylie, grotere lippen te hebben. Er werd op shotglaasjes, potjes, flessen, deksels, en zelfs speciale Lip Plumpers gezogen, met als gevolg – kwijlende mondjes en dikke lippen. De zwelling van de lippen neemt na een paar minuten af, en het enige waar er dan dagenlang mee rondgelopen wordt zijn bloeduitstortingen, blauwe plekken en complete schaamte. Het schijnt zelfs hartstikke gevaarlijk te zijn, omdat het monden van binnen kan beschadigen, huid kan doen barsten en permanente bloeduitstortingen als gevolg kan hebben, maar tieners gingen er massaal mee door, totdat Kylie niet meer anders kon en eindelijk toegaf dat ze hartstikke veel fillers gebruikt. De monden hieronder zijn nog de mildere varianten, en als we je een tip mogen geven – ga de foto’s zelf niet Googelen. Gewoon niet doen.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like