Na twee meisjes een jongen mogen verwelkomen betekende een compleet andere aanpak van babykamer inrichten. Ja, de meubels werden herbruikt, maar daar bleef het ook bij, want ik ging voor het eerst naar “jongenskleuren” kijken. Genderneutraal is niks voor mij, ik wilde wel duidelijk een jongenskamer creëren, maar vond babyblauw te voor de hand liggend. Even dacht ik dat marineblauw, een kleur waar ik persoonlijk erg van houd, een logische keuze zou zijn, maar vond dat te donker voor zo’n lieve kleine babytje. Ook paste het niet bij vloeren en meubels en wist ik even niet welke richting ik op wilde. Na veel nadenken, kijken naar de trends en rekening houdende met mijn voorliefde voor zachte pastels in babykamers kwam ik op een groene kleur uit. Apart, ik heb nooit iets met deze kleur gehad maar ik vond het zó bij Viktor passen en ging hier mee aan de slag.

Ik gebruikte Elena’s oude babykamer dat van zware, volhouten kwaliteit is en zette een nieuwe Emma babymatras in het ledikantje – omdat deze als beste uit de test kwamen en ik met elke baby een nieuwe matras koop. Ook zette ik er een fauteuil in voor de nachtvoedingen, die ik twee jaar geleden voor Valentina’s kamer kocht, maar die wordt ’s nachts niet meer gevoed, dus hebben we hem daar niet meer nodig. Het is een crèmekleurige, comfortabele fauteuil waar ik een dekentje overheen zet om de baby ’s nachts warm te houden tijdens het voeden.Tot slot was het tijd om naar de kleuren en het aankleden te kijken. Geïnspireerd door Baby’s Only Stone Green lijn wist ik dat dit de kleur was dat heel goed bij de crèmekleuren van de slaapkamer zou passen en besloot hier werk van te maken. Ik begon uiteraard met Stone Green dekens voor wieg en ledikant en koos ook de bijpassende aankleedkussenhoes. Daarna bestelde ik verschillende kleuren gordijnen bij Wehkamp en bleef ze steeds terugsturen. De kleur paste net niet, en ik, gedreven door mijn nesteldrang, wilde het precies goed hebben. Ook koos ik een bijpassende kussen voor op de fauteuil en ging daarna verder met het decoreren van de kamer.Om de rust te bewaren koos ik niet meteen voor heel veel decoratie, behalve knuffels op de vensterbank, een slinger boven zijn ledikantje en drie leuke posters van the Cool Club, allemaal in groenbluwe, koele, pasteltinten die zo goed in zijn kamer en bij ons passen. Naarmate hij ouder wordt kunnen we wat er in zijn kamer zit uitbreiden, maar de basis zoals het nu is vind ik goed genoeg.Oh, en de geweldige sneeuwbol nachtlamp kreeg ik van de allerliefste blog-collega’s-vriendinnen Tamara, Desirée en Karen.

Wat je onder andere voorbij ziet komen:
the Cool Club posters http://bit.ly/2DhhKQH
Sleepyhead Deluxe+ Silver Lining nestje http://bit.ly/2mfHhBB
Voetenzak Maxi-Cosi Cable baby blauw https://goo.gl/h4yc2c
Aankleedkussenhoes Robust stonegreen https://goo.gl/D99Nkp
Wiegdeken teddy Sun stonegreen/mint https://goo.gl/JfTjrs
Dekbedovertrek Robust stonegreen https://goo.gl/8NvKGQ
Rammelaar poederblauw https://goo.gl/muh3uZ
Sofie Giraf http://bit.ly/2Fmqaa0
Little Dutch Stapelgevels http://bit.ly/2CZowwU

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like
Organiseer een babyborrel
Verder lezen

Organiseer een babyborrel

Inhoudsopgave Hide Voordelen van een babyborrel:Nadelen van een babyborrel:Tips voor de babyborrel:Lekkere hapjes voor tijdens de borrelMisschien vind…