Vandaag, speciaal voor Vaderdag, de #PampersPapaNL Diaper Changing Challenge!* Want wie verschoont de baby sneller, en helpen de Pampers Dry Pants mij winnen? Kijk maar mee:

Pampers deed onderzoek naar de nieuwe generatie vaders en kwam met wat leuke informatie dat ook voor ons herkenbaar was, omdat mijn meisjes een superpapa hebben waar ik de zorg over de meisjes mee verdeel:

Meer dan de helft van de Nederlandse vaders (66%) vindt familie en een hechte relatie met zijn kinderen het allerbelangrijkste in zijn leven. Dit blijkt uit onderzoek* in opdracht van Pampers. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vaders achter de Haagse plannen voor een langer vaderschapsverlof staat. Al zitten de Nederlandse vaders ook nu al goed in hun vaderrol: 86% van de vaders verschoont namelijk dagelijks de luier van zijn kindje. Hiermee wint de Nederlandse vader het van de Duitse (68%) en de Spaanse (65%) papa’s. De Franse vader is met 93% echter kampioen luier-verschonen.

Vooral voor jonge papa’s (onder de 35 jaar) blijken met 79% kinderen het belangrijkste in het leven te zijn. Dit tegenover gemiddeld 63,5% voor vaders ouder dan 35 jaar. De Nederlandse papa brengt dan ook graag veel tijd door met zijn kind(eren): 80% van de vaders brengt per week standaard meer dan 10 uur door met zijn kleintje(s) en voor 57% zou dit nog meer mogen zijn. Daarnaast heeft bijna de helft van de Nederlandse papa’s het gevoel dat zij méér betrokken zijn bij de opvoeding van hun kindje, dan hun eigen vaders.

Vaders boven de 35 jaar hebben dit gevoel met 52% sterker dan vaders onder de 35 jaar (46%). Wat betreft de wens voor een langer vaderschapsverlof lopen de jonge papa’s weer voorop: 54% van de vaders onder de 35 jaar had graag een langer vaderschapsverlof gewild, tegenover 48% van de vaders boven de 35 jaar.

Check hier de video van #PampersPapaNL: http://bit.ly/2t28IRV
Check hier meer info over de Pampers Dry Pants: http://bit.ly/2tmlJFE

*in samenwerking met Pampers

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Organiseer een babyborrel
Verder lezen

Organiseer een babyborrel

Inhoudsopgave Hide Voordelen van een babyborrel:Nadelen van een babyborrel:Tips voor de babyborrel:Lekkere hapjes voor tijdens de borrelMisschien vind…