Veel mensen zijn dol op bruisballen, maar weet je ook hoe ze werken? Dit leggen we graag aan je uit. Nou de herfst weer voor de deur staat, denken veel mensen aan de kou, een dekentje op de bank, warme kopjes thee, warme sloffen, kaarsjes aan en een warm bad. Je lichaam heeft meer warmte nodig en dan komen de bruisballen altijd goed van pas!

Bruisbal waar komt het vandaan?

In 1989 zijn de eerste bad bruisballen uitgevonden door Mo Constantine. Het bleef enige periode bij de basis, maar na twintig jaar is de zoon Jack Constantine zich er mee gaan bemoeien en toen kwam er bath art. Het zijn bad bruisballen met felle kleuren, ze hebben speciale vormen en er kan van alles aan toe worden gevoegd zoals bijvoorbeeld glitters of confetti. Ze zijn ook de oprichters van LUSH, daarvan is de eerste winkel in 2001 geopend (in Nederland).

Ingrediënten bruisballen

Wat zou er nou in de bruisballen zitten? Om te beginnen is dat baking soda, dit noemen we ook wel zuiveringszout (E500). Zuur is ook een hoofdingrediënt van de bruisballen. Dit komt omdat de pH van de zuren laag is en dat neutraliseert de hogere pH weer van de baking soda. De uiteindelijke pH waarde van de bruisbal moet dan pH neutraal zijn. 

Waarom bruisen de ballen? 

Op het moment dat jij een bruisbal in het water gooit, zal hij beginnen met bubbelen en bruisen. Dit is een chemische reactie in het bad. Baking soda en citroenzuur worden dan namelijk omgezet in natriumcitraat, water en koolstofdioxide. Daarom kun je er zo van genieten als je in bad gaat en het is nog goed voor onze huid ook. Heerlijk even ontspannen dus en je lichaam rustig op laten warmen in een warm bad. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Cacoadoppen als bodembedekking
Verder lezen

Cacoadoppen als bodembedekking

Inhoudsopgave Hide De voordelen van cacoadoppenVerschillende toepassingen van cacoadoppenCacoadoppen kopenMisschien vind je deze artikelen ook interessant: Cacaodoppen zijn…