Zodra je zwanger bent weet je dat er een keuzestress te wachten staat. Je moet een keuze maken over de naam, het geboortekaartje, de kleuren van de babykamer en natuurlijk over de kinderwagen. Ondanks dat ik een grote zus heb, die twee kinderen heeft, was voor mij de wereld van de kinderwagens dus vrij nieuw.

Omdat ik vloeiend ‘automotive’ spreek en totaal geen verstand had van kinderwagens ben ik in het begin uitgegaan van de adviezen van de verkoper. Normaliter schrijf ik over auto’s en motoren.

Ik wist wel dat er veel merken waren, maar zo veel! Je hebt dan ook nog eens de keus uit een wagen met drie óf vier wielen en foambanden of luchtbanden. Vervolgens heeft elke kinderwagen een waslijst aan specificaties en tolde mijn hoofd bij het lezen van de omschrijvingen.

Het enige dat ik zeker wist is dat ik hier geen rondje circuit mee kan rijden en dat de wagen lekker moet lopen. Zodoende ben ik bij vrijwel elk bezoek aan een babywinkel toch even gaan kijken bij het hoekje waar de wagens staan. Ik wil een stoer exemplaar, waar mijn vriend met gemak mooi achter past, en het liefst eentje die een beetje classy is. Geen tierelantijntjes of heftige prints, en al helemaal geen roze! *Wij krijgen een meisje 😉

De eerste die opviel was de Bugaboo Cameleon met chevronprint, ik heb me laten vertellen dat het een limited edition was. Gelukkig ben ik een vrij nuchtere zwangere en kan die hele ‘speciale editie’ praat me gestolen worden. Ik vond de chevronprint gewoon heel mooi, classy én stoer. Stiekem was ik dus al verkocht, tot ik er een rondje mee door de winkel ging racen. Nee, deze liep toch niet zo ‘lekker’ en de positie van de handrem (onder bij de wielen) was ook niet heel handig. Zo denk je dat je in één keer kunt slagen, valt het alsnog tegen.

Normaal staan vrouwen te gapen in een autoshowroom, voor mij was het bij de babywinkel een vermoeiende aangelegenheid. Vervolgens liep ik verder naar de Stokke kinderwagens. Ik weet dat zo’n Stokke stoeltje helemaal de bom moet zijn dus dan waren die wagens natuurlijk ook wel makkelijk aan te schaffen. Wederom verkeerd gedacht, mijn vriend wilde absoluut geen Stokke. ‘’Lijkt op een ruimteschip’’ zei hij toen ik hem een Xplory aanwees.. Omdat ik vind dat een man ook inspraak heeft op de aanschaf van de (al knetterdure) baby uitzet, en ik hem stiekem ook een beetje gelijk moest geven, hield het Stokke avontuur ook al snel op.

De keren dat ik naar de babywinkel ging om andere spulletjes te kopen vermeed ik maar de ‘wagenhoek’. De verkoper lonkte al een beetje naar mij, maar ik hield voet bij stuk en heb me niet laten verleiden tot de aanschaf van een nieuwe special limited edion 2015 mommy wagen inclusief koelkast, parasol en nanny ;). Op mijn hormonen spelen we niet in! Ik wil uitvoerig een proefrit maken, zoals ik ook gewend ben om met een auto te doen. Parkeert ‘ie goed in? Doen de remmen het naar wens (niet geheel onbelangrijk)? Sjeest ‘ie makkelijk de winkel door? Loop ik al gigantisch in de weg door de winkelpaden?

Via internet ben ik een stukje verder gaan neuzen, zonder opdringerige verkoper, en is mijn oog nu gevallen op de Mutsy Evo Urban Nomad (in het grijs) of een Joolz Day Earth.

De Joolz Day Earth vind ik net iets mooier dan de Mutsy, maar hij is ook wel een stukje duurder. Het leukste vind ik dat je de duwbeugel en veiligheidsbeugel kan aanpassen naar wens. Dat kost natuurlijk wel wat extra, maar het is een leuke bijkomstigheid. Ik ben zelf helemaal weg van de kleur Parrot Blue en ben dan ook benieuwd hoe deze in het echt er uit ziet. Daarnaast hoop ik ook dat deze Joolz niet teleurstelt in zijn rijgedrag.

Aankomende vrijdag gaan we het maar weer eens proberen bij een babywinkel in de buurt. Hopelijk komen we geslaagd en wel thuis, nu ik weet wat ik mooi vind. Inmiddels ben ik 25 weken zwanger en op een of andere manier komt mijn nesteldrang toch een beetje om de hoek kijken. Voor mijn gevoel moet ik onze dochter voortduwen in een winkelwagentje als we binnenkort niet slagen haha.

Hadden jullie ook moeite met het uitzoeken van een kinderwagen? Welke is het uiteindelijk geworden? En zijn jullie overstag gegaan voor alle extra’s die je erbij kunt kopen? Help a mommy out.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like