Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Maak dan eerst een plan. Bedenk onder andere wat je wilt verbouwen en welke middelen en materialen je hiervoor nodig hebt. Misschien moet je wel een nieuwe boormachine kopen omdat je huidige boormachine kapot is? Zo’n boormachine is verkrijgbaar in verschillende soorten. Welk soort jij nodig hebt is afhankelijk van de werkzaamheden die je uit wilt gaan voeren. Wil je alleen door houten plank heen kunnen boren of moet je ook gaten in een muur boren? Bedenk dus niet alleen wat je wilt gaan verbouwen, maar vraag jezelf ook af welke middelen en materialen je hiervoor nodig hebt. Zonder de juiste middelen en materialen begin je namelijk vrij weinig. 

Combineer waar mogelijk 

Verbouwen kan meerdere doelen hebben. Misschien wil je op de bovenverdieping van je woning wel een extra slaapkamer creëren, of misschien ga je wel aan de slag met opnieuw inrichten van je badkamer met nieuwe badkamermeubels? Natuurlijk is het ook mogelijk dat je aan de slag gaat met het isoleren van je woning omdat je niet onnodig veel stookkosten wilt betalen nu de gasprijzen torenhoog zijn. Kortom; er kunnen allerlei verschillende redenen zijn waarom je gaat verbouwen. Probeer tijdens het verbouwen werkzaamheden te combineren waar dit mogelijk is. Ga je aan de slag met het creëren van een extra slaapkamer op de bovenverdieping? Probeer deze dan meteen te isoleren. 

Maak een concreet lichtplan 

Misschien moet je voordat je aan de slag kunt met de verbouwing wel een nieuwe boormachine kopen, maar vergeet ook vooral het maken van een lichtplan niet. Goede verlichting in een woning is namelijk ontzettend belangrijk. Door van te voren goed na te denken over welke lichtpunten waar moeten komen bespaar je een hoop moeite naderhand. Het is namelijk lastig om achteraf nog extra lichtpunten te creëren wanneer je al bijna klaar bent met verbouwen. Hoe dit lichtplan eruit komt te zien is natuurlijk afhankelijk van de ruimte waar je gaat verbouwen. Zo heb je in een kantoor aan huis wellicht meer verlichting nodig dan in de hal. 

Natuurtinten combineren met zwarte tinten 

Zwarte tinten passen nog steeds helemaal bij de nieuwste verbouw trends. Zo kom je niet alleen veel zwarte meubels en compleet zwarte kastenwanden tegen, je komt tegenwoordig zelfs compleet zwarte wanden tegen. Wil jij nu ook zo’n zwarte wand, maar wil je hier toch wat contrasten aan toevoegen?  Ga dan een nieuwe boormachine kopen en bekleed die zwarte muur met houten latjes. Dit kost wel even wat tijd, maar het eindresultaat is echt verbluffend. Verbouwen hoeft dus niet perse ingrijpend te zijn, maar maak altijd voordat je start een goed plan en ga voorbereid te werk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like