Ok, ik wilde dit dus écht niet doen, maar het is helaas niet anders. Wij bloggers worden de laatste tijd namelijk zo door Facebook tegengewerkt dat ik er aan dacht om helemaal met social media te kappen, maar dan kan ik het bloggen eigenlijk gewoon vergeten. En dat wil ik nou juist niet. Het begon met Instagram toen Facebook het kocht, een stomme algoritme introduceerde waardoor foto’s nauwelijks zichtbaar werden voor de volgers die niet meteen likten en je met een bedrijfspagina simpelweg genoodzaakt werd om promoties bij Instagram/Facebook in te kopen, om er voor te zorgen dat je volgers je foto’s überhaupt te zien kregen. Ik wilde me er niet al te druk om maken en kreeg zelfs afwijzingen van opdrachtgevers omdat mijn foto’s niet genoeg likes hadden. Whatever dacht ik nog bij mijzelf, als een bedrijf niet begrijpt wat Facebook aan het doen is om aan geld te komen dan in dat hun verlies, niet de mijne. Ik gebruik Instagram toch als een persoonlijk iets, ik publiceer er foto’s die ik leuk vind, dus ben niet zo van de sales afhankelijk.De oplossing die door bloggers Instragrammers massaal werd gedeeld was om meldingen aan te zetten en zodra een foto geplaatst wordt je – als volger – deze moet gaan liken. Doe normaal, bedelen om likes, dat kan toch niet?! Nou, hier zit ik dan. Ik ga hetzelfde doen, maar dan voor Facebook.Want die stomme algoritme die ze op Instagram hebben toegepast hebben ze nu doodleuk ook op Facebook geïntroduceerd. Dit is de reden dat je favoriete bloggers veel vakers promoties inzetten, want anders worden onze berichten niet gelezen. Het is nu zelfs zo erg dat je eerst berichten personen te zien krijgt, dus vrienden, familie, buren, kennissen, wat dan ook, en berichten van pagina’s pas veel later op je tijdlijn verschijnen, vaak tegen de tijd dat je al geen zin meer hebt om te scrollen, waardoor je oa. mijn blogberichten, die ik op Facebook heb gedeeld niet eens voorbij ziet komen. Waarom is dit voor mij een probleem? Omdat ik niet dagelijks blog. Dus mijn bezoekers komen niet iedere dag even kijken wat er op mijn site staat, maar klikken op berichten die ze op Facebook voorbij zien komen. Die ze nu dus niet zien verschijnen.Facebook heeft dit verklaard als een zet om mensen bij elkaar te brengen en minder reclame te laten zien, maar in werkelijkheid is het gewoon een makkelijke manier om geld te verdienen. Nou kan ik me voorstellen dat het voor echte bedrijfspagina’s veel makkelijker is om advertenties in te zetten, en wat dat betreft heeft Facebook wel een punt, maar mijn TrendyMommy pagina is geen bedrijfspagina – ik schrijf persoonlijke blogs. Het is toch raar om deze dan te gaan promoten? Nou ja, je snapt het, ik heb een punt bereikt waarop ik niet anders kan dan je om je like te gaan smeken. Of in ieder geval mij op Facebook actief te gaan volgen zodat je mijn blogs wel te zien krijgt, en ik er niet voor niets zoveel werk in steek 🙂Hoe doe je dat? Makkelijk: 
Open Facebook op je computer of telefoon
1. Ga naar de TrendyMommy pagina
2. Klik op follow/volgen
3. Klik op see first/als eerste weergeven

Dit betekent dat je de volgende keer dat je op Facebook komt kijken veel eerder mijn nieuwe blog voorbij ziet komen en ze niet onderaan je feed verdwijnen voordat je ze ziet. Als bedankje ga ik morgen beginnen met wat leuke winacties op mijn site te gooien!

Wil je meer van mijn social media zien?
Klik hier voor Instagram
Klik hier voor YouTube
En klik hier voor mijn Facebookpagina!

 

Bron foto’s – Shutterstock.com

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

WIN – Robosapien X Chrome

Robosapien X Chrome is niet zomaar een speelgoedrobot. De Robosapien X Chrome is een slimme, interactieve robot met vele functies.…