Er zijn dagelijks zoveel ballen die hoog gehouden moeten worden, dat huidverzorging er helaas veel te vaak bij inschiet. Toch is het zo belangrijk om de huid goed te verzorgen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de huid er mooier uitziet, maar ook dat je je lekkerder in je vel voelt. Toch is het aanhouden van een hele skincare routine op veel dagen niet haalbaar, misschien herken je het wel. Daarom heb ik een basis routine voor je op een rijtje gezet die je dagelijks maar vijf minuten zal kosten!

De basis routine

In principe kun je een huidverzorgingsroutine zo uitgebreid maken als je dat zelf wilt. Wel zijn er over het algemeen drie stappen die aangehouden kunnen worden. De eerste stap richt zich op het reinigen van het gezicht. De tweede stap op het tonen van de huis om het in balans te brengen. En de derde stap richt zich op het hydrateren en voeden van de huid. In principe kun je zelf op  zoek gaan naar producten die binnen deze categorieën vallen.

Handige huidverzorgingstips voor mama’s

Double cleansing

Het vinden van goede huidverzorging die goed aansluit op wat jouw huid nodig heeft is vaak een kwestie van trial en error. De trucjes die je toe kunt passen zal voor de één beter werken als voor de ander. Zo is een dubbele reiniging, beter bekend als double cleansing, de afgelopen tijd helemaal in. Het idee hiervan is dat je begint met een reinigingsproduct met olie als basis waarna je het gezicht nog een keer reinigt met een product op water basis. Deze combinatie is vooral aan te raden wanneer je regelmatig last hebt van onzuiverheden.

Heb je nog geen goed reinigingsproduct? Dan kun je eens een kijkje nemen bij de producten van Image Skincare. Deze producten zijn erg voedend en richten zich op het behoud van de elasticiteit van de huid. Image Skincare kopen is mogelijk via online aanbieders, neem dus zeker een kijkje!

Blijf smeren!

Naast een basis routine is het ook essentieel om dagelijks zonnebrand te gebruiken. Wanneer je de hele dag buiten bent raden we aan om om de twee uur te smeren. Je zult na enige tijd merken dat dit niet alleen goed is tegen het verbranden, maar ook dat het de conditie van de huid bevordert en daarmee huidveroudering beperkt. Het kan smeren van zonnebrand kan irritaties voorkomen en daarmee de huid stralender laten lijken. Probeer het eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like