Heb je wel eens van het babynestje gehoord? De kans is groot, want het is een echte trend aan het worden in Nederland. Het is een knus mandje en dat idee is ontstaan in Scandinavië. Het heeft veel voordelen voor je kindje, maar ook voor jou! Je kunt zo namelijk de veiligheid goed in de gaten houden. Maar hoe gebruik je het mandje en waar moet je op letten? Lees de tips en jij bent goed voorbereid op wat je mag verwachten.

Een babynestje, wat is dat?

Als je denkt aan een babynestje, dan zie je een soort van mandje voor je kindje. Dit is gemaakt van zachte stof. Je kunt het gebruiken om je kindje een dutje in te laten doen. Het kan echter ook gebruikt worden als boxkleed maar ook nog als rustplek voor je kindje (onderweg bijvoorbeeld). Het is licht van gewicht, maar ook klein en eenvoudig mee te nemen. Aan de buitenkant van het mandje zit een opstaande rand, dit is gemaakt van kussenachtig materiaal. Knus, warm en veilig voor je kindje om heerlijk te liggen. Let op want in de rand van het nestje zit nog een touwtje. Zo kun je de maat eenvoudig aanpassen op je kindje. Het zal voor vertrouwen zorgen (net als in de baarmoeder). 

Gebruik babynestje

Het is fijn om te weten hoe je het babynestje kunt gebruiken. Je legt om te beginnen je baby in het nestje (op zijn rug). De bovenkant is het ronde deel en daar leg je het hoofdje van je baby tegenaan. Bij de touwtjes leg je zijn voetjes. Het beste kun je ook nog een hydrofiele luier erin plaatsen (scheelt veel wassen). Nog een paar tips:

  • Blijf in de buurt als je je kindje in het babynestje legt. Zo kun je je kindje goed in de gaten houden.
  • Licht en compact om mee te nemen, dus als je even ergens op bezoek gaat, kun je je kindje toch even laten slapen (en in de gaten houden). 

Babynestje, wanneer gebruik je het?

Het advies om een babynestje te gebruiken is vanaf de geboorte tot maximaal zes maanden oud. Als je kindje zichzelf om kan rollen dan kun je je kindje beter ergens anders in laten slapen (het is dan niet meer veilig in het babynestje). 

Veiligheid en babynestje tips

Je moet het babynestje op een veilige manier gebruiken. Daarom moet je letten op een aantal dingen:

  • Zet het babynestje alleen in wanneer je je kindje in de gaten kan houden.
  • Alleen gebruiken wanneer je baby kleine dutjes moet doen.
  • Let op met de touwtjes, deze moeten buiten het bereik van het kindje liggen. Daarom leg je de voeten bij de touwtjes. 
  • Als je kindje kan omrollen moet je stoppen met het gebruik van het babynestje, er is dan namelijk een grotere kans op verstikkingsgevaar. 
  • Een vlakke ondergrond is altijd nodig bij een babynestje, zo kan je baby er niet uitvallen als hij beweegt.
  • Als je kindje in een babynestje ligt, loop er dan niet mee rond.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like